جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آنتی‌اکسیدان‌ها و مو


آنتی‌اکسیدان‌ها و مو
كمبود مواد غذایی اغلب باعث تاثیر بر ساقه مو شده و شكنندگی، ضعف و رشد آهسته آنها را موجب می‌شود. مشكلات مو كه ناشی از كمبود مواد مغذی باشند، با تغذیه صحیح قابل درمان هستند. مواد غذایی اصلی برای رشد مو عبارت‌اند از: ویتامین A، ویتامین‌های گروه B، بیوتین، ویتامین C، مس، آهن، روی و آب. آنتی‌اكسیدان‌ها عناصری هستند كه بدن را در مقابل بیماری‌ها و پیری و زودرس محافظت می‌كنند.
این تركیبات بدن را علیه بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی، آرتریت، سرطان و بیماری‌های ناشی از تولید رادیكال‌های آزاد حفظ می‌كنند. سیستم پیچیده دفاعی در بدن وجود دارد كه ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و آنزیم‌ها نقش اساسی را در آن بازی می‌كنند، این سیستم پیچیده آنتی‌اكسیدان‌ نام دارد. آنتی‌اكسیدان‌های شناخته شده عبارت‌اند از:
۱) ویتامین :A نوعی ویتامین محلول در چربی است كه در سلامت پوست، مو و غشای مخاطی دارای اهمیت است. به علاوه ویتامین A در دید شب به ما كمك می‌كند و عنصری ضروری برای رشد استخوان، دندان و ایجاد باروری است. این عنصر نوعی آنتی‌اكسیدان است كه در رشد و سلامت سلول و بافت بدن از جمله مو و پوست‌سر نقش اساسی دارد. كمبود این ویتامین با تخریب سلول‌ها به ریزش مو و شوره سر منجر می‌شود. میزان نیاز روزانه این ویتامین برای بالغان، ۵۰۰۰ واحد است و بدن نیاز به این ویتامین را از دو روش فراهم می‌كند:
ـ منابع گیاهی: به شكل كاروتنوییدها مثل بتاكاروتن هستند كه در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شوند. این منابع شامل میوه‌های زرد و نارنجی و سبزی‌های سبز تیره هستند.
- منابع حیوانی: در فرم رتینول‌ كه شامل جگر، روغن ماهی، تخم‌مرغ و شیر هستند.
۲) ویتامین :B انواع ویتامین B دارای خاصیت آنتی‌اكسیدان بوده و فعالیت سیستم ایمنی را تحریك می‌كند. ویتامین ۶B،۱۲B و اسیدفولیك مواد حیاتی در تولید هموگلوبین هستند. نقش هموگلوبین حمل اكسیژن از ریه‌ها به بافت‌های بدن از جمله مو است. موهای قوی و سالم وابسته به خون‌رسانی خوب و اكسیژن كافی است. كمبود ویتامین B باعث كاهش خون‌رسانی و اكسیژن‌رسانی به مو شده و ساقه‌مو آسیب دیده و رشد آن كند می‌شود. میزان نیاز روزانه ویتامین۶B دو میلی‌گرم برای افراد بالغ است. بهترین منابع ویتامین ۶B غذاهای حاوی پروتیین از جمله مرغ، ماهی، جگر و سویا و دانه‌های گیاهی هستند.
میزان نیاز روزانه ویتامین ۱۲B به طور متوسط ۶ میكروگرم برای افراد سالم است كه اغلب در موادغذایی حیوانی از جمله گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و شیر و سایر فرآورده‌های لبنی هستند.‌
منبع : روزنامه سلامت