یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


چگونه می‌توانیم تعادلی بین زندگی خانوادگی و شغلی خود ایجاد کنیم؟


چگونه می‌توانیم تعادلی بین زندگی خانوادگی و شغلی خود ایجاد کنیم؟
همهٔ ما مشتاقیم که هم در کار و هم در زندگی شخصی و خانوادگی خود، موفق باشیم. ما افراد پرکاری را می‌شناسیم که سال‌ها، سخت کار کرده‌اند، اما پس از مدتی، از پای درآمده‌اند. موفق‌ترین افراد، علاقه‌مند هستند که زندگی کامل و متعادلی داشته باشند. آنان در عین سختکوشی در کارشان، برای خانواده و دوستانشان نیز وقت می‌گذارند. برای آنان این سؤال مطرح نیست که: ”چگونه می‌توانم کارم را از خانواده‌ام جدا کنم؟“ بلکه آنان می‌پرسند: ”چگونه می‌توانم این دو را با هم تلفیق کنم؟“.
وقتی از افراد بسیار موفق، راز موفقیتشان سؤال می‌شود، در پاسخ آنان، بیشر این نکته نمایان است که بیش از آنکه آنان افرادی فوق‌العاده باشند، افرادی متعادل هستند.
خوشبختانه اصول بنیادی خاصی وجود دارد که افراد را به تعادل سالمی می‌رساند. البته، به شرط رعایت آن اصول و زندگی کردن با آنها.
اصولی را که در ادامهٔ این متن بیان می‌کنیم، به‌منظور به‌کارگیری در جهان به سرعت در حال تغییر قرن بیست و یکم است.
۱) تعهد
بررسی‌های متعدد در مورد افرادی که هم در کار و هم در رابطه‌های خود موفق هستند و توانسته‌اند بین هر دو تعادل ایجاد کنند، نشان می‌دهد که آنان دارای تحصیلات، ظاهر، شخصیت و بهرهٔ هوشی متفاوتی بوده‌اند. اما در یک مورد به‌طور تقریبی تفاوتی وجود نداشته است: همهٔ آنان هیجان شدید خاصی دارند. چیزی که نام آن ”تعهد“ می‌باشد.
تعهد شور و شوق درونی افراد موفقی است که از پستی و بلندی‌های تغییر و شکست، گذشته و به حرکت درمی‌آیند. وقتی شرایط بر ضد آنان است یا زمانی‌که شکست می‌خورند، این تعهد درونی آنان است که توان حرکت بعدی را به آنان می‌دهد. تعهد، انرژی درونی ما را آزاد می‌کند و به ما اجازه می‌دهد تا آن نیرو را برای دستیابی به هدف موردنظرمان، در یک مسیر قرار دهیم.
”تعهد درونی“ آن پیغامی است که بدون امضاء ولی با عشق، در جانمان حفظ می‌کنیم. ”تعهد بیرونی“ آن پیغامی است که برای رسیدن به شادی و موفقیت روی کاغذ می‌اوریم و دیگران را نیز در آن سهیم می‌کنیم.
خوشبختانه متعهد شدن، یادگرفتنی است.
۲) انضباط
افراد متعادل، نظم و انضباط را هم در فکر و هم در عمل خود دارند، این افراد به برنامه‌هائی مانند به سرعت پولدار شدن، یافتن راه‌حل‌های فوری برای مشکل‌های پیچیده و صمیمیت‌های یک شبه. چندان اعتقادی ندارند. افراد متعادل می‌دانند که بهتر است به‌تدریج به سمت جلو حرکت کنند و به‌طور مستمر، به موفقیتی بعد از موفقیت دیگر دست یابند.
اگر شما فرد منضبطی باشید، می‌دانید دستاوردهای بزرگ، حاصل جمع موفقیت‌های گام به گام هستند. خیلی‌ها قدم اول را برمی‌دارند، اما فاتحان نهائی، کسانی هستند که به آرامی و به‌طور پیگیر و مستمر، به جلو حرکت می‌کنند. آنان می‌دانند با هر قدم اضافی، ارزش اولین قد را تقویت می‌کنند.
۳) همکاری
اصل همکاری یعنی هیچ‌کس جزیره‌ای تنها نیست؛ یعنی هر کس که تلاش کند به تنهائی به دوردست‌ها برود، دوام نخواهد آورد؛ به این منا که دو مغز همیشه بهتر از یک مغز کار می‌کند. برای ترقی، لازم است شریکی لایق داشته باشیم. در هر زمان معینی، ما افرادی خواهیم داشت که کار می‌کنند اما متعادل بودن، به ما گوشزد می‌کند که رابطهٔ بهتری با همکاران خود داشته باشیم، چه در محیط کار و چه در فضای خانوادگی، ما به‌طور معمول مایل به همکاری با افراد توانمندتر از خود هستیم.
افراد موفق، شیوه‌ای باورنکردنی جهت به‌کارگیری دیگران برای کمک به خود دارند. توانائی آنان در ادراک رفتر انسانی، به افراد اطراف آنان انگیزه می‌دهد و کار مسالمت‌آمیز با افراد مختلف، باعث می‌شود بهترین شرایط کاری و زندگی برای آنان به‌وجود آید. با توجه به کسب تجربه از دیگران، این موفقیت تضمین می‌شود.
۴) انعطاف‌پذیری
یکی از بهترین نشانه‌های تعادل در کار و زندگی، انعطاف‌پذیری شخص است. اگر از نوآوری خودتان نمی‌آید و در مقابل تغییر در هر موقعیت ممکن، مقاومت می‌کنید، چشم‌انداز موفقیت شما در قرن بیست و یکم ناامیدکننده خواهد بود. پس از همین لحظه، به انعطاف‌پذیری خود اهمیت دهید، چون انسان معاصر قرن بیست و یکم هستید.
موفق‌ها در صف مقدم هستند و همه جا حرف اول را می‌زنند آنان نه تنها از بروز تغییرها استقبال می‌کنند بلکه آن را تسریع هم می‌نمایند. افراد خاصی که بیشتر وقت‌ها برنده هستند، تنها به این دلیل نیست که همواره در حال رشد هستند و به‌طور دائم در حرکت به جاهائی می‌باشند که بتوانند بیشتر بیاموزند، بلکه شیوه‌ای دارند که به هر گروهی بپیوندند، دیگران را به تغییر، تشویق می‌کنند. آنان، بنیانگذاران تحول می‌باشند.
و در پایان لازم است که بدانیم؛
رعایت این چهار اصل در کار و حرفه و همزمان در عشق و زندگی، فرد را به زندگی متعادلی می‌ِساند که کمتر از مشغله‌های زیاد و کمی وقت برای در کنار خانواده بودن، گلایه داشته باشد، این چهار اصل برای افرادی است که جویای پیوندهای دوستانه و تحکیم رشته‌های درسی هستند و پیشنهادهائی است که همسران به‌وسیلهٔ آن می‌توانند ازدواج خود را مستحکم و رابطه‌های حرفه‌ای خود را غنی‌تر کنند و در پایان لازم است از خودمان بپرسیم که: ”آیا ما هم جزء افرادی هستیم که لازم است متعادل‌تر شویم؟“ و در صورتی که جواب مثبت است ”چه تغییرهائی را لازم است در نیت‌ها، فکرها، باورها و رفتارهای خود ایجاد کنیم؟“
منبع: ”زندگی متعادل“ ”آلن.لوی.مک.گنیز“ مترجم: ”زهرا ادهمی“
نویسندگان:
مهندس منصور همایونی‌نژاد
مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی هنری سالم‌اندیشان خلاق - مربی مهارت‌های زندگی
ماهین نقوی
مربی مهارت‌های مدیریت زندگی
منبع : مجله شادکامی و موفقیت


همچنین مشاهده کنید