جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

برنامه ریزی در قاهره،اجرا در غزه


برنامه ریزی در قاهره،اجرا در غزه
حملات وحشیانه دیروز صهیونیست ها به نوار غزه را می توان محصول مشترک قاهره و تل آویو با هدف انزوا و نابودی مقاومت ملت فلسطین دانست.
رژیم صهیونیستی در حالی دیروز با ۶۰ جنگنده، نوار غزه و مردم این منطقه را به خاک و خون کشید که تمامی اخبار و شواهد دال بر همسویی برخی رهبران عرب با اسرائیل در این ماجرا داشت.
رایزنی ها و نشست های دیپلماتیک یکی دو روز اخیر زیپی لیونی وزیرخارجه رژیم اسراییل و ابومازن رییس تشکیلات خودخوانده فلسطین با مقامات مصری در قاهره و پس از آن در امان و نیز در عربستان سعودی بالاخره دیروز به بار نشست و درنهایت این اضلاع به هم پیوسته بریک منفعت مشترک اجماع حاصل کردند و آن اینکه به هر قیمتی باید اهالی غزه را به دلیل انتخاب حماس پشیمان کرد چه اینکه مدل حماس ممکن است به الگوی بی بدیلی برای سایر جریانها و ملت های منطقه تبدیل گردد.
آنچه که ما اکنون در غزه شاهد آن هستیم جنگی واقعی و به تمام معنی برای ریشه کنی مقاومت و به زانو در آوردن ملت فلسطین است. این سیاستی است که صهیونیستها سالهای متمادی آنرا در پیش گرفته اند، گرچه اکنون سهم عمده ای از این سیاست متوجه غزه است اما در واقع این تمام ملت فلسطین است که در معرض این ریشه کنی قرار گرفته است.
عملکرد مصری ها که رهبری جریان سازشکار را در جهان عرب بازی می کند نشان داد که آنها بیشترین فشارها را بر مقاومت وارد آورده و اصولا میانجی بی طرفی نیستند بلکه هدف اصلی آنها تنها به دست آوردن بیشترین امتیاز از فلسطینیها در راستای اهداف صهیونیستهاست.
قاهره پیش از حمله اسرائیل به غزه شاهد تحرکاتی دیپلماتیک تحت نام روند صلح خاورمیانه و حل بحران فلسطین بود. دیدار ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان با حسنی مبارک رییس جمهور مصر و سپس سفر زیپی لیونی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به قاهره در کنار تماس‌های تلفنی مقامات مصر با ترکیه، سوریه و گروههای فلسطینی بیانگر تحرک جدید مصر در عرصه منطقه به ویژه در زمینه فلسطین است. هرچند که مصری‌ها بر این باورند که این تحرکات می‌تواند به حل مساله فلسطین منجر شود اما مواضع اتخاذ شده از سوی حاضرین در مصر بیانگر نتایجی دیگر از این نشستها است. با توجه به اینکه مصر از بازگشایی مرز رفح خودداری می‌کند و از سوی دیگر لیونی نیز پس از دیدارهایش در قاهره بر ادامه محاصره غزه تاکید کرد و ابومازن نیز پیش شرط مذاکره با حماس را کنار گذاشتن مقاومت از سوی این جنبش دانست، می‌توان گفت که نشست های قاهره ادامه سیاست اعمال فشار بر فلسطینیان برای پذیرش سازش بوده است. این امر زمانی بیشتر آشکار می‌شود که ابوالغیظ وزیر خارجه مصر اعلام می‌کند مصر نمی‌تواند اقدامی برای بازگشایی مرزها برای کمک رسانی به فلسطینیان انجام دهد مگر تل آویو پذیرنده این امر باشد که آن نیز به واسطه کنار نهادن مقاومت از سوی فلسطینی‌ها خواهد بود. با تمام این تفاسیر نکته مهم در این رایزنی ها آنکه پاسخ‌های موشکی مقاومت رژیم صهیونیستی را در تنگنای شدید قرار داده لذا می‌‌توان گفت که از دلایل رایزنی‌های لیونی، تلاش مصر برای میانجی گری برای تمدید آتش بس با مقاومت برای فرار از پیامدهای این پاسخ‌ها خواهد بود. در مجموع و با توجه به آنچه در مصر گذشت می‌توان گفت که در آینده اعمال فشارها بر غزه از سوی صهیونیستها تشدید خواهد شد در حالی که سکوت تشکیلات خودگردان، کشورهای عربی و غربی بر دامنه این تحرکات خواهد افزود.
زمانی که مصر اجازه داد لیونی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی از این کشور با آن وقاحت به مقاومت حمله کند بی تردید در این جنایت مشارکت فعالی دارد.دیدار وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی از خاک مصر و موافقت قاهره با سرکوب و ریشه کنی مقاومت، برای اینکه بدانیم قاهره تا چه حد در جنایات صهیونیستها در غزه شریک است، کافی می باشد.
روزنامه فرامنطقه‌ای القدس‌العربی در شماره امروز خود با اشاره به سفر "زیپی لیونی" وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به مصر و اطلاع این کشور از حمله نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه به نقل از منابع دیپلماتیک غربی نوشت که سرتیپ "عمر سلیمان" رئیس سازمان اطلاعات مصر به دولت‌های عربی ابلاغ کرده بود که اسرائیل حمله محدودی را به نوار غزه انجام خواهد داد.
سلیمان علت این حمله را برای فشار به حماس در پذیرش آتش‌بس بدون پیش‌شرط با اسرائیل خوانده بود، این در حالی است که حماس اعلام کرده بود که آتش‌بسی که در آن تنها موشک‌های فلسطینی متوقف شوند و جنایات اسرائیل و محاصره نوار غزه ادامه پیدا کند را نخواهد پذیرفت.
این منابع اعلام کردند که سلیمان در دیدار با لیونی بر ضرورت دوری از کشتار شهروندان فلسطینی در جریان این عملیات نظامی تاکید کرد.
همچنین منابع نزدیک به محمود الزهار یکی از رهبران حماس گفتند که مصر جمعه شب به رهبران حماس ابلاغ کرد که اسرائیل به منظور آغاز مذاکرات برای آتش‌بسی جدید موافق است و در این صورت به نوار غزه حمله نخواهد کرد.
این منابع می‌افزایند که وزارت کشور دولت منتخب فلسطین در زمان هر تهدید اسرائیل مراکز امنیتی خود را تخلیه می کرد، اما این بار به علت اطمینانی که مصر به این جنبش داده بود، این کار را نکرد.
مصر به حماس ابلاغ کرده بود که اسرائیل تا ۴۸ ساعت آینده هیچ حمله‌ای به نوار غزه نمی‌کند،‌از سوی دیگر شنبه تعطیل رسمی و عید در اسرائیل بود و از این رو مقامات حماس احتمال حمله اسرائیل به نوار غزه را نمی‌دادند.
بر این اساس منابع نزدیک به الزهار معتقدند که مصر در فریب دادن حماس و این کشتار وسیع در نوار غزه دست داشته است و با این کار توانسته است اطمینان کاذبی در میان رهبران حماس ایجاد کند تا آنها مراکز امنیتی خود را در زمان حمله اسرائیل به نوار غزه تخلیه نکنند.
برخی از رژیم های عربی همواره موضعی توطئه گرانه علیه مسئله فلسطین داشته و دارند و منافع خود را در همسویی با رژیم صهیونیستی می یابند. در این چارچوب همین بس که آنها کلاهکهای هسته ای رژیم صهیونیستی را خطری برای خود احساس نمی کنند، اما برنامه های صلح آمیز ایران را یک خطر جدی می دانند. در این چارچوب است که رژیم های عربی مقاومت فلسطین ونه رژیم صهیونیستی را دشمن خویش می دانند.
اما با وجود تمامی این توطئه ها مقاومت فلسطین چون در تاروپود ساختار مردمی فلسطینی، عربی و اسلامی قرار دارد مقتدر و منسجم به راه خود ادامه خواهد داد و هرگز باطل قادر به شکست حق نخواهد شد.
محمد خواجوئی
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا