چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
غذای جالینوسی
جالینوس و پیروانش نه تنها آنچه را که ما گیاهان دارویی مینامیم، بلکه غذاها را هم به سرد و گرم، خشک و مرطوب تقسیمبندی میکردند. در نظام طب جالینوسی گوشت قرمز گرم بود، ماهی مرطوب، لوبیای تازه و سیب سرد و مرطوب، گندم عموما گرم و مرطوب، و...بود
تلقی آن بود که مصرف غذاها اثر مستقیمی روی اخلاط چهارگانه: خون، بلغم، صفرا، و سودا، میگذارد. مثلا، خوردن مقدار زیادی غذاهای سرد و مرطوب باعث برانگیخته شدن بلغم و در نتیجه آبریزش میشود. از سوی دیگر، خوردن زیاد غذاهای گرم و خشک برانگیزنده صفراست و موجب بیماریهای کبدی و پوستی میشود.
کدبانوی قرون وسطایی به صورت خودکار ماهیت اجزای مختلف غذا را با هم متعادل میکرد. ماهی را با رازیانه «گرم و خشک» میپخت، یا به لوبیای «سرد و مرطوب» فلفل اضافه میکرد و فکر استفاده از توت فرنگی در میانه فصل زمستان، کاری که ما امروزه میتوانیم بکنیم، برای او وحشت آور بود؛ زیرا چنین میوه سردی اگردر چنان زمانی خورده شود قطعا باعث سرماخوردن معده میشود. ما امروزه این حس تعادل را از دست دادهایم و بدون توجه به آب و هوا هر غذایی را میخوریم .
منبع : واحد مركزی خبر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران معلمان رهبر انقلاب روز معلم نیکا شاکرمی دولت مجلس شورای اسلامی مجلس بابک زنجانی خلیج فارس دولت سیزدهم حجاب
تهران شهرداری تهران هواشناسی معلم سیل پلیس آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان سایپا قیمت طلا بانک مرکزی بازار خودرو کارگران تورم
فضای مجازی تلویزیون رادیو سریال سینما دفاع مقدس سینمای ایران موسیقی فیلم تئاتر نون خ رسانه ملی
دانش بنیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان نتانیاهو یمن
استقلال فوتبال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا تراکتور سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر بازی
وزیر ارتباطات تبلیغات اپل پهپاد ناسا نخبگان گوگل آیفون
کبد چرب خواب دیابت کاهش وزن بیماری قلبی ویتامین مسمومیت داروخانه قهوه طول عمر بیماری