چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای خرید و نگهداری پیاز


راهنمای خرید و نگهداری پیاز
پیاز به عنوان یك طعم دهنده در بسیاری از غذاها به صورت خام یا پخته استفاده می‌شود. بهترین خاصیت پیاز از لحاظ طعم‌دهندگی به غذاها، مربوط به اثر بوگیری آن است. در شرایط پخت صحیح، پختن انواع گوشت قرمز و مرغ با پیاز باعث از بین رفتن طعم و بوی زننده گوشت شده و آن را مطبوع‌تر می‌كند. پیازها به رنگ‌های گوناگون در بازار موجودند. خواص پیازهای مختلف به طور جزیی با هم فرق می‌كند كه بیشتر به شرایط پرورش و نوع محیط رشد آن بستگی دارد.
● چه نوع پیازی بخریم؟
حتما شما تا به حال پیاز را به رنگ‌های سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده كرده‌اید. پیازهای سفید یا زرد از لحاظ نوع دانه و محل پرورش با پیازهای صورتی و قرمز تفاوت دارند. در میان انواع پیازها، پیازهای صورتی و قرمز برای نگهداری مناسب‌ترند. رطوبت، مهم‌ترین عامل ماندگاری و فسادپذیری مواد غذایی است. پیازهای صورتی و قرمز، رطوبت كم و عطر و طعم بالایی دارند. بنابراین مصرف و نگهداری آنها نسبت به پیازهای دیگر ارجحیت دارد. پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال كپك‌زدگی و همچنین عطر كم (به دلیل فرار بودن تركیبات معطر) برای نگهداری مناسب نیستند. در هنگام خرید، توجه به ظاهر پیاز و پوسته آن مهم است. پیازها در اثر برداشت بد و حمل و نقل نامناسب‌، مستعد آلودگی و فساد می‌شوند. پیاز خریداری شده باید پوسته سالم، یكنواخت و عادی از جذب دیدگی داشته باشد. می‌توانید پیاز را از وسط با چاقو برش داده و درون چند لایه آن را ببینید. بافت پیاز سالم، محكم و آب‌دار بوده و نباید شل و وارفته یا ترشیده باشد.
● پیازهای یخ زده
خطری كه در زمستان پیازها را تهدید می‌كند یخ‌زدگی است. یخ زدن پیاز باعث آسیب به مواد موجود در آن شده و خواص پیاز را از بین می‌برد. بنابراین بعد از برش، از یخ نزده بودن پیاز مطمئن شوید. بافت پیازهای یخ زده بعد از برش لزج بوده و شفافیت لازم را ندارد. آب پیاز یخ زده یا پیاز رنده شده یخ زده اگر با گوشت چرخ كرده برای تهیه كباب مخلوط شود، رنگ آن را كدر كرده و منظره بدی به كباب می‌دهد. در صورتی كه پیاز سالم وقتی با گوشت چرخ كرده مخلوط می‌شود، هیچ‌گونه تغییر رنگی در آن مشاهده نمی‌شود.
▪ چگونه پیاز را نگهداری كنیم؟
برای نگهداری پیاز باید از محل خشك و خنك استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نكند. دقت كنید كه پیاز را به هیچ‌وجه داخل یخچال نگذارید. پیازها را در كیسه فریزر یا نایلكس كه آنها را قبلا سوراخ كرده‌اید، قرار دهید و در محلی خنك درون یك سبد پلاستیكی كه جریان هوا را برقرار كند، نگه‌دارید.
منبع : روزنامه سلامت