یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

عطر ـ تاریخ


مردم باستانی در مراسم مذهبی خود ضمغ‌ها، رزین‌ها و چوب‌های خوشبو را می‌سوزانیدند و از بو و دود و بخور آنها لذت می‌بردند. عطرهای گوناگون در گورهای باستانی فرغون مصر که در ۳۰۰۰ پیش می‌زیستند بدست آمده، مصریان چوب‌های خوشبو و رزین‌ها را در آب و روغن خیس می‌کردند و آنگاه بدن خود را به آن مایعات می‌آغشتند. همچنین بدن مردگان خود را با این مایعات حفظ و مومیائی می‌کردند. یونانیان و رومیان باستان درباره عطر از مصریان آموخته بودند.
صدها سال عطرسازی یک هنر شرقی بود. در سده ۱۲۰۰ میلادی سربازان صلیبی عطر را از فلسطین به انگلستان و فرانسه بردند. در سده ۱۵۰۰ عطر در سراسر اروپا عمومیت یافت در قرن نوزدهم عطر مصنوعی ساخته و وارد بازار شد. امروزه صنعت عطرسازی گسترش خیره کننده‌ای در سرتاسر جهان یافته است.
● عطر نارنج Petitgrain
روغن اسانسی است که از برگ‌ها و شاخه‌های کوچک درخت پرتقال Citrus Auranti، بومی آسیایگرمسیر و دیگر کشورها بدست می‌آید. یکی از بهترین تثبیت کننده‌های عطرهای عالی است. در عصاره‌های چاشنی نیز کاربرد دارد. یک گرم عطر نارنجاز ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم برگ این درخت بدست می‌آید. میوه‌های درخت پرتقال گرمسیری بزرگ است. روغن بهار نارنج در مخلوط‌های عطرسازی و برای اختلاط با عطرهای مصنوعی کاربرد دارد.
روغن‌ مخصوص به تندی تبدیل به‌گاز می‌گردد. روغن مخصوص از برخی گل‌ها با جوشاندن گلبرگ‌ها در آب بدست می‌آید که نسبتاً باگذرانیدن بخار گلبرگ‌ها صوت می‌گیرد. یک شیوه مهم گرفتن روغن مخصوص از گل‌ها استخراج آن با محلل است. این گلبر‌ک‌ها در یک محلل (مایعی که می‌تواند مواد دیگر را حل کند) حل می‌شود. این محلل پس از حل باقی گذاشتن مواد مومی و زائد که شامل روغن است بدست می‌آید. این مواد در الکل اتیل قرار داده می‌شود. روغن مخصوص در الکل حل می‌شود و از سطح مواد مومی بالا می‌آید. گرما آنرا به‌عمل می‌آورد، تبخیر الکل در روغن حل می‌شود.
منبع : مطالب ارسال شده