جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نقش پیاز در کنترل آسم


نقش پیاز در کنترل آسم
توصیه کارشناسان به مبتلایان بیماری آسم این است که در رژیم غذایی خود مرتباً از پیاز استفاده کنید . پیاز حداقل دارای سه ترکیب شیمیایی طبیعی ضد التهاب دارویی است که به عامل زیربنایی بیماری آسم یعنی به التهاب حمله می‌کند . در مطالعاتی که دکتر دورش از دانشگاه یوهان گوتنبرگ در ایالت ماینز آلمان نموده کشف کرده است که عصاره پیاز و یک ترکیب شیمیایی موجود در پیاز فعالیت ضدالتهابی دارند . در این مطالعات مشاهده کرده است که ترکیب شیمیایی موجود در پیاز به نام دی‌فنیل تیوسولفینات دارای خاصیت ضدالتهابی قوی و حتی قوی‌تر از داروی شیمیایی مصنوعی ضد التهابی مرسوم به نام پردنیزون است .
در این مطالعات دکتر دورش هم چنین دریافته است که پیاز دارای خواص ضد آسم است . در یک آزمایش وقتی به عده‌ای افراد داوطلب قبل از این که در تماس با محرک‌ها قرار داده شوند ، مقداری عصاره پیاز داده شد که خوردند ، حمله‌های آسمی برونشی‌ آنها ۵۰ درصد تخفیف یافت . دکتر دورش این خاصیت جالب پیاز را مدیون وجود ترکیب‌های شیمیایی تیوسولفی‌نات‌ها در پیاز می‌داند که یک ترکیب شیمیایی بسیار قوی ضد التهابی است .
به علاوه پیاز از نظر یک ترکیب شیمیایی ضدالتهابی نیرومند دیگر به نام کوورستین نیز بسیارغنی است که برای رفع عکس‌العمل‌های آلرژی از جمله تب یونجه‌ بسیار مفید است . ماده شیمیایی کوورستین که از ضد اکسید کننده‌هاست ، به نظر می‌رسد که غشاء سلول‌ها را که هیستامین آزاد می‌کنند مقاوم می‌کند و در حقیقت می‌توان گفت که کوورستین یک ماده شیمیایی شبیه کرومولین است . کرومولین از داروهای شیمیایی ( با منشأ گیاهی ) تجارتی ضدآلرژی است که آزاد کردن هیستامین را مهار می‌کند .
دکتر اریک بلوک از دانشگاه ایالتی نیویورک در آلبانی نیز یک ماده شیمیایی دیگر در پیاز کشف کرده که آن را ( ترکیب شیمیایی عجیب ) می‌نامد . این ماده شیمیایی در لوله‌های آزمایشگاهی از تحولات بیوشیمی که منجر به عکس‌العمل‌های التهابی می‌شوند جلوگیری می‌نماید .
منبع : سایت آموزش و پرورش استان اصفهان