دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

این سرخ کردنی ها


این سرخ کردنی ها
روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد
سالم‌ترین روش برای پخت غذا، روش آب‌پز کردن است.در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
اگر قصد دارید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده‌اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت کنید.
به این منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه دود بالایی دارد، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می‌کند و کف‌هایی روی آن تشکیل می‌شود که حاوی آکرولئین است و چشم را می‌سوزاند.
بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه دود آن پایین می‌آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.
▪ نقطه دود بعضی روغن‌ها به ترتیب زیر است:
▪ روغن گلرنگ ۲۶۵ درجه سانتیگراد
▪ روغن آفتابگردان ۲۴۶ درجه سانتیگراد
▪روغن سویا ۲۴۱ درجه سانتیگراد
▪روغن کانولا (گلزا) ۲۳۸ درجه سانتیگراد
▪روغن ذرت ۲۳۶ درجه سانتیگراد
▪ روغن بادام زمینی ۲۳۱ درجه سانتیگراد
روغن زیتون ۱۹۰درجه سانتیگراد
منبع : روزنامه تهران امروز