پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از دانه خلر در تغذیه جوجه‌های گوشتی


به منظور بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف دانه خلر به جای کنجاله سویا در جیره‌های غذایی بر روی عملکرد جوجه‌های گوشتی، تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه از سن یک روزگی به مدت ۷ هفته با ۴ جیره غذایی حاوی صفر ، ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ درصد دانه خلر به جای کنجاله سویا تغذیه شدند. صفاتی نظیر افزایش وزن بدن، میزان غذا ، ضریب تبدیل غذایی ، وزن لاشه و درصد چربی محوطه بطنی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد خلر به جای کنجاله سویا در جیره‌های غذایی جوجه‌های گوشتی تا ۳۰ درصد از نظر افزایش وزن ، ضریب تبدیل غذایی ، وزن لاشه و میزان تلفات تفاوت معنی داری بوجود نیاورده است. ولی با افزایش سطوح جایگزینی دانه خلر، میزان خوراک مصرفی کاهش معنی داری داشت، درصورتیکه چربی محوطه بطنی با افزایش سطوح جایگزینی دانه خلر تا سطح ۳۰ درصد افزایش معنی داری را نشان می‌دهد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران