یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
گلـوتامـین
● منابع غذایی
غذاهایی كه شامل میزان چشمگیری گلوتامین هستند شامل غذاهای پروتئینی حیوانی و گیاهی نظیر گوشت، شیر، پروتئین سویا، اسفناج خام، جعفری خام و كاهو. پختن مخصوصاً در سبزیجات، گلوتامین را از بین می برد.
● اشكال دیگر
گلوتامین به شكل كمپلكس های مولتی ویتامین مكمل های پروتئینی و مكمل های منفرد وجود دارد. شما می توانید آن را از بیشتر داروخانه ها خریداری كنید. همچنین می توانید از فرم پودر، قرص، كپسول یا مایع آن نیز استفاده كنید.
فرمهای آمادهٔ استاندارد آن به صورت قرص یا كپسول ۵۰۰ میلی گرمی قابل دسترس است.
● نحوهٔ مصرف
بهتر است كه گلوتامین را در بیماریهایی نظیر زخم پپتیك، ورم مفاصل، بیماری كرون و ناتوانی جنسی استفاده كرد. شما باید در بیماریهایی كه برای درمان آنها از گلوتامین استفاده می كنید قبل از مصرف آن با پزشك مشورت كنید.
پزشك می تواند شما را در مقدار مورد نیاز گلوتامین و اینكه چه مواد مغذی دیگری را در كنار گلوتامین می توانید استفاده كنید ، راهنمایی كند. میزان حد مجاز توصیه شده (RDA) هنوز برای گلوتامین وجود ندارد.
با پزشك در مورد میزان مورد نیاز مشورت كیند. معمولاً پزشك روزانه ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم گلوتامین با درنظر گرفتن نوع بیماری شما، داروهای دیگری كه در كنار گلوتامین استفاده
می كنید و عوامل خاص دخیل دیگر، تجویز
می كند. قبل از دادن مكمل های گلوتامین به بچه ها، با پزشك مشورت كنید.
● موارد احتیاط
افرادی كه مبتلا به سندرم "رای"، بیماری كلیوی، سیروز كبدی یا دیگر بیماریهایی هستند كه آمونیاك خونشان بالاست، نباید از گلوتامین استفاده كنند.
● تداخل های احتمالی
▪ گلوتامین در صورتی كه با معدهٔ خالی قبل از صبحانه یا بین غذاها مصرف شود بهترین اثر را دارد.
▪ در صورتی كه گلوتامین به همراه ویتامین "آ"، "سی" و "ای" و "روی"، بسته به بیماری شما، مصرف شود مؤثرتر است.
▪ گلوتامین را همراه با شیر یا دیگر غذاهای پروتئینی مثل گوشت، ماهی و لوبیا مصرف نكیند.
▪ استرس شدید یا بیماری طولانی می تواند باعث كمبود شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد گلوتامین با پزشك مشورت كنید.
● گلوتامین
گلوتامین یك اسید آمینه است كه جزیی از ساختمان پروتئین به حساب می آید. گلوتامین در منابع گیاهی و حیوانی یافت میشود. این اسید آمینه در تعادل pH بدن نقش دارد. همچنین برای ساختن و ترمیم سلولها مورد نیاز است. همانطور كه بافت عضلانی حاوی بیشترین مقدار اسید آمینه های آزاد است، گلوتامین نقش مهمی در همهٔ قسمتهای بدن دارد. این ماده به بهبودی و ترمیم كمك می كند، از تمایل شدید جلوگیری می كند، و وقف هوشی و ذهنی را افزایش می دهد.
● موارد استفاده
▪ گلوتامین در بهبود مشكلات زیر كمك كننده است.
▪ تمایل شدید به غذا
▪ الكلیسم
▪ مشكلات مربوط به فعالیت مغزی و عملكردهای ذهنی
▪ مشكلات گوارشی شامل زخم، بیماری كرون، سندرم رودهٔ تحریك پذیر و ....
▪ زخم ها، كه ناشی از جراحی است و زخم های پا (بهبودی زخم ها را تسریع
می كند)
▪ بیماری های خودایمیون
▪ بیماریهای بافت همبند
▪ ورم مفاصل
▪ فیبروز
▪ كاهش تودهٔ عضلانی ناشی از بیماریهایی نظیر ایدز و سرطان
▪ آسیب ناشی از اشعه درمانی
▪ ناتوانی های رشدی
▪ اسكیزوفرنی
▪ صرع
▪ خستگی
▪ ناتوانی جنسی
▪ استرس
منبع : پایگاه الکترونیکی خدمات پزشکی ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران دولت حجاب مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران گشت ارشاد رئیسی پاکستان امام خمینی رئیس جمهور
هواشناسی آتش سوزی سلامت تهران قتل پلیس کنکور شهرداری تهران وزارت بهداشت فضای مجازی زنان پایتخت
خودرو قیمت دلار دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا مسکن ارز تورم ایران خودرو
سریال محمدرضا گلزار سینمای ایران تلویزیون سینما موسیقی سریال پایتخت مهران مدیری ترانه علیدوستی کتاب تئاتر
اینترنت خورشید کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل جنگ غزه غزه رژیم صهیونیستی فلسطین روسیه چین اوکراین حماس ترکیه ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی جام حذفی فوتسال آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس سپاهان لیورپول
هوش مصنوعی تبلیغات اپل فناوری سامسونگ ناسا بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات
بارداری دندانپزشکی کاهش وزن مالاریا زوال عقل