یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آیا خانه شما از امنیت کافی برخورداراست؟


آیا خانه شما از امنیت کافی برخورداراست؟
در هر سال چهارصد هزار مورد آتش سوزی در خانه ها اتفاق می افتد. و كودكان بیشتری به خاطر حوادث منزل زندگی خود را از دست می دهند. پس واضح است كه تعداد زیادی از خانه ها از امنیت كافی برخوردار نیستند. حوادث. آتش سوزیها و جنایات همه روزه زندگی ما را تهدید می كنند.
آماده كردن خودمان برای حوادث به نوعی به نوشتن یك وصیت نامه شبیه است- ترجیح می دهیم به آن فكر نكنیم. اما باید واقع بین باشیم زیرا پای جان در میان است. آنچه ما می توانیم امروز انجام دهیم ممكن است فردا زندگی تمام خانواده را در معرض خطر قرار دهد.
۱- مطمئن شوید كه خانه شما در مقابل آتش سوزی از ایمنی كافی برخوردار است و تجهیزات مورد نیاز برای مهار آتش و خروجی های مناسب در آن مهیاست. یك حسگر دود در خانه نصب كنید و مطمئن شوید كه سالم است و كار می كند. نباید باطری آن خالی شده باشد و یا از باطری وسیله دیگری استفاده شود.
۲- شومینه ها از محبوبیت زیادی در بین خانواده ها برخوردارند. بخاری ها نیز به طور وسیع مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین منو اكسید كربن حاصل از آنها می تواند خطرناك بوده و باعث خفگی شود. این نكته بسیار مهمی است كه امنیت جانی خانواده را به خطر می اندازد. دودكش ها باید تمیز باشند و مجرای آنها كاملاً باز باشد دود حاصل از آتش را به داخل محوطه نفرستند.
۳- در برابر خلافكاران خود را ایمن كنید. در خانه دزدگیر كار بگذارید و آنرا طوری تنظیم كنید كه حتی زمانیكه خود شما در خانه هستید وظیفه خود را انجام دهند. دوربین را طوری تنظیم كنید كه پنجره ها و درها را پوشش دهد. شماره تلفن كلانتری محل و نیز آتش نشانی را به حافظه تلفن بسپارید تا در كمترین زمان ممكن شماره آنها گرفته شود. درهای ورودی ساختمان را مستحكم و غیر قابل نفود انتخاب كنید. پنجره ها و قفل ها را نیز فراموش نكنید. قفل اضافی به هنگام ترك خانه ضروری است. در مورد درهایی كه دارای پنجره های كوچك هستند بهتر است از كلیدهای برقی مخصوص بازكردن در استفاده شود تا دزدان نتوانند با شكستن تنها یك شیشه ناقابل بتوانند در را باز كرده و وارد ساختمان شوند. درها را همیشه قفل كنید چه زمانیكه خانه را ترك می كنید و چه زمانی كه در منزل هستید. اما در صورتی كه خود در منزل هستید فراموش نكنید كلید را روی قفل بگذارید تا در صورت لزوم بتوانید خانه را به سرعت ترك كنید.
۴- نكته اساسی این است: همیشه خود را برای مقابله با وضعیت اضطراری آماده نگهدارید. تمام مزایا و معایب خانه خود را به خوبی بشناسید ویك طرح ذهنی برای نجات دادن خود در مواقع اضطراری آماده كنید. مشخص كنید در هنگام بروز خطر چه كسی مسؤول چه كاری خواهد بود و مهمتر از همه چه كسی به فریاد كودكان خواهد رسید.
۵- و مهمتر از همه اینكه خانه را برای كودكان امن كنید. حوض، استخر، چاه، گیاهان خاردار،سیمهای برق، نرده ها و پله ها در حیاط برای كودكان خطرهای بالقوه ایجاد می كنند. پله های داخل خانه، پنجره های مرتفع و بدون حفاظ نیز یك فاجعه به شمار می آیند. پاركینگ نیز می تواند خطرناك باشد و بخصوص آسانسور و چاله بدنام آن در ساختمانهای بزرگ. در داخل خانه داروها، اشیای تیز و پریزهای برق از همه خطرناك تر هستند.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید