پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
بیماری های با منشاء غذایی
برخی از بیماری ها با منشاء غذایی به خوبی شناخته شده اند، اما اخیراً ظهور این بیماری ها شایع تر شده است. در طول چندین دهه اخیر سالمونلوزیس بسیار شایع می باشد و در ۲۵ سال اخیر این بیماری در بسیاری از قاره ها انتشار یافته است. در نیمکره غربی و اروپا، سروتیپ سالمونلا انتریتیدیس (SE) به عنوان سویه غالب شناخته شد. بررسی های انجام شده در ارتباط با شیوع SE نشان داد که ظهور ناگهانی این بیماری عمدتاً مربوط به مصرف گوشت طیور و تخم مرغ می باشد. در حالی که این بیماری اکثر نواحی آسیا و آفریقا را به مدت چندین سال ویران نمود، ظهور آن در امریکای جنوبی در سال ۱۹۹۱ آن را به عنوان یک بیماری عفونی مشهور در کل دنیا شناساند. بیماری وبا بیشتر از طریق آب انتقال می یابد اما بسیاری از مواد غذایی از جمله غذاهای دریایی منجمد، خام یا فرآوری شده هم در انتقال این عفونت نقش دارند.
عفونت با اشریشیاکلی سروتیپ O۱۵۷:H۷ نخستین بار در سال ۱۹۸۲ به عنوان عامل بیماری اسهال خونی و نارسایی حاد کلیوی شناخته شد. در اغلب مواقع عفونت ایجاد شده با این باکتری (بویژه در کودکان) کشنده می باشد. شیوع عفونت با این باکتری از طریق گوشت گاو در استرالیا، کانادا، ژاپن، ایالات متحده، کشورهای مختلف اروپایی و افریقای جنوبی گزارش شده است. در سال ۱۹۹۶ شیوع بیماری حاصل از این باکتری در ژاپن بالغ بر ۶۳۰۰ کودک را مبتلا نمود و در دو مورد منجر به مرگ افراد شد.
لیستریا مونوسیتوژنز(LM) از طریق غذا انتقال می یابد. در دوران بارداری عفونت با LM موجب سقط جنین یا مرگ آن می شود و در کودکان و اشخاصی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند منجر به سپتی سمی و مننژیت می شود. شیوع لیستریوز در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، سوئیس، فرانسه و ایالات متحده گزارش شده است.
ترماتودها هم از طریق خوراک بویژه ماهی باعث مسمومیت غذایی و متعاقب آن بیماری کبد و سرطان کبد را منجر می شوند. حدود ۴۰ میلیون نفر از سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده اند.
انسفالوپاتی اسفنجی فرم گاوی (BSE) یک بیماری کشنده، مسری و تحلیل برنده سیستم عصبی می باشد که عامل بیماری از طریق محصولات گوشت گاو آلوده به انسان منتقل می شود و بیماری variant Creutzfeldt-Jakob Disease (vCJD) را سبب می شود.
در ژانویه سال ۲۰۰۲ حدود ۱۱۹ انسان مبتلا به vCJD (غالباً از UK و ۵ مورد از فرانسه) گزارش شدند.
علت پیدایش بیماری های با منشاء غذایی:
· افزایش تجارت و جهانگردی بین المللی
· تغییر در سیستم های تولید خوراک
· جهانی شدن عرضه خوراک
· تغییر در جمعیت میکروبی
· تغییر در خصوصیات رفتاری و سبک زندگی انسان ها
منبع: http://www.who.int/e
منبع : مؤسسه مرغداری ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران روز معلم آمریکا معلمان رهبر انقلاب دولت مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم حجاب شهید مطهری شورای نگهبان
تهران زلزله هواشناسی معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت دلار دلار ایران خودرو قیمت طلا سایپا کارگران بازار خودرو تورم قیمت
مسعود اسکویی فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس موسیقی تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین اسرائیل جنگ غزه چین روسیه نوار غزه حماس عربستان ترکیه اوکراین
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
اینستاگرام همراه اول دبی اپل ناسا وزیر ارتباطات تبلیغات گوگل پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری