جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

زمستونی


زمستونی
خرمالو
میوه بسیاری از گونه های خرمالو خوراكی می باشد؛ رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تانارنجی و قرمز تیره متفاوت است و قطر آنها بنابر گونه بین ۲ تا ۸ سانتیمتر است. معمولاً پس از چیدن كاسه گل همراه با میوه باقی می ماند. شكل خرمالو براساس گونه آن ممكن است كروی یا شبیه بلوط باشد. آنها دو گونه گس و غیر گس دارند: میوه های گس تا قبل اززمان پخته شدن گس هستند و هنگامی كه می رسند شیرین و نرم می گردند. گونه های غیر گس زمانی كه كال هستند كمتر گس می باشند و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می دهند؛ آنها در حالت رسیده سفت می باشند. حالت گسی این میوه را می توان طی چند روزبا قرار دادن آن در معرض نور خورشید در سرما از بین برد؛ خرمالو را می توان به شكل خام یا در غذا استفاده كرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شكل خام بهتر است.
چوب
چوب درخت خرمالو با نام آبنوس شناخته می شود كه سنگین و محكم است و مغز چوب در چندین گونه گرمسیری به رنگ سیاه براق می باشد.
لیمو شیرین
خواص تغذیه ای:
-غنی از عناصر قلیایی است.
- لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریك و ویتأمین C می باشد.
- مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و كلسیم دارد.
- حالت تازه كنندگی داشته و در صورتی كه در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا می كند.
تأثیر در سلامتی:
- عامل ضدعفونی كننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می كند.
- لیمو یك ماده شدیداً قلیایی است.
- مصرف لیموشیرین در آنفلوآنزا و افرادی كه دچار تب ناشی از بیماری شده اند، توصیه می شود. چرا كه این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.
-لیمو باعث حفظ كلسیم بدن می شود.
- مصرف لیمو در زمان زكام و گلودرد بسیار مؤثر است.
- در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنك كننده یاد می كنند كه برای رفع التهاب و عطش بیماران تب دار توصیه می شود.
- حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشكیل می دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد.
- مركبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف می كند.
منبع : روزنامه ایران