شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

سناریوی شگفتی آور سرجوخه واصف علی حسون (در این روز ۱۰ جولای)


داستان «واصف علی حسون» سرجوخه سپاه كماندوهای دریابرد( مرین) آمریكا كه در عراق ماموریت ترجمه از عربی به انگلیسی و بالعكس را داشت و بیستم ژوئن ۲۰۰۴ پس از ترك پایگاه خود ناپدید شده بود بی شباهت به یك فیلم سینمایی تخیلی نیست.
نخست اعلام كردند این فرد ۲۴ ساله كه پنج سال پیش از زادگاه خود شهر طرابلس لبنان به آمریكا مهاجرت ، در ایالت یوتا با یك تبعه آمریكا ازدواج و به استخدام سپاه كماندوهای دریابرد درآمده است توسط یك زن عرب اغفال و به دام مبارزان افتاده است.
بعدا گفتند كه واصف علی كه هنوز مانند بسیاری از نظامیان آمریكایی در عراق تابعیت آن كشور را ندارد بدون اجازه، پایگاهش را ترك كرده و یك سرباز فراری محسوب می شود.
بیست و هشتم ژوئن عكس او كه چشمانش بسته بود و گفته شد كه اگر امریكا زندانیان عراقی را آزاد نكند گردن زده خواهد شد به تلویزیون ماهواره ای الجزایر (مستقر در قطر) داده شد و چند روز بعد اعلام گردید كه چون امریكا به خواست مبارزان پاسخ نگفته سرجوخه واصف علی گردن زده شده است كه خبری دلخراش بود، ولی صحت آن خیلی زود مورد تردید قرار گرفت و گفته شد كه چون واصف علی مسلمان است احتمال قتل او به دست مسلمان دشوار است. خبر قتل بعدا تكذیب شد.
جهانیان كه با شنیدن این اخبار ضد و نقیض علاقه مند به دنبال كردن آن شده بودند هشتم ژوئیه ۲۰۰۴شنیدند كه واصف علی آزاد شده و بدون این كه كسی متوجه شود، ۸۰۰ كیلومتر راه را طی كرده، از عراق كه گفته شده است آمریكاییان پشه را در آسمانش نعل می كنند به سوریه وارد و بدون این كه جلب توجه ماموران سوری را كند از آنجا به لبنان و به شهر خود طرابلس رفته و نزد بستگانش است! و از طرابلس به برادرش در آمریكا تلفن كرده و خبر سلامتی اش را داده و با سفارت آمریكا در بیروت هم تماس گرفته و خواسته است كه به آنجا منتقل شود و از سفارت آمریكا در بیروت هم به یك پایگاه نظامی آمریكا در آلمان انتقال یافته است و ....
به این خبر هم باید اشاره كرد كه به خاطر پیوستن واصف علی به مرین های آمریكا، افراد قبیله او در طرابلس متهم به همدستی با آمریكا شدند و در حمله و به تیراندازی به آنان دو تن كشته و عده ای نیز مجروح شدند. ضمنا گزارش شده است كه واصف علی وكالتا یك دختر لبنانی از قبیله خود را كه ساكن طرابلس است عقد كرده است و این اخبار زنجیره ای بر پیچیدگی و شگفت انگیز بودن قضیه افزوده بود.
مفسران روزنامه ها كه این قضیه تردید آمیز را دنبال می كردند در شماره ۹ ژوئیه این روزنامه ها نوشتند كه اگر این سناریو به همین ترتیب بوده كه گزارش شده است این وضعیت، سهولت انتقال افراد و اسلحه را به عراق ثابت می كند و نشان می دهد كه نظامیان آمریكایی آن طور كه گفته شده است بر اوضاع عراق كاملا مسلط نیستند. باید منتظر شد تا نتیجه تحقیق و بازجویی مقامات آمریكایی اعلام شود و جهانیان بدانند كه حقیقتا كه بر سرجوخه واصف علی چه گذشته است!

دکتر نوشیروان کیهانی زاده
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید