جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کپی‌خور؟!!


کپی‌خور؟!!
این دیگر در اینجا رسم شده است که کسی قیمت واقعی بازی‌ها را نپردازد. کنسول PSP هم استثناء نیست. مخصوصاً که بازی‌های اوریجینال روی UMD قیمت‌هائی دارند که به قول معروف مخ آدم از شنیدن آن سوت می‌کشد. بنابراین بر آن شدیم تا در خصوص کپی‌خور کردن کنسول PSP اطلاعاتی جمع کنیم و در اختیار شما قرار دهیم.
اولین نکته این است که نرم‌افزار مخصوص این کنسول که به نام Firmware شناخته می‌شود. دارای نسخه‌های متفاوتی است که مرتباً هم بالاتر رفته و به روز می‌شود. اما تنها Firmware نسخه ۱.۵۰ است که قابلیت اجراء برنامه‌های کپی‌شده را دارد. بنابراین چنانچه کنسولی خریده‌اید که نسخه نرم‌افزاری بالاتری دارد (که به احتما قوی همینطور است) بایستی روند معکوس را طی کرده و نسخه نرم‌افزاری آن را کاهش رتبه دهید. به این معنی که نسخه قدیمی‌تر و نرم‌افزار را روی آن اجراء و ذخیره نمائید. به این کار کاهش ورژن (Downgrade) می‌گویند.
برای Downgrade کردن نیز برنامه‌های زیادی وجود دارند که با یک جستجوی کوتاه به راحتی می‌توانید از اینترنت به‌دست آورید. با وصل کردن PSP از طریق کابل USB به کامپیوتر شخصی و سپس اجراء برنامه با توجه به راهنمائی‌های برنامه موردنظر مراحل کاهش ورژن را به سادگی و با موفقیت انجام خواهید داد.
برای آگاهی از نسخه Firmware کنسول خودتان کافی است از طریق منوی اصلی در بخش System Setting اطلاعات موردنیاز را در قسمت System Information جستجو کنید.
اما انواع Firmware عبارتند از ۱.۰۰ که در PSPهای ابتدائی که در ژاپن عرضه شده‌اند مشاهده می‌شود و امروزه دیگر به‌ندرت یافت می‌شوند. نوع ۱.۵۰ که بیشتر در کنسول‌های عرضه شده در ژاپن و آمریکا مشاهده می‌شود ۱.۵۱ , ۱.۵۲ که بیشتر مخصوص PSPهای اروپائی است. نسخه ۲.۰۰ که در PSPهای جدیدتر مشاهده می‌شود و بالأخره ۲.۰۱ , ۲.۵۱ و ... که چند سال جدیدتر که به تازگی وارد بازار شده‌اند.
یک نکته هم در خصوص اجراء بازی‌های کنسول‌های قدیمی‌تر مثل NES و MegaDrive لازم به ذکر است و آن اینکه تقریباً تمامی بازی‌های قدیمی با استفاده از شبیه‌سازهائی که به‌راحتی قابل دسترسی هستند را می‌توانید روی کنسول PSP اجراء نمائید.
منبع : مجله بازی های رایانه ای