یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

گروه‌بندی و معرفی تیم‌های ۲۰۰۶


گروه‌بندی و معرفی تیم‌های ۲۰۰۶
●گروه اول
▪ آلمان
بعد از برزیل، که پرافتخارترین تیم فوتبال دنیاست، کشور آلمان در رده دوم به‌سر می‌برد. ژرمن‌ها به غیر از دو جام جهانی ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰ در سایر دوره‌ها حضور چشمگیر داشتند. آنها حتی توانستند در سه دوره قهرمان شوند و چهار بار نیز فینال را واگذار کنند. بدترین عنوان آلمان در سال ۱۹۳۸ بود که این تیم مقام دهم را به‌دست آورد. کلینزمن، سرمربی فعلی آلمان با میدان دادن به جوانان، در بازی‌های تدارکاتی آنها را ارزیابی کرد تا در جام ۲۰۰۶، با قوی‌ترین تیم کشورش را قهرمان جهان کند. آلمان اگر بتواند خط دفاع خود را ترمیم کند با استفاده از امتیاز میزبانی و حمایت تماشاگران خواهد توانست بار دیگر در فوتبال جهان ابراز وجود کند. آخرین قهرمانی آلمان در سال ۹۰ با رهبری بکن‌باوئر به‌دست آمد. او اکنون مسئول برگزاری جام ۲۰۰۶ به حساب می‌آید. اما یک مربی با انگیزه به نام کلینزمن با کمک همبازی‌های سابق خود بیرهوف و سامر هدایت ژرمن‌ها را برعهده دارند.
▪ کارنامه آلمان در جام جهانی
۱۹۳۰: ــ
۱۹۳۴: سوم
۱۹۳۸: دهم
۱۹۵۰: ــ
۱۹۵۴: قهرمان
۱۹۵۸: چهارم
۱۹۶۲: هفتم
۱۹۶۶: نایب قهرمانی
۱۹۷۰: سوم
۱۹۷۴: قهرمان
۱۹۷۸: ششم
۱۹۸۲: نایب قهرمان
۱۹۸۶: نایب قهرمان
۱۹۹۰: قهرمان
۱۹۹۴: پنجم
۱۹۹۸: هفتم
۲۰۰۲: نایب قهرمان
▪ کاستاریکا
ـ حرکت به جلو...
کاستاریکا، برای سومین بار است که حضور در جام جهانی را تجربه می‌کند. این تیم ابتدا در سال ۱۹۹۰ برای اولین بار حضور در جام جهانی را جشن گرفت. آنها در گروه سوم این جام، با اقتدار توپ زدند و پس از شکار اسکاتلند و سوئد و شکست در برابر برزیل به دور یک‌هشتم رسیدند اما در این مرحله به دام چک و اسلواکی افتادند (۴ـ۱) یکی از چهار نماینده کونکاکاف در جام ۲۰۰۶، در جام جهانی گذشته (۲۰۰۲) هم حضور داشت. آنها در این جام می‌رفتند دوباره شگفتی‌ساز شوند، ولی زور برزیل بر آنها می‌چربد (۲ـ۵) کاستاریکا در دو بازی دیگر خود در گروه سوم، چین را ۲ بر صفر برد و با تیم سوم جام (ترکیه) صفر ـ صفر کرد. حالا این تیم با این شرایط می‌آید که در جام ۲۰۰۶ گام‌های مؤثرتری نسبت به دو دوره گذشته بردارد.
کارنامه کاستاریکا در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۹۸: ـ
۱۹۹۰: حذف در یک‌هشتم نهائی
۲۰۰۲: حذف
▪ لهستان
ـ بازگشت پس از ۲۰ سال
لهستان، از شرق اروپا در گروه اول باید با آلمان، کاستاریکا، و اکوادور جدال کند. آنها تحت رهبری پاول یاناس از گروه ششم اروپا، خود را به‌عنوان یکی از دو تیم برتر رده دوم، مستقیماً بالا کشیدند.
در گروه ششم، نبرد لهستان با انگلیس جذاب بود که در نهایت هر دو تیم از این گروه صعود کردند. هر چند فوتبال لهستان در ۲۰ سال اخیر نام و نشانی در مرحله نهائی جام جهانی نداشت ولی باید یادآور شد که شرقی‌های اروپا طی ۵ دوره حضور در جام جهانی دوبار سوم شدند. پیروزی ۱ـ‌صفر بر برزیل در بازی رده‌بندی جام ۷۴، اوج کار لهستانی‌ها بود. آنها بعد از آنکه چهار سال بعد در آرژانتین (۷۸) در یک‌چهارم نهائی کنار رفتند، در سال ۱۹۸۲، برای دومین بار به مقام سوم رسیدند. لهستان در بازی رده‌بندی ۳ـ۲ فرانسه را برد.با این‌حال این تیم در جام ۲۰۰۶ پرتحرک خواهد بود. آنها عزم خود را جزم کرده‌اند تا خاطرات خوب گذشته را بار دیگر تکرار کنند.
▪ کارنامه لهستان در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۸: حذف
۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰: ـ
۱۹۷۴: سوم
۱۹۷۸: حذف در یک‌چهارم
۱۹۸۲: سوم
۱۹۸۶: حذف
۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ اکوادور
ـ خوشبین به دومین تجربه...
این برای دومین‌بار است که اکوادور بازی در جام جهانی را تجربه می‌کند. این تیم در جام ۲۰۰۲ کره و ژاپن از میان ۳۲ تیم عنوان بیست و چهارم را به‌دست آورده بود.
در جام هفدهم این تیم در گروه هفتم با ایتالیا، مکزیک و کرواسی همسفر بود. اکوادوری‌ها ۲ـ صفر و ۲ـ۱ به ایتالیا و مکزیک باختند. اما ۱ـ صفر از سد کرواسی گذشتند، و این برای صعود به دور بعد کافی نبود.
اکوادور با امتیازی برابر با پاراگوئه (۲۸) به همراه این تیم، برزیل و آرژانتین مسافر جام ۲۰۰۶ لقب گرفتند. اکوادور در مرحله مقدماتی در منطقه آمریکای جنوبی حتی ۲ـ صفر آرژانتین را ضربه کرد، و یک‌بار هم برزیل را با یک گل به زانو درآورد.
بنابراین اکوادور با این دو پیروزی ارزشمند، که در برابر برزیل و آرژانتین به‌دست آورده، نمی‌توانند در جام ۲۰۰۶ برای آلمان میزبان بازی‌ها، زنگ تفریح باشد.
قدر مسلم نماینده آمریکای‌جنوبی به هم‌گروه‌ها ضربه شست نشان خواهد داد.
▪ کارنامه اکوادور در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۹۸: ـ
۲۰۰۲: بیست و چهارم
● گروه دوم
▪ انگلیس
ـ جزیره‌نشینان امیدوارند
انگلیس با تمام قدرت و با رهبری مربی سوئدی خود اریکسون، جام ۲۰۰۶ را نشانه رفته است. و این در شرایطی می‌باشد که علاوه بر بکهام، یار کهنه‌کار؛ چند بازیکن قدر دیگر در لیست اریکسون قرار دارند:
لامپارد، رونی، کول، جرارد، جان تری و...
انگلیس که همیشه یک تیم مهاجمی بوده اگر مثل تیم باشگاهی‌اش، چلسی، یک فوتبال سرعتی را به نمایش بگذارد، در جام ۲۰۰۶ کار برای حریفان سخت خواهد بود. و این بستگی دارد به تفکر اریکسون که با یاران آماده و قبراق خود چگونه و با چه سیستمی در برابر حریفان قرار بگیرد.
انگلیس از گروه ششم با لهستان خود را مسافر جام جهانی کرد. جزیره‌نشینان یک‌بار در سال ۱۹۶۶ با عبور از ژرمن‌ها قهرمان دنیا شدند. و این مقام به لطف امتیاز میزبانی به‌دست آمد و بعد از آن دیگر انگلیسی‌ها نتوانستند به مقامی بالاتر از چهارمی (۹۰) برسند. این تیم از جمله مدعیان قهرمانی جام هجدهم به حساب می‌آید.
▪ کارنامه انگلیس در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰: هشتم
۱۹۵۴: ششم
۱۹۵۸: یازدهم
۱۹۶۲: هشتم
۱۹۶۶: قهرمان
۱۹۷۰، هشتم
۱۹۷۴ تا ۱۹۷۸: ـ
۱۹۸۲: ششم
۱۹۸۶: هشتم
۱۹۹۰: چهارم
۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: نهم
۲۰۰۲: ششم
▪ پاراگوئه
ـ قدرتمند اما بی‌انگیزه...
پاراگوئه به همراه برزیل، آرژانتین و اکوادور از منطقه آمریکای جنوبی به سرزمین آلمان قدم می‌گذارد. آنها تاکنون ۶ بار در جام جهانی توپ زده‌اند که بهترین مقام در اولین دوره (نهمی) به‌دست آمد. آنها در دیگر دوره‌ها، یازدهم، دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم و آخرین بار شانزدهم شدند. نمایش پاراگوئه‌ای‌ها چشمگیر است اما هرگز انگیزه پیروزی و صعود ندارند. این تیم در جام جهانی ۲۰۰۲، با کره‌جنوبی، اسپانیا و اسلوونی در گروه دوم ایستاد. آنها ابتدا در برابر کره‌جنوبی ۲ـ۲ کردند و متعاقب آن به اسپانیا ۳ـ۱ باختند، تا پیروزی ۳ـ۱ بر اسلوونی به این تیم کمک کند که از این گروه بالا بیاید. منتهی در این ایستگاه آنها به دام آلمان افتادند.
▪ کارنامه پاراگوئه در جام جهانی
۱۹۳۰: حذف (نهم)
۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰: حذف (یازدهم)
۱۹۵۴: ـ
۱۹۵۸: حذف (دوازدهم)
۱۹۶۲ تا ۱۹۸۲: ـ
۱۹۸۶: حذف (سیزدهم)
۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: حذف (چهاردهم)
۲۰۰۲: حذف (شانزدهم)
▪ ترینیداد و توباگو
ـ اولین حضور...
ترینیداد و توباگو از جمله تیم‌هائی است که از مرحله پلی‌آف خود را به جام ۲۰۰۶ رسانده و قصد دارد موی دماغ بزرگان شود. این تیم گمنام، برای حریفان ناآشنا به‌نظر می‌رسد. بازی با انگلیس، سوئد و پاراگوئه انگیزه آنها را دوچندان خواهد کرد. باید دید که این تیم در اولین تجربه، به چه نتایجی دست خواهد یافت. ترینیداد در منطقه کونکاکاف، پس از مکزیک، آمریکا و کاستاریکا در مکان چهارم ایستاد. و این رده به آنها اجازه داد که شانس خود را برای صعود یک‌بار دیگر در بازی با نماینده پنجم آسیا امتحان کند. بحرین حریف ترینیداد بود که زورش به آنها نرسید و در نهایت این تیم آمریکائی بود که برای اولین بار به جام جهانی راه یافت. این تیم را لئوبن‌هاکر نامدار مربیگری می‌کند.
▪ کارنامه ترینیداد و توباگو در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ سوئد
ـ با تکیه به مثلث طلائی...
سوئد را نباید یک تیم معمولی و درجه ۲ اروپا معرفی کرد. سوئدی‌ها هم مثل لهستان به‌عنوان یکی از تیم‌های برتر رده دوم، با ۲۴ امتیاز (برابر با کرواسی) به جام جهانی رسیدند.
سوئد آخرین بار در جام ۹۴ آمریکا، قدرت خود را به نمایش گذاشت. آنها در این جام توانستند با شکار بلغارستان عنوان سوم را به‌دست آورند. ضمن آنکه نایب قهرمانی این تیم در سال ۱۹۵۸ هرگز فراموش نمی‌شود.
سوئدی‌ها در جام ۵۸ در بازی نیمه نهائی ۳ـ۱ آلمان غربی را بردند اما در فینال به دیوار سخت برزیل اصابت کردند (۵ـ۲) تا نایب قهرمان شوند. آنها تحت مربیگری لارس لاگربک به آلمان می‌روند.
با حضور لارسون، ابراهیم اوویچ، لیون برگ و... در این تیم می‌توان سوئد را پر قدرت دید. آنها مثلت طلائی سوئد هستند.
▪ کارنامه سوئد در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۴: حذف
۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰: حذف در نیمه نهائی
۱۹۵۴: ـ
۱۹۵۸: نایب قهرمانی
۱۹۶۲ تا ۱۹۹۶: ـ
۱۹۷۰: حذف
۱۹۷۴: حذف در یک‌چهارم
۱۹۷۸: حذف
۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶: ـ
۱۹۹۰: حذف
۱۹۹۴: سوم
۱۹۹۸: ـ
۲۰۰۲: حذف
● گروه سوم
▪ آرژانتین
فقط برای جبران گذشته...
آرژانتین طی سال‌های ۷۸ تا ۹۰ یکی از پر قدرت‌ترین تیم‌های قدر دنیا بود. درست در اوضاع و احوالی که پاسالاژ، کمیس، منوتی (مربی)، مارادونا و... ستارگان فوتبال جهان بودند، مارادونا با درخشش بی‌نظیر خود در جام‌های جهانی ۸۶ و ۹۰، یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی برای تیم ملی کشورش دشت کرد. و حالا آرژانتین با قوای تازه می‌آید که هم اشتباه دوره گذشته را جبران کند و هم اینکه تحت رهبری پکرمن، خاطرات خوش دوران مارادونا را زنده کند.
آرژانتینی‌ها، اگر مثل برزیل، نمایش را کنار بگذارند، با آن فوتبال سنگین و با طراوت خود قادر خواهند بود، دوباره به کسب مقام بپردازند. آرژانتین با امتیازی برابر با برزیل از منطقه آمریکای جنوبی به آلمان رسید. برخورد این تیم با هلند، صربستان و ساحل عاج در گروه سوم جذاب و تماشائی است. پکرمن به مردم آرژانتین قول قهرمانی داده است.
▪ کارنامه آرژانتین در جام جهانی
۱۹۳۰: نایب قهرمانی
۱۹۳۴: نهم
۱۹۳۸ تا ۱۹۵۴: ـ
۱۹۵۸: سیزدهم
۱۹۶۲: دهم
۱۹۶۶: پنجم
۱۹۷۰: ـ
۱۹۷۴: هشتم
۱۹۷۸: قهرمان
۱۹۸۲: یازدهم
۱۹۸۶: قهرمان
۱۹۹۰: نایب قهرمان
۱۹۹۴: دهم
۱۹۹۸: ششم
۲۰۰۲: شانزدهم▪ ساحل عاج
ـ دروگبا، عصای دست ساحلی‌ها...
ساحل عاج هم با خلق شگفتی در منطقه آفریقا، یکی از ۵ نماینده این قاره در جام ۲۰۰۶ لقب گرفت. کامرون که در گروه ساحل عاج قرار داشت، هر کاری کرد که بار دیگر مسافر جام جهانی شود، زورش به هم‌بازی‌های دیدیه دروگبا نرسید. مهاجم تند و تیز ساحل عاجی که در خط آتش تیم چلسی ابراز وجود می‌کند، از مارسی فرانسه به تیم انگلیسی پیوسته است و عصای دست مورینیوی پرتغالی (چلسی) و هنری میشل، مربی نامدار تیم ملی کشورش می‌باشد. ساحل عاج اخیراً حتی با حمایت میشل و درخشش دروگبا توانست فینالیست جام ملت‌های آفریقا در مصر لقب بگیرد و به نایب قهرمانی برسد. این تیم از گروه سوم قاره آفریقا، با یک امتیاز برتری نسبت به کامرون مسافر آلمان شد (۲۲ به ۲۱). ساحل عاج از جمع آفریقائی‌هائی که به جام ۲۰۰۶ راه یافته‌اند، قوی‌تر نشان می‌دهد. باید دید که آنها ناکامی در فینال آفریقا، را در جام ۲۰۰۶ چگونه جبران خواهند کرد.
▪ کارنامه ساحل عاج در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ صربستان
ـ با فوتبالی پرفراز و نشیب....
یوگسلاوی، که اکنون نام خود را به صربستان و مونته‌نگرو تغییر داده همیشه با فوتبال ناموزون سد راه بزرگان می‌شود، اما تاکنون به هیچ مقامی دست نیافته است. این تیم در گروه هفتم اروپا، بدون باخت بالاتر از تیم‌هائی چون اسپانیا، بوسنی، بلژیک و... قرار گرفت و به جام جهانی ۲۰۰۶ راه یافت. صربستان هر چند نامش گمنام به‌نظر می‌رسد ولی چهره‌هائی چون: میلادنوویچ، میلوسویچ، کژمان، استانکوویچ، ایلیچ و... در این تیم توپ می‌زنند. بنابراین آنها نمی‌توانند در گروه سوم در جنگ با قدرت‌های برتر فوتبال جهان حریف آسانی باشند. در این گروه آرژانتین، هلند، ساحل عاج و صربستان برترین فوتبال را به تصویر خواهند کشاند. در واقع گروه سوم را می‌توان، گروه مرگ معرفی کرد.
▪ کارنامه صربستان در جام جهانی
۱۹۳۰: سوم (مشترکاً با آمریکا)
۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰ تا ۱۹۵۸: حذف
۱۹۶۲: چهارم
۱۹۶۶ تا ۱۹۷۸: ـ
۱۹۸۲: حذف
۱۹۸۶: ـ
۱۹۹۰: حذف
۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: حذف
۲۰۰۲: ـ
▪ هلند
ـ نارنجی‌ها با انگیزه می‌آیند...
به‌غیر از برزیل که همیشه برای قهرمانی می‌جنگد، امسال هلند را باید یک تیم قدرتمند معرفی کرد. تیمی که کماکان در حسرت کسب عنوان قهرمانی در جام جهانی است. با توجه به اینکه هلند مربیان صاحب نام زیادی دارد امید می‌رود که نارنجی‌ها در جام ۲۰۰۶ با مارکو فان‌باستن جوان خالق شگفتی شوند. و این شرایطی است که فان‌باستن، با دو مربی دیگر هلندی حاضر در جام آلمان برای قهرمان کورس بسته است. گاس هیدینگ و دیک ادوکات، دو هلندی دیگر رهبر استرالیا و کره‌جنوبی در جام ۲۰۰۶ خواهند بود، و این کمک می‌کند که سه مربی هلندی در خاک آلمان، برای نتیجه‌گیری کورس ببندند و قدر مسلم هر کس کارنامه بهتری بگیرد، در آینده نزدیک سرمربی هلند خواهد شد. البته هیدینگ و ادوکات هر دو در سال‌های گذشته این عنوان را تجربه کرده‌اند. هلند در گروه دشواری قرار گرفته است. باید منتظر ماند و دید که در نبرد مثلث مربیان هلندی، فان‌باستن جوان چه نمره‌ای کسب خواهد کرد.
▪ کارنامه هلند در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۴: نهم
۱۹۳۸: چهاردهم
۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰: ـ
۱۹۷۴: نایب قهرمان
۱۹۷۸: نایب قهرمان
۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶: ـ
۱۹۹۰: پانزدهم
۱۹۹۴: هفتم
۱۹۹۸: چهارم
۲۰۰۲: ـ
● گروه چهارم
▪ پرتغال
ـ به تلافی یورو ۲۰۰۴
”پرتغال زخم‌خورده“ از عدم قهرمانی در جام ۲۰۰۴ اروپا، می‌آید تا در جام ۲۰۰۶ آلمان این عقب ماندگی را جبران کند. شاگردان اسکولاری هنوز ضربه از یونان در جام اروپا را فراموش نکرده‌اند بنابراین این تیم با تکیه بر تجربه مربی برزیلی خود، که وی در دوره گذشته (۲۰۰۲) عامل قهرمانی برزیل بود، و همچنین هنر بازیگری چهره‌هائی چون فیگو، پائوله‌تا، گومژ، رونالدو، سوآزا و... می‌آید که عرصه را برای حریفان هم‌گروه تنگ کند. در این گروه مکزیک، آنگولا و ایران حضور دارند. اسکولاری از فوتبال مکزیک کاملاً آگاهی دارد. اما او اعلام می‌دارد که آنگولا و ایران را نمی‌شناسد. پرتغال بدون باخت از گروه سوم اروپا مستقیماً به جام جهانی آلمان راه یافت. باید دید که اسکولاری، صاحب عنوان قهرمانی در دوره گذشته آیا در هدایت پرتغال هم موفق خواهد بود.
▪ کارنامه پرتغال در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۶۲: ـ
۱۹۶۶: سوم
۱۹۷۰ تا ۱۹۸۲: ـ
۱۹۸۶: حذف
۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸: ـ
۲۰۰۲: حذف
▪ آنگولا
ـ غریبه برای هم‌گروه‌ها...
آنگولا برای اولین‌بار است که به جام جهانی راه یافته است و برای تیم‌های هم‌گروه، حریفی است ناآشنا و گمنام... آنها اخیراً در جام ملت‌های آفریقا که در مصر جریان داشت، بی‌انگیزه توپ زدند و خیلی زود از جام بیرون رفتند. گمان می‌رود که آنگولا با یاران جوان و امید در جام آفریقا شرکت کرده بود. بنابراین باید منتظر ماند و دید که تیم واقعی آنگولا در جام ۲۰۰۶ چه نفراتی را رو خواهد کرد. این تیم از گروه چهارم آفریقا به جام جهانی پرواز نمود. در این گروه، نیجریه، رقیب جدی آنگولا به حساب می‌آمد که در آخرین لحظه دو تیم در امتیاز ۲۱ شریک شدند که با بررسی نتایج مستقیم سرانجام قرعه صعود به نام آنگولا افتاد و نیجریه در میان ناباوری حذف شد. نیجریه در جام ملت‌های آفریقا در مصر سوم شد.
▪ کارنامه آنگولا در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ ایران
ـ خواستن توانستن است...
ایران، برای سومین بار است که در مرحله نهائی جام جهانی به میدان رقبا می‌رود. کشورمان تا اینجا در جام جهانی ترقی داشته است. در جام جهانی ۱۹۷۸، یک تساوی و ۲ باخت حاصل کار ملی‌پوشان بود و در جام ۹۸ فرانسه، هر چند ۲ باخت بار دیگر تکرار شد اما تساوی با اسکاتلند در جام ۷۸، به پیروزی ۲ـ۱ بر آمریکا در جام ۹۸ تبدیل شد. و اکنون مردم فوتبالدوست کشورمان انتظار دارند که ایران به لطف بازی عالی لژیونرها به نتایج جالب‌تری نسبت به دو دوره گذشته دست یابد. اگر برانکو در هدایت ”تیم“ ترس و عقب‌نشینی در هر بازی را از دستور کار خود حذف کند و از نیروها به درستی بهره ببرد قدر مسلم ایران نمایش چشمگیری در برابر حریفان خواهد داشت. خواستن توانستن است. اگر ایران بخواهد می‌تواند بار دیگر مثل ۹۸ فرانسه، شگفتی‌ساز شود و به نتایج خوبی هم برسد. عدم برگزاری دیدارهای دستگرمی، به منظور کسب آمادگی بیشتر، تنها نگرانی ایران در این ایام است.
▪ کارنامه ایران در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۷۴: ـ
۱۹۷۸: حذف در مرحله اول
۱۹۸۲ تا ۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: ـ
▪ مکزیک
ـ به‌دنبال طلسم شکنی...
مکزیک، تابستان آینده با حال و هوای تازه به میدان رقبا می‌رود. نماینده کونکاکاف هر چند نامش برای فوتبال‌دوستان آشناست اما آنها نتوانستند تاکنون در جام جهانی به مراحل نیمه‌نهائی راه یابند. اوج کار مکزیکی‌ها یک‌چهارم نهائی بود که طی دو بار (۱۹۷۰ و ۱۹۸۶) توسط رقبا از گردونه خارج شدند. مکزیک، دیگر آن تیم سال‌های قبل نیست. مکزیکی‌ها در سه دوره اخیر، به‌طور متوالی در مرحله یک‌هشتم نهائی حذف شدند. آنها سه بار از مرحله اول خود را بالا کشیدند اما در مرحله یک‌هشتم کم آوردند. در مرحله مقدماتی رقابت‌های کونکاکاف، نمایشی که از مکزیک دیدیم با نمایش سال‌های قبل کاملاً فرق داشت. حالا آنها با تکیه بر ”لاوولپه“ مربی فهیم خود صعود از گروه چهارم و پرواز به مراحل بالاتر را جستجو می‌کنند. مکزیک به همراه آمریکا، کاستاریکا و ترینیداد از کونکاکاف راهی جام ۲۰۰۶ شد.
▪ کارنامه مکزیک در جام جهانی
۱۹۳۰: حذف
۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰ تا ۱۹۶۶: حذف
۱۹۷۰: حذف در یک‌چهارم
۱۹۷۴: ـ
۱۹۷۸: حذف
۱۹۸۲: ـ
۱۹۸۶: حذف در یک‌چهارم
۱۹۹۰: ـ
۱۹۹۴ تا ۲۰۰۲: حذف در یک‌هشتم
● گروه پنجم
▪ آمریکا
ـ خشن و باتجربه...
فوتبال آمریکا، خشن و سنگین است. آنها با برگزاری مرتب دیدارهای دوستانه با سایر کشورها بر آن هستند تا یواش‌یواش از فوتبال سنگین و خشونت‌آمیز جدا و به فوتبال شناور روی آورند. آمریکائی‌ها تاکنون ۷ بار در جام جهانی حضور یافته‌اند که اوج کار آنها درخشش در اولین دوره و همچنین حضور در مرحله یک‌چهارم نهائی جام ۲۰۰۲ کره و ژاپن بود. آمریکا در جام ۲۰۰۲ به آلمان باخت و حذف شد. اما امسال این تیم قدرتمندتر از گذشته به‌نظر می‌رسد. آنها ۴ دوره متوالی در جام جهانی توپ زده‌اند و دوره آینده، تجربه پنجم آمریکائی‌ها می‌باشد. بروس آره‌نا سرمربی آمریکاست. مک براید، گلزن کهنه‌کار هنوز در ترکیب آمریکا حضور دارد. او فرمانده خط آتش فوتبال این کشور است. ضمن آنکه که‌لر کماکان سنگربان یانکی‌هاست.
▪ کارنامه آمریکا در جام جهانی
۱۹۳۰: سوم (مشترکاً با یوگسلاوی)
۱۹۳۴: حذف
۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰: حذف
۱۹۵۴ تا ۱۹۸۶: ـ
۱۹۹۰: حذف
۱۹۹۴: حذف در یک‌هشتم
۱۹۹۸: حذف
۲۰۰۲: حذف در یک‌چهارم
▪ ایتالیا
ـ چکمه‌پوشان جان گرفته‌اند...
حتم بدانید که ایتالیا دیگر آن تیم بی‌انگیزه و کم‌تحرک دوره پیش نیست. چکمه‌پوشان اروپا در جام ۲۰۰۲، هر چند با یک برد، یک تساوی و یک باخت به دور دوم رسیدند اما در این مرحله به دام کره‌جنوبی افتادند و حذف شدند. شکست ۲ـ۱ آنها در برابر کرواسی، در مرحله اول نشان از عدم آمادگی لاجوردی‌ها می‌داد.
ایتالیا از گروه پنجم اروپا به جام جهانی ۲۰۰۶ راه یافت. تجربه گرانبهای مارچلو لیپی، مربی کهنه‌کار ایتالیا، کمک کرد تا ایتالیا در یارگیری دقت لازم را داشته باشد و با ”بازی‌خوانی“ از آنها، جالب‌ترین فوتبال را در چند سال اخیر به تصویر بکشاند. ایتالیا مثل آلمان تاکنون سه‌بار قهرمان جهان شده است. حضور چهره‌هائی چون لوکاتونی، جیلاردینو، توتی، دل‌پیه‌رو، ویه‌ری و... کمک می‌کند تا لاجوردی‌ها به آینده امیدوار باشند.
▪ کارنامه ایتالیا در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۴ تا ۱۹۳۸: قهرمان
۱۹۵۰: هفتم
۱۹۵۴: دهم
۱۹۵۸: ـ
۱۹۶۲ تا ۱۹۶۶: نهم
۱۹۷۰: نایب قهرمان
۱۹۷۴: دهم
۱۹۷۸: چهارم
۱۹۸۲: قهرمان
۱۹۸۶: دوازدهم
۱۹۹۰: سوم
۱۹۹۴: نایب قهرمان
۱۹۹۸: پنجم
۲۰۰۲: پانزدهم▪ غنا
ـ زنگ تفریح نخواهد بود...
غنا هم مثل ساحل عاج، آنگولا و توگو برای اولین بار بازی در مرحله نهائی جام جهانی را تجربه می‌کند. این تیم از گروه دوم قاره سیاه پرواز به جام هجدهم را جشن گرفت. آفریقای جنوبی، که امید می‌رفت به آسانی از این گروه به‌سوی آلمان پرواز کند، اسیر بازی سخت و حسابگرانه غنا شد و از پرواز محروم ماند. غنا از دو بازیکن نام آشنا، نظیر کوفور، مدافع اسبق بایرن‌مونیخ و فعلی لیگ ایتالیا و همچنین ”اسین“، چهره شاخص تیم چلسی بهره می‌برد. اگر ”اسین“ از آسیب‌دیدگی رهائی یابد، غنا با تکیه بر بازیگری او خواهد توانست در جام ۲۰۰۶ چشم‌ها را خیره کند. قدر مسلم آفریقائی‌های تازه به دوران رسیده تصمیم دارند در آلمان سرسخت توپ بزنند و...

▪ کارنامه غنا در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ چک
ـ با کلاس‌های اروپا
جمهوری چک هم برای اولین بار توانست به جام جهانی راه یابد. این تیم تا زمانی‌که در قالب چک و اسلواکی فعالیت داشت، بارها به جهان و اروپا شگفتی‌ساز و مقام‌آور شد. نایب قهرمانی در دو جام ۱۹۳۴ و ۱۹۶۲، از قدرت چک و اسلواکی حکایت می‌کند اکنون این کشور را به دو قسمت تقسیم کرده‌اند، و در این میان چک از قدرت بیشتری نسبت به اسلواک برخوردار است. اسلواک در گروه سوم اروپا، پس از آنکه در کورس با ایتالیا عقب ماند در بازی پلی‌آف شرکت کرد ولی در برابر اسپانیا ناک اوت شد. جمهوری چک در گروه اول با هلند و رومانی جنگی پایاپای و از راه پلی‌آف توانست با عبور از نروژ به جام ۲۰۰۶ راه یابد. چک از بازیکنانی چون ندود، پیتر جک، پوبورسکی، اسمیچر، روسیسکی، باروش و... بهره می‌برد.
▪ کارنامه چک در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
توضیح: قبل از اینکه چک و اسلواکی به دو کشور مجزا جمهوری چک و جمهوری اسلواک تقسیم شود، با این نام در جام‌های جهانی ۱۹۳۴ (نایب قهرمان)، ۱۹۳۸ (حذف)، ۱۹۵۴ (حذف)، ۱۹۵۸ (حذف)، ۱۹۶۲ (نایب قهرمان)، ۱۹۷۰ (حذف)، ۱۹۸۲ (حذف)، ۱۹۹۰ (حذف) شرکت کرد.
● گروه ششم
▪ برزیل
ـ مدعی اول قهرمانی...
برزیل، صاحب فوتبال جهان است. آنها در هر دوره با بهترین نمایش تماشاگران را به وجد می‌آورند. در جام ۲۰۰۶ آلمان نیز انتظار می‌رود که برزیلی‌ها بار دیگر با انگیزه و در حد مدعی قهرمانی توپ بزنند. جادوگران برزیل تاکنون ۵ بار قهرمان جام جهانی شده‌اند، دو عنوان نایب قهرمانی دارند و دو بار نیز به مکان سوم دست یافته‌اند. برزیل، همیشه برای قهرمانی می‌آید. این تیم هم‌آکنون بهترین توپچی‌های حال حاضر فوتبال جهان را در اختیار دارد. رونالدینهو، رونالدو، کارلوس، روبینهو، جونینهو، لوسیو، دیدا، کاکا، امرسون، کافو، آدریانو، گیلبرتو و... با انگیزه به آلمان می‌روند تا ششمین جام را به آغوش بگیرند و این فرصتی است برای پاریرا، مربی کهنه‌کار برزیلی که با کمک زاگالو، به یک افتخار دیگر دست یابد.
▪ کارنامه برزیل در جام جهانی
۱۹۳۰: ششم
۱۹۳۴: چهاردهم
۱۹۳۸: سوم
۱۹۵۰: نایب قهرمان
۱۹۵۴: پنجم
۱۹۵۸: قهرمان
۱۹۶۲: قهرمان
۱۹۶۶: یازدهم
۱۹۷۰: قهرمان
۱۹۷۴: چهارم
۱۹۷۸: سوم
۱۹۸۲: پنجم
۱۹۸۶: پنجم
۱۹۹۰: نهم
۱۹۹۴: قهرمان
۱۹۹۸: نایب قهرمان
۲۰۰۲: قهرمان
▪ کرواسی
ـ شگفتی‌ساز ۹۸...
کرواسی، تنها تیم شگفتی‌ساز جام ۹۸، بار دیگر با همان انگیزه و توان بالا به آلمان می‌رود تا با نمایش تحسین برانگیز ثابت کند که بزرگی این تیم در ۹۸ فرانسه حادثه نبود. بلکه از قدرت این تیم حکایت می‌کند. کرواسی در گروه هشتم اروپا بدون آنکه شکست بخورد به‌سوی جام ۲۰۰۶ پر زد. در این گروه سوئد هم موفق شد به جام هجدهم صعود کند. این تیم در جام ۲۰۰۲ در مرحله اول پرونده خود را بسته دید. یک برد در برابر ایتالیا (۲ـ۱) و ۲ شکست ۱ ـ صفر در برابر مکزیک و ۱ ـ صفر در برابر اکوادور، برای صعود کافی به‌نظر نمی‌رسید. کرواسی در شرایطی از جام هفدهم بیرون رفت که در دوره قبل‌تر از آن (۹۸ فرانسه) با شکار ۲ـ۱ هلند تیم سوم شده بود. کروات‌ها در میدان با تمام وجود می‌جنگند.
▪ کارنامه کرواسی در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: سوم
۲۰۰۲: حذف در مرحله اول
▪ استرالیا
ـ از چشم انتظاری نجات یافت
سرانجام بخت و اقبال به استرالیا لبخند زد و این تیم پس از جام ۱۹۷۴ توانست برای دومین بار به مرحله نهائی جام جهانی راه یابد. استرالیائی‌ها که در آینده باید با آسیائی‌ها مصاف دهند، به لطف مربیگری گاس هیدینگ هلندی در جنگ با اروگوئه سربلند خارج شدند. یورش نیروهای خارجی و مقیم شدن آنها در قاره اقیانوسیه و به‌ویژه استرالیا باعث شد تا سران فوتبال این کشور در جذب این نیروها آستین همت بالا بزنند و تیمی نو و کاملاً دگرگون شده را تشکیل دهند. استرالیا در سه دوره متوالی، در بازی‌های پلی‌آف میدان را به سود حریفان خالی کرد. اما این‌بار بخت با آنها بود. اروگوئه، تیمی که در دوره قبل با شکار استرالیا به جام ۲۰۰۲ راه یافته بود، این‌بار به دام این تیم افتاد. در سال‌های قبل‌تر از آن آرژانتین و ایران فاتحان استرالیا بودند.
▪ کارنامه استرالیا در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۷۰: ـ
۱۹۷۴: حذف در مرحله اول
۱۹۷۸ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ ژاپن
ـ چشم بادامی‌ها به دنبال قله تازه
ژاپن، یکی از قدرت‌های برتر فوتبال آسیا، برای سومین دوره متوالی به جام جهانی راه یافته است. چشم بادامی‌ها تا ۱۰ سال پیش چندان به فوتبال اهمیت نمی‌دادند. اما وقتی ”دولت“ فوتبال را جدی گرفت لیگ حرفه‌ای با حضور توپچی‌های نامدار برزیلی راه افتاد و این کمک کرد تا خانواده‌ها به ورزشگاه‌ها بیایند و علاقه‌مندی خود را بیشتر نشان بدهند. و حالا ژاپن در هر کشوری بازی داشته باشد، جمعیت زیادی از این کشور برای تماشا به ورزشگاه‌ها می‌آیند. یکی از کسانی‌که لیگ حرفه‌ای ژاپن را پررونق کرد، زیکو ستاره سابق برزیل بود که وقتی در بازیگری بازنشسته شد به پیشنهاد ژاپنی‌ها، سرمربی تیم ملی این کشور شد. در دوره گذشته تروسیه رهبری ژاپن را برعهده داشت. اما حالا زیکو سرمربی شده است. او در چند سال اخیر در هدایت ژاپن کوشا بود. برخورد ژاپن با برزیل در گروه ششم، برای زیکو و کشورش برزیل جالب توجه است.
▪ کارنامه ژاپن در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: حذف در مرحله یک‌هشتم نهائی
● گروه هفتم
▪ فرانسه
ـ اگر ”تیر“ فرانسه به هدف بخورد...
فرانسه، اگر نیروهای کهنه‌کار خود را به موقع فرا نمی‌خواند، بعید بود که الآن صعود کننده باشد.
آنها که عنوان قهرمانی جام ۹۸ را یدک می‌کشند چیزی نمانده بود که در گروه چهارم میدان را به سود سوئیس خالی کنند، ولی تجربه یاران کارکشته فریادرس شد.
فرانسه ابتدا نتایج خوبی کسب نکرد ولی هر چه به پایان بازی‌ها نزدیک‌تر می‌شد این تیم برای تقویت خود، هوشیارتر عمل کرد و در نهایت فرصت یافت در آخرین روز از رده سوم جدا و نماینده اول گروه خود لقب بگیرد.
اکنون این تیم باتجربه مربی خود، دومنش، می‌خواهد در گروه هفتم در جنگ با سوئیس، کره‌جنوبی و توگو پرتوان توپ بزند. زیدان، ترزه‌گه، هانری، ویلتورد، ویه‌را، ماکه‌له‌له، تورام، سانیول و بارتز ستون‌های اصلی کشتی دومنش در جام ۲۰۰۶ به حساب می‌آیند.▪ کره‌جنوبی
ـ آقای فوتبال آسیا در جهان
کره‌جنوبی، را می‌توان پرافتخارترین تیم آسیائی در جام جهانی یاد کرد چرا که کره‌ای‌ها علاوه بر اینکه بیشتر از سایر تیم‌های قاره کهن سابقه حضور در جام جهانی را دارا هستند از طرفی، عنوان چهارمی جام ۲۰۰۲ را یدک می‌کشند. جامی که این تیم به همراه ژاپن میزبانی آن را برعهده داشتند. کره‌جنوبی دارای فوتبال سرعتی می‌باشد و اگر این تیم بتواند با هدایت یک مربی خوب برای هر بازی تاکتیک خاصی ارائه کند، قدر مسلم آنها با توجه به سرعتی که دارند یقه اغلب تیم‌های جهان را خواهند گرفت. منتهی عدم استخدام مربیان کارآمد و از طرفی تنبلی برای پیشرفت مانع اوج‌گیری آنها می‌شود. کره‌ای‌ها همیشه در دقایق پایانی از پای می‌افتند. آنها بیشتر از ذات خود دوندگی می‌کنند و این موضوع باعث خستگی کره‌ای‌ها در دقایق پایانی می‌شود. عربستان و ایران سال‌هاست که متوجه ضعف عمده کره‌ای شده‌اند. کره از گروه اول آسیا به همراه عربستان مسافر جام هجدهم شد.
▪ کارنامه کره‌جنوبی در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۵۰: ـ
۱۹۵۴: حذف در مرحله اول
۱۹۵۸ تا ۱۹۸۲: ـ
۱۹۸۶ تا ۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: چهارم
▪ سوئیس
ـ سوئیس، بالاتر از نام خود
سوئیس دو دوره متوالی در جام جهانی غیبت داشت. آنها وقتی در جام ۹۴ توسط اسپانیا در مرحله یک‌هشتم حذف شدند پس از دو دوره غیبت پیاپی عزم خود را جزم کرده و از راه پلی‌آف به جام جهانی رسیدند. سوئیس در گروه فرانسه و اسرائیل به دنبال برگه صعود مستقیم بود ولی توقف آنها در خاک ایرلند (صفر ـ صفر) و همچنین تساوی با فرانسه (۱ـ۱)، باعث شد تا سوئیسی‌ها از هدف دور بمانند و فرانسه از این فرصت بهره ببرد. تا قبل از بازی‌های روز آخر، سوئیس در صدر جدول برگه صعود را جستجو می‌کرد. اما با ثبت نتایج آخرین روز، چهره آنها دگرگون شد. این تیم در بازی‌های پلی‌آف، تیم قدرتمند ترکیه را با سرسختی شکست داد. ترکیه عنوان سوم بازی‌های ۲۰۰۲ را یدک می‌کشید اما در برابر بازی زیبای سوئیس حرفی برای گفتن نداشت و حذف شد. سوئیس در گروه هفتم بار دیگر با فرانسه همسفر شده است.
▪ کارنامه سوئیس در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۴ تا ۱۹۵۰: حذف در مرحله اول
۱۹۵۴: حذف در یک‌چهارم
۱۹۵۸: ـ
۱۹۶۲ تا ۱۹۶۶: حذف در مرحله اول
۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰: ـ
۱۹۹۴: حذف در مرحله یک‌هشتم
۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ توگو
ـ گمنام اما خطرناک...
توگو هم مثل سه تیم دیگر آفریقائی ساحل عاج، غنا و آنگولا در این دوره خالق شگفتی شده و با صعود به جام جهانی بر آن است که خود را در نزد جهانیان معرفی کند. آنها با این صعود چشمگیر، در جام ملت‌های آفریقا حرفی برای گفتن نداشتند. شاید هدف توگو ارزیابی نیروهای امید در این رقابت‌ها بوده و آنها به خاطر همین مسئله با تمام قدرت به مصر نیامدند. اگر توگو در باد غرور بخوابد و به گمان اینکه با صعود به جام جهانی، خود را بزرگ و همه چیز را تمام شده ببیند، قدر مسلم در آلمان ۲۰۰۶ زنگ تفریح خواهد شد. اما از آنجائی‌که در هر دوره آفریقائی‌ها، شگفتی‌ساز جام جهانی می‌شوند، این دوره نیز انتظار فوتبالدوستان این است که مردان قاره سیاه روند گذشته را پیش بگیرند. هنوز بازی‌های تحسین برانگیز نیجریه، تونس، سنگال، کامرون، و آفریقای جنوبی از ذهن‌ها پاک نشده است.
توگو در گروهی که سنگال حضور داشت، خود را به جام ۲۰۰۶ رساند.
▪ کارنامه توگو در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
● گروه هشتم
▪ اسپانیا
ـ جایزه فقط برای قهرمانی
تنها تیم صاحب فوتبال قاره سبز که تاکنون موفق به کسب هیچ مقامی در جام جهانی نشده است اسپانیا می‌باشد. تیمی که با داشتن تیم‌هائی چون رئال‌مادرید و بارسلونا و جذب بهترین توپچی‌های دنیا همیشه بهترین لیگ را دارد. اما کمتر توانسته در رده ملی قدرت‌نمائی کند. مشکل عمده اسپانیائی‌ها این است که به لیگ خود بیشتر از تیم ملی اهمیت می‌دهند، جذب بازیکنان شاخص دنیا و به‌کارگیری مرتب آنها و عدم توجه به نیروهای بومی فوتبال ملی اسپانیا را فلج کرده است. اسپانیا از جام جهانی ۱۹۵۰ یک عنوان چهارمی را یدک می‌کشد اما در سایر دوره‌ها فقط توانست تا مرحله یک‌چهارم نهائی بالا بیاید و در نهایت میدان را به سود رقبا خالی کرد. اسپانیائی‌ها تا جوان‌گرائی نکنند و نیروهای بومی اهمیت ندهند حالا حالاها در لباس ملی به‌جائی نخواهند رسید. آنها باید تفکرات مدیران دو باشگاه بزرگ کشورشان را عوض کنند وگرنه...
اخیراً مقامات فوتبال اسپانیا برای قهرمانی جایزه کلانی را در نظر گرفته‌اند.
▪ کارنامه اسپانیا در جام جهانی
۱۹۳۰: ـ
۱۹۳۴: حذف در مرحله اول
۱۹۳۸: ـ
۱۹۵۰: چهارم
۱۹۵۴: ـ
۱۹۵۸: ـ
۱۹۶۲: حذف در مرحله اول
۱۹۶۶: حذف در مرحله اول
۱۹۷۰: ـ
۱۹۷۴: ـ
۱۹۷۸: حذف در مرحله اول
۱۹۸۲: حذف در مرحله دوم
۱۹۸۶: حذف در مرحله یک‌چهارم نهائی
۱۹۹۰: حذف در یک‌هشتم نهائی
۱۹۹۴: حذف در یک‌چهارم نهائی
۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: حذف در مرحله یک‌چهارم نهائی
▪ اوکراین
ـ قدرت تازه فوتبال اروپا
وقتی شوروی متلاشی، و به چند کشور مجزا تقسیم شد اوکراین از آن جمع توانست در چند رشته ورزشی از جمله فوتبال، قدرت خود را به نمایش بگذارد و ثابت کند که شوروی در زمان قدرت نمائی بیشتر از نیروهای آنها بهره می‌برده است. والری لوبانفسکی مربی فقید اوکراین، با تلاش چشمگیر فوتبال این کشور را متحول ساخت و متعاقب آن اولگ بلوخین ستاره سابق فوتبال شوروی و چهره برتر تیم دیناموکیف در زمان بازیگری بر سر کار آمد و تجربیات گرانبهایش را به توپچی‌های هموطن انتقال داد و حالا اوکراینی‌ها با داشتن بازیکنانی نظیر آندری شوچنکو، رادچنکو، روبروف، کاسیرین و شلایف مقام تازه‌ای را در اولین حضور در جام جهانی جستجو می‌کنند. اوکراین از سخت‌ترین گروه مرحله مقدماتی قاره اروپا به آلمان رسید. آنها یونان، ترکیه و دانمارک را کنار زدند و مسافر آلمان شدند.
▪ کارنامه اوکراین در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۲۰۰۲: ـ
▪ تونس
ـ نماینده با تجربه قاره سیاه...
از جمع تیم‌های راه‌یافته به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، تونس باسابقه‌ترین تیم به حساب می‌آید. چرا که این کشور قبل از جام هجدهم، تاکنون سه بار دیگر هم به مرحله نهائی جام جهانی صعود کرده بود. هر چند تونس نتوانست در سه دوره گذشته به مقامی دست یابد ولی بارها موی دماغ بزرگان شد. آنها در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین، مثل ایران اولین حضور خود را جشن گرفتند و توانستند در این جام، ۳ـ۱ مکزیک را ضربه کنند و کشور آلمان را مجبور به تساوی نمایند (۰ـ۰) تونس در جام ۹۸ فقط توانست رومانی را ۱ـ۱ متوقف کند اما به انگلیس و کلمبیا باخت. آنها در جام ۲۰۰۲ کره و ژاپن هم با یک تساوی و ۲ باخت، به‌کار خود پایان دادند. و حالا می‌خواهند در جام ۲۰۰۶ با تجربه‌تر از قبل عمل کنند و شگفتی‌ساز شوند. تونس در گروه هشتم، باید با عربستان، اوکراین و اسپانیا دست و پنجه نرم کند.
▪ کارنامه تونس در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۷۴: ـ
۱۹۷۸: حذف در مرحله اول
۱۹۸۲ تا ۱۹۹۴: ـ
۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: حذف در مرحله اول
▪ عربستان
ـ در جستجو برای پرواز
عربستان بعد از کره‌جنوبی بیشتر از دیگر آسیائی‌ها حضور در جام جهانی را تجربه کرده است. آنها از سال ۹۴ برای جام جهانی استارت زده‌اند و هنوز توفق نداشته‌اند. عربستان از جمله قدرت‌های فوتبال آسیا به حساب می‌آید و همیشه هم با ایران، ژاپن و کره‌جنوبی برای تصاحب عنوان قهرمانی و همچنین پرواز به جام‌های جهانی رقابت سنگینی داشته است. عربستان با کالدرون مربی آرژانتینی خود بدون باخت به جام ۲۰۰۶ راه یافت، اما وقتی در جام غرب آسیا ناتوان توپ زد بلافاصله عذر کالدرون را خواست و یک مربی برزیلی به نام پاکتا را جذب کرد. برای عرب‌ها پیشرفت و پیروزی اهمیت ویژه‌ای دارد، آنها تحمل باخت را ندارند و جالب است بدانید که خود را قدرت برتر فوتبال آسیا می‌دانند. سامی الجابر، مرد کهنه‌کار فوتبال آسیا فرمانده این تیم در جام ۲۰۰۶ خواهد بود. با تغییر کادر رهبری انتظار فوتبال‌دوستان عربی این است که تیمشان، مثل دوره گذشته زنگ تفریح نباشد.
▪ کارنامه عربستان در جام جهانی
۱۹۳۰ تا ۱۹۹۰: ـ
۱۹۹۴: حذف در مرحله یک‌هشتم
۱۹۹۸: حذف در مرحله اول
۲۰۰۲: حذف در مرحله اول
منبع : مجله‌فوتبال


همچنین مشاهده کنید