چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا
غذای محبوب
برنج پس از گندم، دومین غله مهم در دنیا به حساب میآید. دانه برنج و فرآوردههای بهدست آمده از آن تقریبا ۴۰ درصد غذای مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل میدهند و غذای محبوب در کشور ما محسوب میشود. برنج از خانواده گندمیان بوده و دارای انواع یک ساله و چند ساله است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوهای است و به نام برنج قهوهای نامیده میشود. برای بهدست آوردن برنج سفید، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ سفید و شفاف به دست میآید.
● درون برنج
بیرونیترین لایه برنج غلاف یا همان شلتوک است که بسیار سخت و شفاف است. پوست دانه زیر این بخش قرار گرفته که از لحاظ پروتئین و چربی غنی، ولی از نظر نشاستهای فقیر است. پس از پوست، دانه برنج هست.
ترکیب اصلی برنج، نشاسته است که عمدتا در دانه قرار گرفته است. برنجهایی که نشاسته بیشتری دارند لعاب بیشتری داده و انبساط آنها موقع پخت کم است. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوهای آنرا میگیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست میدهد. مقدار ویتامین ۱ B در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین ۲ B نصف و ویتامین ۳ B به مقدار یک سوم برنج قهوهای است و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد. در ۱۰۰گرم برنج سفید۳۶۲ کالری انرژی ۱۲ گرم آب، ۶/۶گرم پروتئین،۸۰ گرم نشاسته،۲۵ میلی گرم کلسیم و۹۵ میلیگرم فسفروجود دارد. در برنج مادهای به نام اوریدین وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج گلوتن ندارد.
● انواع برنج
در دنیا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. دو نوع عمده برنج براساس ظاهر مشخص میشوند. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است به نام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد است و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است.
● ۱۰ خاصیت برنج
۱) برنج فاقد چربی، کلسترول،گلوتن وسدیمبوده و هضم آن بسیار آسان است.
۲) برنج قهوهای خاصیت ضدالتهاب عصبی را دارد.
۳) برنج خواب را زیاد میکند.
۴) مصرف برنج تشنگی را برطرف میکند.
۵) رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
۶) خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند.
۷) برنج منبع غنیای از پروتئین نیست اما کیفیت پروتئین آن از سایر غلات بالاتر است.
۸) مصرف برنج قهوهای در کاهش بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
۹) مصرف برنج (بدون نمک و روغن) موجب کاهش چربی خون و کاهش فشار خون میشود.
۱۰) سبوس برنج برای افزایش حرکات معده و روده و رفع یبوست بسیار مفید است.
منبع : روزنامه جامجم
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت سیزدهم روز دختر دولت رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی رافائل گروسی مجلس شورای اسلامی انتخابات رهبر انقلاب حجاب انتخابات مجلس
قتل تهران هواشناسی شهرداری تهران پلیس وزارت بهداشت بارش باران آموزش و پرورش سیل سلامت شهرداری سازمان هواشناسی
گاز نمایشگاه نفت قیمت طلا خودرو حقوق بازنشستگان مالیات مسکن قیمت خودرو قیمت دلار ایران خودرو بازار خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب فضای مجازی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون محمدمهدی اسماعیلی کتاب سینمای ایران دفاع مقدس سریال تئاتر موسیقی سینما
اینوتکس دانشجویان دانش بنیان
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه رفح حماس آمریکا روسیه چین حمله به رفح نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ قهرمانان اروپا دورتموند لیگ برتر ذوب آهن بازی باشگاه استقلال لیگ برتر ایران نساجی لیگ برتر فوتبال ایران
تبلیغات اپل عیسی زارع پور اینترنت گوگل سامسونگ ناسا نوآوری آب مایکروسافت پارک فناوری پردیس
سرطان آسم قلب کبد چرب کمردرد ناباروری اعتیاد بیماران خاص بیمه سبزیجات