جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اشتباهات گذشته را جبران می کنم


اشتباهات گذشته را جبران می کنم
بارسلونا یکی از دو باشگاه مطرح اسپانیا است که هزاران هوادار در شهر بارسلونا، سراسر اسپانیا و حتی اروپا دارد. همچنین بارسلونایی که از پرافتخارترین تیم های اسپانیا و اروپا است که همواره یکی از مدعیان جام های اروپایی و لالیگا است. به این دلیل است که طرفداران پرشمار آبی و اناری پوشان هرگز به کم قانع نمی شوند و همواره انتظار بهترین ها را برای تیم مورد علاقه شان دارند. ۵ سال قبل زمانی که فرانک رایکارد به این تیم پیوست آرزوهای بزرگی در سر داشت و آنها را به هواداران هم منتقل کرد. مربی هلندی ۲ قهرمانی متوالی لالیگا را برای کاتالونیا به ارمغان آورد و بارسلونا را طی سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ یکه تاز اسپانیا معرفی کرد.
در همان سال ۲۰۰۶ بود که آرزوی اصلی او یعنی بالای سر بردن جام قهرمانان اروپا تحقق یافت و قدرت و برتری بارسلونا را به اروپا دیکته کرد. اما روزگار همیشه بر وفق مراد نیست و شادکامی ها هم روزی به پایان می رسد که برای فرانک رایکارد و شاگردانش خیلی زود به وقوع پیوست. بارسلونا فصل گذشته را با ناکامی های فراوان به پایان برد. از نیمه های فصل پیدا بود که رایکارد دیگر آن جذبه و توانمندی سابق را ندارد، اخبار ضد و نقیضی از تیم به گوش می رسید، بازیکنان ساز مخالف می زدند، هیات مدیره حمایت از رایکارد را به حداقل رساندند و در آخر هم هواداران برای رفتن او ثانیه شماری می کردند . این همه ناکامی هایی بود که دست آخر هم بلای جان بارسلونا شد. در لیگ قهرمانان که به جایی نرسیدند و لیگ اسپانیا را هم تنها با رتبه سوم جدول که اصلا در حد و اندازه های باشگاه نبود به پایان رساندند. رتبه سوم عملا به معنای اینکه بارسلونا در لیگ قهرمانان سال بعد باید از مرحله مقدماتی کار خود را آغاز کند که این خود یعنی فاجعه، فاجعه ای که حتی متعصب ترین هوادار رئال مادرید هم نمی توانست آن را باور کند. ولی واقعیت بود و باید راه حلی برای ساکت کردن موج انتقادها و نارضایتی هواداران پیدا می شد. رایکارد که از هفته ها قبل از پایان لیگ صحبت از رفتنش به میان آمده بود می دانست که تنها تا انتهای فصل در بارسلونا است که البته حدس او درست از آب درآمد. خوان لاپورتا، رییس باشگاه بارسلونا که دیگر نمی توانست پاسخگوی انتقادهای تند هیات مدیره باشد با برکناری فرانک رایکارد به قائله خاتمه داد تا شاید برای مدت کمی حواشی فروکش کند. با این وجود انتخاب سرمربی جدید خود به حواشی دامن زد. لاپورتا باز هم تکروی کرد و تفکراتش را به هیات مدیره تحمیل کرد و پپ گواردیولا را به سمت مربیگری تیم برگزید. گواردیولا اگر چه روزی ستاره اسپانیا بود. اما به عهده گرفتن سکان هدایت تیمی با عظمت همچون بارسلونا از عهده هرکسی برنمی آید. تاریخ نشان داده که حتی مربیان بزرگ هم در تیم های بزرگ بعضا شکست خورده اند.
● همه چیز علیه لاپورتا
با آمدن سرمربی جدید جو ناشی از ناکامی های فصل وارد فاز تازه ای شد. لاپورتا که تصور می کرد با تغییر کادر فنی انتقادها کاهش می یابد اوضاع را جور دیگری دید. رییس بارسلونا که از سال ۲۰۰۳ به این سمت رسیده و در سال ۲۰۰۶ نیز بار دیگر به ریاست باشگاه انتخاب شده دیگر نزد هواداران و به ویژه اعضای هیات مدیره از اعتبار سابق برخوردار نیست. به دنبال ناکامی های پی در پی بارسلونا اوریول گیرالت، یکی از اعضای باشگاه توانست با جمع کردن ۵۸۸۲ امضا از اعضای بارسلونا همه پرسی علیه لاپورتا را شکل دهد. این همه پرسی، نشان می داد که اعضای باشگاه که جمعیتی نزدیک به ۴۰ هزار نفر را تشکیل می دهند خواستار برکناری لاپورتا هستند چرا که او را سبب نتیجه گیری ضعیف آبی و اناری پوشان می دانند. روز موعود فرا رسید و یکشنبه گذشته تقریبا تمامی آنها که قلبشان برای کاتالونیا می تپید به پای صندوق های رای رفتند و اعتراض خود نسبت به مدیریت باشگاه را نشان دادند. این در حالی است که نتایج این همه پرسی خشم هواداران علیه لاپورتا را ثابت کرد چرا که ۶/۶۰ درصد آن ها رای به برکناری او داده و تنها ۷۵/۳۷ درصد موافق ادامه همکاری او با بارسا بودند، البته در بین این ۳۷ درصد نیز آرای سفید نیز به چشم می خورد.
● فرار از مهلکه
علی رغم تمامی تلاش ها لاپورتا همچنان صاحب صندلی ریاست بارسلونا باقی ماند چرا که برکناری او حداقل با دو سوم رای مخالف صورت می گرفت ،در حالی که تنها ۶/۶۰ درصد مخالفت خود را ابراز کردند و اگر این تعداد به ۶۶ درصد می رسید می شد انتظار داشت که فصل بعد شخص دیگری بر مسند ریاست تکیه می زد. پس از آن لاپورتا که برای ۲ سال دیگر حاشیه امنیت یافت اواخر هفته گذشته تشکیل جلسه داد تا به نوعی دل هیات مدیره را به دست آورد. اما هشت تن از اعضا در اولین واکنش استعفا کردند تا شایعه استعفای او هم بر سر زبان ها بیافتد با این حال خوان لا پورتا زیرک تر از آن است که زیر بار انتقادها دوام نیاورد: هیچ تصمیمی برای کناره گیری ندارم. معتقدم که برای مدیریت انتخاب شده ایم و مسوولیم که وظایفمان را به درستی انجام دهیم. به نظر تک تک اعضا احترام می گذارم، خب این عین دموکراسی بود که همه نظر خود را بیان کنند.
من برای دو سال دیگر هم انتخاب شده ام و می خواهم خیلی دقیق همه چیز را مدنظر قرار دهم. به همه قول می دهم اشتباهات گذشته را جبران می کنم. لاپورتا سعی دارد با بازی با کلمات اذهان عمومی را منحرف کند و به هیچ وجه نمی خواست چهره ای مضطرب که از آینده نگران است را نشان دهد: آنها که به نفع من رای دادند این اجازه را به من و همکاران دادند تا به خدمات خود به باشگاه ادامه دهیم.
شیوا نوروزی
منبع : روزنامه جوان