شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تولید محتوا برای اینترنت


تولید محتوا برای اینترنت
اینترنت در مقایسه با رسانه های دیگر دارای یک ویژگی منحصر به فرد است. اینترنت، فضای آزادی است که هر فردی با کمترین هزینه، می تواند افکار و اندیشه هایش را با استفاده از آن، در معرض دید مخاطبان زیادی قرار دهد. از جنبه تجاری نیز، شرکت ها و موسسات بسیاری اطلاعات مربوط به خود را در اینترنت قرار داده اند. به این ترتیب، اکنون با حجم انبوهی اطلاعات در اینترنت روبه رو هستیم. بدیهی است که سهم کشورهای پیشرفته از این اطلاعات بیشتر است.
گذشته از آنکه سهم عمده ای از اطلاعات تجاری به دلیل پشتوانه قوی اقتصادی جوامع توسعه یافته، به آنان تعلق دارد؛ اطلاعات شخصی بیشتری نیز از سوی مردم این کشورها در اینترنت قرار می گیرد. اکنون، کشورهای بسیاری برای به دست آوردن اعتبار بیشتر، مردم خود را تشویق می کنند تا به تولید اطلاعات در اینترنت بپردازند. در تحقیقی که توسط آماندا لنهارت و جان هاریگان در فوریه سال ۲۰۰۴ انجام شده است، وضعیت تولید اطلاعات در اینترنت توسط مردم آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است.
نگاهی به این تحقیق، می تواند برای ما آموزنده باشد. طبق این تحقیق، ۴۴ درصد کاربران اینترنت در آمریکا (یعنی ۵۳میلیون نفر) به گونه ای در تولید اطلاعات برای اینترنت مشارکت داشته اند.منظور از مشارکت در تولید اطلاعات عبارت است از: ایجاد یک وب سایت، ارسال اطلاعات برای وب سایتی دیگر، نوشتن مطلب برای وبلاگ، ارسال عکس یا اثر هنری و مشارکت در گروه های خبری (newsgroup) است.از ۵۳ میلیون نفری که در تولید اطلاعات مشارکت داشته اند، ۱۳ درصدشان صاحب وب سایت شخصی هستند. اگرچه بیشتر آنان، اطلاعات وب سایت خود را به طور مرتب به روز نمی کنند.
تنها ۱۰ درصد دارندگان وب سایت، به صورت روزانه اطلاعاتی در وب سایت خود قرار می دهند ولی بقیه، یک بار در هفته یا کمتر، وب سایت خود را به روز می کنند.همچنین درصد کمتری از تولیدکنندگان اطلاعات، برای وب سایت های دیگر این کار را انجام داده اند. ۴ درصد برای یک وب سایت خانوادگی محتوا تهیه کرده اند، ۸ درصد اطلاعاتی در اختیار وب سایت های تجاری قرار داده اند و ۷ درصد برای وب سایت تشکلی که به آن وابستگی دارند (مثل یک کلوپ یا کلیسا) اطلاعات فراهم کرده اند. ۷ درصد تولیدکنندگان اطلاعات در اینترنت، با استفاده از webcam این کار را انجام داده اند اما ظاهراً وبلاگ در جامعه آمریکا، طرفداران زیادی نداشته است. تا اوایل سال ،۲۰۰۴ تنها ۷ درصد از جامعه اینترنتی آمریکا، صاحب یک وبلاگ بوده اند. در این گروه کوچک، تنها ۱۰ درصد به صورت روزانه، اطلاعاتی به وبلاگ خود اضافه می کنند.
بقیه یک بار در هفته یا کمتر، وبلاگ خود را تغییر می دهند.عده بیشتری از کاربران آمریکایی از وبلاگ دیگران بازدید می کنند. ۱۱ درصد آنان، وبلاگ آشنایان یا دیگران را مورد بازدید قرار می دهند. همچنین، ۲۰ درصد کاربران اینترنتی آمریکا، عکس هایی را برای استفاده در اینترنت ارسال کرده اند و ۱۷ درصد نیز نوشته هایی را ارسال کرده اند. دیگر اینکه ۲۰ درصد از کاربران، عضو گروه های خبری بوده اند که بیش از نیمی از آنان، مطالبی برای استفاده دیگران در گروه های خبری ارسال کرده اند. اما تولیدکنندگان محتوا (content creators) در اینترنت چه ویژگی هایی دارند؟ در حالی که ۲۶ درصد کاربران دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، ۴۶ درصد تولیدکنندگان محتوا برای اینترنت، تحصیلات دانشگاهی دارند.
همچنین، ۲۵ درصد این افراد دانش آموز هستند. به نظر می رسد، فراهم کردن پهنای باند بالا توسط مدارس و نیز این موضوع که دانش آموزان باید به عنوان بخشی از تکالیفشان، محتوایی برای اینترنت تولید کنند در بالا بودن درصد دانش آموزان نسبت به کل تولیدکنندگان محتوا بی تاثیر نباشد. در اختیار داشتن پهنای باند بالا نیز از عوامل موثر در تولید اطلاعات برای اینترنت است، به طوری که ۵۷ درصد تولیدکنندگان محتوا، از سرویس broadband استفاده می کنند که در مقایسه با کل کاربران رقم نسبتاً بالایی است.از دیدگاهی دیگر، در میان کاربران اینترنتی دو گروه با ویژگی های متمایز را می توان تشخیص داد. نخست، تولیدکنندگان فعال (Power creators) هستند. این گروه، افرادی هستند که علاقه زیادی به فعالیت هایی دارند که به تولید محتوا مربوط می شود.
این گروه، از نظر سنی بسیار جوان تر از دیگران هستند و میانگین سنی آنان ۲۵ سال است. پیام رسان های فوری (Instant Messangers) در میان این گروه بسیار محبوب است و آنان دوست دارند دیگران را از فعالیت های خود آگاه کنند. این گروه، همچنین توجه بیشتری به وبلاگ نشان می دهند.۱۵ درصد از افراد این گروه دارای وبلاگ هستند و ۳۰ درصد آنها از وبلاگ ها دیدن می کنند.گروه دیگر را می توان مصرف کنندگان نامید. این گروه، اغلب به اینترنت وصل هستند، بیشتر از دیگران از پست الکترونیکی استفاده می کنند و اخبار را از طریق اینترنت دنبال می کنند.
تفاوت آنها با گروه قبل آن است که به پدیده های جدید چندان روی خوش نشان نمی دهند.بسیاری از آنان تاکنون از web cam استفاده نکرده اند (تنها ۱۳ درصد) و تنها ۳ درصد از افراد این گروه، دارای وبلاگ هستند. مجموعه این ویژگی ها سبب شده است که آنها کمتر به تولید محتوا برای اینترنت بپردازند. سایر کاربران اینترنتی، در میان این دو گروه مجزا قرار می گیرند. از آنجا که بسیاری از تحولات به وجود آمده در اینترنت، ابتدا در آمریکا رخ داده است، بررسی چنین مطالعاتی می تواند به ما در یافتن روش هایی برای تسهیل تولید محتوا با ویژگی های بومی کمک کند.
نویسنده: مهدی کیان پور
منبع : پایگاه اطلاع رسانی تخصصی فن‌آوری اطلاعات


همچنین مشاهده کنید