شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

چرا شستن دست‌ها این‌قدر مهم است؟


کودک در طول روز در خانه یا بیرون از آن به اشیاء زیادی دست می‌زند و با آنها بازی می‌کند، حتی ممکن است بعضی از آنها را به‌عنوان هدیه به پدر و مادرش بدهد. اما آیا می‌دانید در ورای این هدایای زیبا میلیون‌ها میکرب نهفته است؟
وقتی از کودک می‌خواهید قبل از غذا خوردن دست‌هایش را بشوید، ممکن است دفعات اول از انجام این‌کار طفره برود ولی تکرار خواسته‌تان مؤثر خواهد بود. شستن دست بهترین روش برای جلوگیری از انتشار میکرب‌ها و ابتلای کودکان به بیماری‌هاست.
● اولین روش مقابله با میکرب‌ها
میکرب‌هائی نظیر باکتری و ویروس‌ها به روش‌های مختلفی انتشار می‌یابند:
از طریق آب و غذای آلوده.
از طریق پخش بزاق دهان هنگام عطسه و سرفه.
از طریق دست‌های کثیف.
از طریق سطوح آلوده.
از طریق مایعات دفع شده از بدن بیمار.
اگر کودک شما به یکی از روش‌های فوق آلوده به میکرب شود، با لمس چشمان، بینی یا دهان خود، ندانسته، در معرض عفونت قرار می‌گیرد و زمانی‌که او در معرض عفونت قرار گیرد، مدت زیادی طول نمی‌کشد که دیگر اعضاء خانواده نیز به همان بیماری مبتلا می‌شوند.
شست‌وشوی دقیق دست‌ها اولین راه برای جلوگیری از انتشار بسیاری از بیماری‌هاست و از انتشار بیماری‌های حادتری نظیر مننژیت، برونشیت، آنفولانزا، هپاتیت A و انواع دیگری از اسهال‌های عفونتی جلوگیری می‌کند.
● شیوهٔ صحیح شستن دست‌ها
در این بخش روش‌های ساده‌ای برای از بین بردن میکرب‌ها ارائه شده است که می‌توانید آنها را برای کودک خود توضیح بدهید. روزی چندبار دست‌های خود و کودکتان را بشوئید. به این ترتیب او یاد می‌گیرد که چگونه این‌کار مهم را همواره انجام دهد. به کودک خود بگوئید:
۱. دست‌های خود را با آب‌گرم بشوید، زیرا تأثیر آن در از بین بردن میکرب‌ها بیشتر از آب سرد است. البته دقت کنید آب برای کودک خیلی داغ نباشد.
۲. دست‌هایش را با آب صابون بشوید و برای این‌کار ۱۰ تا ۱۵ ثانیه وقت صرف کند. به صابون ضد باکتری نیاز نیست. از هر نوع صابون دیگری می‌توان استفاده کرد. حتماً بین انگشتان و زیر ناخن‌هایش را نیز تمیز کند و مچ دست‌هایش را فراموش نکند.
۳. با حوله‌ای تمیز دست‌هایش را خشک کند.
برای کاهش انتشار میکرب‌ها بین افراد خانواده، شستن دست‌ها را کاری دائمی و روزانه قرار دهید، به‌خصوص:
قبل از پختن غذا و پیش از غذا خوردن.
بعد از رفتن به توالت.
بعد از تمیز کردن خانه.
بعد از تماس با حیوانات خانگی.
بعد از عیادت از بیمار یا تماس با او.
بعد از عطسه، سرفه، یا پاک کردن بینی.
بعد از فعالیت‌های بیرون از خانه نظیر بازی کردن، باغبانی، و پیاده‌روی.
اهمیت شستن دست‌ها را جدی بگیرید!
چند ثانیه صرف وقت با کودک خود کنار کاسهٔ دستشوئی، تعداد مراجعهٔ شما را به پزشک کاهش می‌دهد.
منبع : مجله بهکام


همچنین مشاهده کنید