یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

سرمایه گذاری بی دردسر


سرمایه گذاری بی دردسر
ساختمان یك شیء نیست، بلكه از چند عامل درست می شود و همه این عوامل در آن اثرگذار است. برای نمونه نوسانات قیمت تراكم، آهن، میل گرد، سیمان و نیروی كار و شایعات در افزایش قیمت ساختمان تاثیر فراوان دارد، اما باید بدانیم با راه اندازی ساخت وساز، بیش از ۱۸۰ شغل فعال می شود و به همین خاطر است كه با تعطیلی صنعت ساختمان، با ركود مواجه می شویم.
ما هنوز در تهران به ساخت و ساز نیاز داریم.كافی است سری به دانشگاه ها و دبیرستان ها بزنید. همه این جوانان ظرف ۱۰ سال آینده نیاز به مسكن دارند، اما نكته اینجاست كه ما می گوییم سالانه یك میلیون واحد مسكونی در كشور ساخته می شود، ولی چون این ساخت و ساز بدون توجه به تراكم جمعیت ساخته می شود اثربخش نیست. مثلاً در فردیس كرج ساخت و ساز می كنند، در حالی كه اغلب واحدهای ساخته شده در آنجا خالی است و نتوانسته باعث كاهش تقاضا شود، چرا كه عرضه بدون توجه به تقاضا صورت گرفته، یعنی در جایی ساختمان عرضه شده كه متقاضی ندارد.
رفع این معضل، نیازمند جهاد همگانی است. مشكلات موجود را می توان محله به محله برطرف كرد. برای این كار پیشنهاد شد از سرمایه گذاران هر محله دعوت شود و چگونگی رفع معضل با آنها در میان گذاشته شود، اما متاسفانه دیدیم با طرح این مسئله، سر و كله انبوه سازان پیدا شد. انبوه سازان از یك سو در طبقه پنجم وزارت مسكن فعالیت می كنند و از سوی دیگر می گویند ما غیردولتی و شخصی هستیم، در اینجا هدف و رسالت اصلی گم شده است.
چه اشكالی دارد كه انبوه سازان به صراحت اعلام كنند كه با وزارت مسكن هستند؟ این صراحت باعث جلب اعتماد مردم می شود، ولی تعریفی كه امروز از انبوه سازی وجود دارد این كه همه قراردادها را یك سویه می نویسند، در حالی كه بر اساس قانون، خرید و فروش به صنف مشاوران املاك واگذار شده است، ولی آنها از قراردادهای خودشان استفاده می كنند، در نتیجه یكی از اصلی ترین كارها، یعنی واسطه از چرخه خرید و فروش حذف می شود. پیشنهاد ما این است كه یكی از ارگان های وزارت مسكن یا شهرداری، از سرمایه گذاران دعوت كند و تسهیلات در اختیار و با تعامل این معضل را برطرف كند. اگر سرمایه گذاران با دولت عجین شوند و اعتماد متقابل ایجاد شود، رفع معضل مسكن، كار چندان دشواری نخواهد بود.
منبع : روزنامه همشهری