چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
چرا نوشابهها گازدار میشود؟
هر قوطی یا بطری نوشابههایی مانند کوکاکولا حاوی گاز دیاکسیدکربن است که در فشارهای بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است.
اضافهکردن دیاکسیدن کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد میکند که هم مزه اندکی تند آنها را باعث می شود و هم به عنوان نگهدارنده عمل میکند.هنگامی در بطری یا فوطی نوشابه را باز میکنید، فشار درون آن کاهش مییابد، و درنتبجه دیاکسیدکربن محلول به گار تبدیل میشود و به صورت حبابهایی خارج میشود.اگر یک قوطی یا بطری نوشابه بازشده را برای مدتی طولانی به حال خود بگذارید و بعد آن را بنوشید، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حبابهای گار در آن ظاهر نمیشود، بلکه مزه تند خاص خود را هم از دست داده است.
صنعت نوشابهسازی بزرگترین بازار منفرد برای دیاکسیدکربن است، اما استفاده از دیاکسیدکربن به همین مورد ختم نمیشود.
دیاکسیدکربن جامد بهتر از آب یخزده میتواند مواد را سرد کند و این دیاکسیدکربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذاها به کار میرود.
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا غزه مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب لایحه بودجه 1403
روز معلم سلامت زنان تهران هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سیل فضای مجازی دستگیری شورای شهر تهران آموزش و پرورش
بانک مرکزی دلار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو سایپا ایران خودرو قیمت طلا بازار خودرو مالیات تورم ارز
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما تئاتر موسیقی کتاب فیلم دفاع مقدس نون خ
اسرائیل جنگ غزه رژیم صهیونیستی فلسطین نوار غزه حماس روسیه عربستان یمن نتانیاهو افغانستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان بایرن مونیخ تراکتور باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اپل گوگل پهپاد همراه اول آیفون ماه
داروخانه مسمومیت دیابت قهوه کاهش وزن بارداری خواب سلامت روان آلزایمر