یکشنبه, ۲۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 9 June, 2024
مجله ویستا

گلابی


گلابی
گلابی از خانواده Rosaceae و از زیرخانواده Pomoidea می باشد.
امکان کشت گلابی در مناطق محدودی از کره زمین وجود دارد. این محدودیت به خاطر حساسیت زیاد به گرما در این میوه می باشد . در مناطق گرم و معتدل میوه گلابی دارای کیفیت بهتر می باشد .
در ایران گلابی شبیه آنچه که در اروپای مرکزی و قسمتهای غربی آسیای صغیر کشت می شودمیباشد . این درختان در ارتفاعات متوسط جنگل های شمال ایران در ارتفاع ۱۵۵۰ متر دارای رشد سریع می باشد.
۹۰ نوع گلابی بومی در ایران وجود دارد .۲۱ نوع زود رس و ۵۰ نوع میان رس و ۱۹ نوع دیر رس .
● مهمترین انواع گلابی در ایران:
▪ شاه میوه کرج : زرد رنگ و مخروطی, شیرین, آبدار و دارای عطر مخصوص است .
▪ شاه میوه اصفهان : یکی از معروفترین گلابیهاست. زرد رنگ و مخروطی, شیرین با اندازه ای بزرگ می باشد.
▪ گلابی پاییزه مشهد : زرد رنگ و مخروطی منظم و خیلی درشت است و در شهریور قابل برداشت است .
گلابی سه فصل کرج: سرخ رنگ و مخروطی بزرگ و شیرین مزه و آبدار و فاقد عطر است و در شهریور قابل برداشت است .
منبع : سپید گل