جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

جنبه ‌های بهداشتی آب شرب منطقه ۱۷ تهران


جنبه ‌های بهداشتی آب شرب منطقه ۱۷ تهران
در این تحقیق به منظور بررسی کیفیت آب شرب منطقه ۱۷ تهران، تعداد ۲۱۰ نمونه از شیر آب طی مدت ۶ ماه در سال ۱۳۸۱ جمع‌آوری و ۲۱۰ نمونه مورد آنالیز باکتریولوژیک و تعداد ۲۲ نمونه نیز از نظر پارامترهای فیزیکوشیمیایی بررسی گردید. پارامترهای مورد نظر تحقیق شامل دما، PH، کدورت، کل مواد جامد محلول، هدایت الکتریکی، سختی، آنیون‌ها و کاتیون‌ها، کلیفرم‌ها، اشریشیاکلی، باکتری‌های هتروتروف و کلر باقیمانده بودند که توسط آزمون‌های آماری ANOVA، رگرسیون خطی، آزمون t و آنالیز واریانس مورد آنالیز قرار گرفتند.
تیپ آب شرب منطقه ۱۷ تهران از نوع بیکربنات کلسیک و سدیک بوده، کیفیت آب شرب بر اساس دیاگرام شولر در رده خوب و بر اساس رهنمودهای ملی و بین المللی نیز خوب ارزیابی شد.
بر اساس آنالیز آماری انجام شده بین متغیر فصل نمونه‌برداری و متغیرهای کلر باقی مانده، سختی کل و دائم، کلسیم، منیزیم، کدورت و تا حدودی نیترات رابطه معنی‌داری مشاهده شد .(p<۰.۰۵) همچنین بین متغیر ایستگاه نمونه‌برداری و میانگین متغیرهای کدورت، هدایت الکتریکی، کل مواد جامد محلول، سختی، PH، آنیون‌ها و کاتیون‌ها ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. بین PH و مجموع کلیفرم ها، کدورت و مجموع کلیفرم ها، رابطه معنی‌داری مشاهده نشد. بین کلر باقیمانده و مجموع کلیفرم‌ها و نیز بین هدایت الکتریکی و کل مواد جامد محلول رابطه معنی‌داری مشاهده شد .(p=۰.۰۴)
با توجه به نتایج به‌دست آمده از این تحقیق در مجموع به نظر می‌رسد کیفیت آب شرب منطقه ۱۷ تهران از نظر باکتری‌های هتروتروف در رده عالی قرار دارد.
امیرحسین محوی
سیدعنایت هاشمی
مسعود یونسیان
منبع : پایگاه اطلاعات علمی