جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تأثیر میوه ها بر مو


تأثیر میوه ها بر مو
میوه ها به دلیل دارا بودن املاح و موادمعدنی تأثیر بسزایی را در سلامت بدن، پوست و مو ایفا می کنند. به طور متوسط میوه ها به مقدار قابل توجهی سرشار از کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و آهن بوده و برای تأمین، رشد و استحکام پوست و مو بسیار مؤثر و سودمند هستند و انواع ویتامین ها را به بدن می رسانند. انسان می تواند با مصرف میوه ها مقداری از کمبود غذایی خود راتأمین کنند، زیرا ترکیبات غذایی که برای بدن لازم است، کم و بیش در ساختمان میوه ها به کار رفته اند. همچنین مصرف مداوم میوه ها به دلیل داشتن آب، قندها، چربی ها، پروتئین ها، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و... در پیشگیری از بیماری های مختلف خصوصاً بیماری های پوست و مو مانند ریزش مو و حتی درخشندگی، استحکام و رشد و نمو موها نقش چشمگیری را ایفا می کنند و حالت طراوت و زیبایی را به پوست و مو می دهند، با توجه به این که علت اصلی ریزش مو در افراد، کمبود ویتامین، پروتئین و املاح معدنی است، بنابراین عدم مصرف میوه ها و سبزی ها صدمات جبران ناپذیری را بر جای می گذارد.
دکتر «مسعود داوودی» محقق پوست و مو در این زمینه معتقد است: اصولاً میوه ها و سبزی های تازه انواع و اقسام ویتامین ها و موادمعدنی را به بدن می رسانند و از آن جا که وجود این مواد در سلامت پوست و مو مؤثرند، بنابراین خوردن میوه ها می تواند در سلامت و شادابی پوست و مو نقش مهمی را ایفا کنند. همچنین ویتامین های CوE موجود در میوه ها به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، فرآیندهای تخریبی موجود در پوست و مو را تاحدودی کاهش می دهد و پوست و مو در اثر عوامل آسیب رسان بیرونی همچون آفتاب، داروها و سن و تغییر و تحولات موجود آسیب پذیر خواهند بود.
وی معتقد است: افراد فقط با مصرف و خوردن میوه های تازه می توانند ویتامین های موجود در آن ها را جذب کنند و از تخریب و ریزش مو جلوگیری نمایند، این در حالی است که عصاره آن ها و مالیدن آنها روی موی سر به دلیل عدم جذب فایده ای ندارد و حتی کرم های گیاهی نیز می توانند باعث لطافت و مرطوب کنندگی پوست و مو شوند ولی باعث سلامت پوست و مو نمی شوند و موخوره ها را نیز از بین نمی برد.
دکتر «غلامحسین غفارپور» متخصص پوست و مو نیز معتقد است: مالیدن و خوردن میوه ها تفاوت چندانی در سلامت و رشد موها ندارد، فقط تاحدودی می توانند پروتئین ها را به موها برسانند به عنوان مثال وجود ماده پروتئینی در گیاه سویا باعث درخشندگی موها می شود ولی باعث استحکام موها نمی شود.
همچنین موادی همچون روغن بادام شیرین به عنوان مرطوب کننده موها نقش مفیدی داشته ولی باعث سلامت موها نمی شود و موخوره ها را نیز از بین نمی برد.
«میترا روزبهانی» متخصص تغذیه در این زمینه می گوید: میوه ها و سبزی ها به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی را در رشد و حفظ موها دارد، همچنین غذاهایی مانند نان و برنج که منابع قوی ویتامین B هستند مرکباتی همچون کیوی که منابع غنی ویتامین C هستند، نیز در رشد و نمو موها تأثیر بسزایی دارند. وی معتقد است: عنصر روی نیز که در موادی همچون گوشت قرمز و منابع پروتئینی یافت می شود از جمله عناصری است که باعث استحکام موها شده و از ریزش مو جلوگیری می کند، همچنین کمبود آهن که به صورت مخفی خود را نمایان می سازد باعث خستگی، بی حالی و حتی ریزش موها می شود بنابراین افراد خصوصاً زنان باید منابع حاوی آهن همچون گوشت قرمز، جگر، عدس، کشمش را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از ویتامین هایی همچون A مانند جگر و ویتامین E مانند دانه های روغنی موجود در روغن کبد ماهی در این زمینه استفاده نمایند.
وی معتقد است: ویتامین بیوتین نیز که از خانواده ویتامین B است و حتی عنصر سلنیوم در رشد و حفظ موها تأثیر بسزایی دارند.
وی می گوید: مصرف میوه ها به طور موضعی تأثیری بر رشد و نمو موها ندارد، زیرا مدت زمان تماس با این مواد کوتاه است، همچنین شامپوهای حاوی مواد پروتئینی نیز تأثیر مثبتی را بر روی استحکام و رشد موها ندارد، بنابراین توصیه می شود تا افراد بیشتر خوردن میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از ویتامین ها و پروتئین های موجود در آن نهایت استفاده را ببرند.
دکتر «مونا بهار» متخصص پوست و مو نیز می گوید: کمبود مواد غذایی و میوه ها ازمهمترین علل ریزش مو محسوب می شود زنانی که عمدتاً برای پیشگیری ازچاقی و افزایش وزن از رژیم های غلط غذایی که پایه آن ها براساس مصرف نکردن میوه ها و غذاهای سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد قندی و نشاسته ای است، عوارضی همچون افزایش ریزش را به دنبال خواهد داشت. همچنین افرادی که به دلیل بیماری ها مواد غذایی و میوه های کافی به آن ها نمی رسد، بیش از سایرین در معرض ریزش مو قرار می گیرند. وی معتقد است: افراد برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو باید به مقدار قابل توجهی از میوه ها، سبزیجات، آب میوه های گوناگون همچون آب (خیار، هلو، انگور و...) استفاده نمایند. نوشیدن سه لیوان آب انگور در شبانه روز برای کسانی که در بیماری هستند و برای پیشگیری از ریزش مو بسیار مفید و مؤثر است.
وی می گوید: کمبود ویتامین های B و همچنین سوءتغذیه نیز در ریزش مو ها نقش مهمی را ایفا می کنند، بنابراین مصرف میوه هایی که حاوی این ویتامین ها هستند، نقش چشمگیری در جلوگیری از ریزش موها دارد، مصرف سبوس گندم، جو، پوست شلتوک برنج و ماءالشعیر، کاهو، گوجه فرنگی، شیر، کدو، انبه نیز از جمله منابع غذایی محسوب می شوند که تأثیرات بسزایی را در رشد واستحکام موها ایفا می کند.
وی می گوید: ویتامین Aموجود در میوه هایی همچون زرد آلو، توت فرنگی و خرما نیز برای تقویت پوست و مو لازم است.
مصرف مغز ها نظیر نارگیل، پسته، بادام زمینی به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین B۱ و B۲ برای درمان شوره سر و ریزش مو مفید است، همچنین مصرف موضعی روغن نارگیل و روغن بادام باعث تقویت و درخشندگی موها می شود.
وی می گوید: افراد مبتلا به شوره سر و ریزش مو می توانند هفته ای یک یا دو مرتبه باروغن زیتون سرشان را ماساژ دهند که علاوه بر درخشندگی موها از سفید شدن مو نیز جلوگیری می کند.
وی در پایان می گوید: کمبود مس نیز باعث اختلال در رشد مو و رنگدانه پوست می شود که با مصرف میوه هایی همچون خرما، انجیر خشک، سیب قرمز، فندق ، گردو، مواد غذایی نظیر زرده تخم مرغ، جگر، دل و قلوه می توان کمبود مس را جبران کرد و از ریزش مو ها به طور چشمگیری جلوگیری کرد
منبع : تهران مانیا