یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تصورات غلطی که باید کنار گذاشت


تصورات غلطی که باید کنار گذاشت
● حقایقی درباره ورزش
▪ انجام فعالیت های جسمی هزینه زیادی دارد. نیاز به تجهیزات، كفش و لباس ورزشی دارد. باید برای استفاده از تاسیسات ورزشی پول پرداخت.
فعالیت جسمی را می توان تقریباً هر جایی بدون هیچ تجهیزاتی انجام داد. حمل كردن خریدهای روزمره، كتاب یا بچه ها فعالیت های جسمی خوبی به حساب می آیند، حتی بالارفتن از پله ها هم ورزش خوبی است.
پیاده روی كه می توان آن را توصیه شده ترین و رایج ترین فعالیت جسمی دانست مطلقاً رایگان است. اغلب نواحی شهری دارای پارك و آبنما یا سایر محل های پیاده روی هستند و مكان هایی ایده آل برای راه رفتن، دویدن یا بازی كردن هستند. حتماً لازم نیست به یك سالن ورزشی، استخر یا سایر تاسیسات ورزشی خاص بروید تا از لحاظ جسمی خود را فعال كنید.
▪ خیلی گرفتارم، فعالیت جسمی كلی وقت می گیرد.
دست كم ۳۰دقیقه فعالیت جسمی ملایم هر روز برای حفظ سلامتی شما كافی است. منظور این نیست كه همه كارهای تان را متوقف كنید. نیم ساعت فعالیت بدنی انجام دهید. اغلب می توان تحرك را در فعالیت های معمول، روزانه در محل كار، مدرسه یا خانه تلفیق كرد. ضمناً می توان فعالیت جسمی را به طور مقطع در طول روز انجام داد مثلاً ۱۰دقیقه پیاده روی تند، سه بار در روز یا ۲۰دقیقه فعالیت جسمی در صبح و ۱۰دقیقه در انتهای روز.
حتی اگر بسیار گرفتار باشید هنوز می توانید ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی را درون برنامه های روزانه تان بگنجانید.
▪ كودكان طبیعتاً بسیار پرانرژی هستند و آرام نمی گیرند لازم نیست برای تعلیم و تشویق آنها به انجام دادن فعالیت های جسمی وقت گذاشت. آنها همین طوری فعال هستند.
بررسی های اخیر نشان داده اند كه كودكان در سراسر جهان به طور فزاینده ای كمتر فعالیت جسمی انجام می دهند و كم تحرك شده اند، این امر به خصوص در مناطق فقیر شهری صادق است. از زمان و منابعی كه صرف تربیت بدنی می شد كاسته شده و بازی های كامپیوتری و تلویزیون جای اوقات پرتحرك قبلی را گرفته اند.تخمین زده می شود كه در بسیاری كشورها، چه توسعه یافته و چه در حال توسعه، بیش از دوسوم كودكان و نوجوانان فعالیت جسمی به قدر كافی انجام نمی دهند.فعالیت جسمی ناكافی در كودكان می تواند پیامدهای بهداشتی درازمدتی داشته باشد.
فعالیت جسمی مرتب برای كودكان و نوجوانان از لحاظ بهداشت جسمی، روانی و اجتماعی منافع مهمی به دنبال دارد. فعال بودن بالقوه به كودكان و نوجوانان كمك می كند تا به توازن و هماهنگی برسند، استخوان ها، مفاصل و عضلات سالم داشته باشند، وزن بدن شان را كنترل و چربی های شان را كم كنند و كارایی قلب و ریه هایشان را بالا ببرند. بازی ها و مسابقات و سایر فعالیت های جسمی به كودكان و نوجوانان فرصت هایی برای خودبیانگری، اعتماد به نفس پیدا كردن، احساس موفقیت و تعامل و تلفیق اجتماعی می دهد. فعالیت جسمی همچنین از به وجود آمدن احساس اضطراب و افسردگی پیشگیری و این احساسات منفی را مهار می كند.
شركت كردن در ورزش و فعالیت های جسمی تحت هدایت مناسب می تواند سایر رفتارهای سالم مثل اجتناب از سیگار كشیدن، مصرف الكل و موادمخدر و رفتارهای خشن را نیز در كودكان و نوجوانان تقویت كند. الگوهای فعالیت جسمی كسب شده حین دوران كودكی و نوجوانی با احتمال بیشتری در سراسر زندگی حفظ می شوند. بنابراین اساسی را برای یك زندگی سالم و فعال فراهم می آورند.
▪ فعالیت جسمی برای اول زندگی است، در سن و سال من دیگر نیازی به این كارها نیست.
فعالیت جسمی می تواند كیفیت زندگی را به شیوه های بسیار برای مردمانی از همه سنین بهبود بخشد. شیوه زندگی فعال به اشخاص مسن تر امكان ملاقات های مرتب با همسن هایشان و ایجاد دوستی های جدید، حفظ شبكه های اجتماعی و تعامل با سایر افراد از همه سنین را می دهد. بهبود انعطاف پذیری بدنی، تعادل و توان عضلات از «افتادن» - یك علت عمده معلولیت در میان سالمندان است- جلوگیری می كند. معلوم شده است كه شیوع بیماری های روانی در میان افرادی كه از لحاظ جسمی فعالند كمتر است.
▪ فعالیت جسمی تنها در كشورهای صنعتی مورد استفاده دارد. مردم در كشورهای در حال توسعه مشكلات دیگری دارند.
در شهرهای سریعاً در حال رشد كشورهای در حال توسعه، ازدحام جمعیت، فقر، جرایم، ترافیك، كیفیت بد هوا، فقدان پارك ها، پیاده روها، تسهیلات ورزشی و تفریحی و سایر مكان های امن انجام فعالیت های جسمی را به انتخابی مشكل بدل می كند. برای مثال در سائوپائولوی برزیل ۷۰ درصد جمعیت شهر بی تحرك هستند، حتی در مناطق روستایی كشورهای در حال توسعه گذراندن اوقات فراغت در حالت نشسته مثلاً به تماشای تلویزیون به طور فزاینده ای رایج شده است. عواقب چنین وضعیتی به همراه سایر تغییرات سبك زندگی، افزایش میزان چاقی، دیابت و بیماری های قلبی است. كشورهای با درآمد كم و متوسط بیشترین عواقب را از این بیماری ها و سایر بیماری های غیر مسری تحمل می كنند. ۷۷درصد كل موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیردار در جهان در كشورهای در حال توسعه رخ می دهد. این بیماری ها همچنان در حال افزایش هستند. آنها بار سنگینی بر دوش نظام های مراقبت بهداشتی، منابع و اقتصاد این كشورها می گذارند. این كشورها كه در تلاش برای كنترل اثر بیماری های واگیردار هستند، همزمان با افزایش فشار ناشی از شیوع بیماری های غیر واگیردار مواجه شده اند. فعالیت جسمی به همراه رژیم غذایی سالم و سیگار نكشیدن شیوه ای كارآمد و مقرون به صرفه برای ارتقای بهداشت عمومی در كشورهای كم درآمد و یا با درآمد متوسط است.
Who Website
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید