پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
زنجبیل (مهر گیاه)
گیاهی است چند ساله به ارتفاع حداكثر ۳/۱ متر، دارای ریزوم خزنده، غده ای شكل و برگ های بدون دمبرگ، سرنیزه ای یا خطی - سرنیزه ای كه واجد نوك درفشی باریك و فاقد كرك است. گل آذین به ارتفاع حداكثر ۲۵ سانتی متر، دارای دم گل آذین افراشته، سنبله بیضوی با نوك مدور و متراكم است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
منبع : روزنامه شرق
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران نیکا شاکرمی رهبر انقلاب روز معلم معلمان دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی مجلس شهید مطهری حجاب شورای نگهبان قوه قضائیه
تهران هواشناسی زلزله معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو دولت قیمت دلار ایران خودرو دلار قیمت طلا سایپا بانک مرکزی بازار خودرو کارگران تورم
مشهد رضا عطاران رادیو فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس تئاتر موسیقی فیلم
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا نوار غزه روسیه چین حماس عربستان یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا گوگل وزیر ارتباطات پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری