یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آرژانتین نسل‌کُش‌ها را کُشت


آرژانتین نسل‌کُش‌ها را کُشت
● آرژانتین
۱. روبرتو آبوندازیری
۲. نیکولاس بوردیسو
۳. کابریل هاینزه
۴. خوان پایلو سورین
۵. لوییز گوتزالس
از دقیقه ۱۷ استیان کامبیاسو
۶. خوان رومن ریکلمه
۷. خاویر ساویولا
از دقیقه ۵۸ ته وز
۸. روبرتو آیالا
۹. خاویر ماچرانو
۱۰. ماکسی
از دقیقه ۷۵ لیونل مسی
۱۱. هرنان کرسپو
▪ سر مربی: خوزه پکرمن
● آرژانتین ۶ - صربستان و مونته‌نگرو صفر
▪ گل‌ها: ماکسی (دقیقه ۶ و ۴۱)، کامبیاسو (دقیقه ۳۱)، کرسپو (دقیقه ۷۸)، ته‌وز (دقیقه ۸۴) و مسی (دقیقه ۸۸) برای آرژانتین
▪ داور: روبرتو روزتی (ایتالیا)
▪ اخطار: هرنان کرسپو از آرژانتین، اونژن کورومان و ملادن کرستاریک از صربستان و مونته‌نگرو
▪ اخراج: ماتیا کژمان از صربستان و مونته‌نگرو
● صربستان و مونته‌نگرو
۱. دراکوسلاو ژوریچ
۲. ایگوردالیژاژ
۳. گوران گاورانسیچ
۴. میلان دودیچ
۵. ملادن کراستاژیک
۶. آلبرت ناج
از دقیقه ۴۶ ایوان ارژیچ
۷. اونژن کورومان
از دقیقه ۴۹ دانیل لوباژا
۸. دژان استانکوویچ
۹. پردراگ ژوژوویچ
۱۰. ساویو میلوشوویچ
از دقیقه ۷۰ زوانمیر وکیچ
۱۱. ماتیا کژمان
▪ سرمربی: ایلیژا پاتکوویچ
شروع بازی و نفوذ سریع آرژانتین به روی دروازه صربستان و مونته‌نگرو خبر از دیداری پرافت و خیز می‌داد، خصوصاً که صرب‌ها برای دفاع می‌آمدند و فوتبال بسته را در دستور کار خود قرار می‌دادند، این‌قدر زود قافیه را نمی‌باختند و مقهور هنرنمائی ساویولا و ماکسی نمی‌شدند. در مقابل قدرت و صلابت آرژانتینی‌ها که بدون هیچ کار اضافه‌ای توپ را به سمت دروازه حریف به حرکت درمی‌آوردند، صرب‌ها بسیار بی‌برنامه و ناتوان نشان دادند.
مردان پتکوویچ ببدون برخورداری از توان هجومی لازم تنها سعی در به پایان رساندن بازی داشتند. روی آوردن ۱ صرب‌ها به بازی فیزیکی موجب پیش آمدن توقف‌ها بسیاری در این دیدار شد که البته اخطارهای سه‌گانه و اخراج کژمان نیز از عواید این نوع بازی برای صرب‌ها بود. به هر حال آنچه در طول ۹۰ دقیقه شاهد بودیم، یکی از آن دست‌ بازی‌های ناب فوتبال بود که به سبک یک تیم قدرتمند آمریکای‌جنوبی توانست با ارائه جذابیت‌های لازم، تماشاگرانش را به لذتی کامل برساند. تیم جوان و سرحال خوزه پکرمن را شاید بتوان بهترنی تیم چند دوره اخیر جام جهانی آنها دانست. تیم پکرمن مطمئناً عاری از اشکال نیست اما این تیم نه سختگیری‌های غیرمنطقی پاسارلا را تحمل می‌کند و نه تاکتیک‌های لجوجانه بی‌بلسا را.
این تیم ترکیب جوان و باانگیزه‌ای است که با افکار پکرمن خو گرفته و به‌راحتی می‌تواند خواسته‌های این مربی را در زمین به اجراء درآورد. پکرمن تیمی را برای جام جهانی تدارک دیده است که در کنار تیم‌های جوان‌شده‌ای مثل ایتالیا و اسپانیا می‌تواند بر جذابیت‌های جام هجدهم بیفزاید. شاید بتوان گفت آنچه آرژانتین را برای رسیدن به بهترین پیروزی جام جهانی ۲۰۰۶ تا اینجای مسابقات رهنمون کرده، قدرت بی‌مثال خوران رومن ریکلمه در نظم‌دهی به بخش‌های مختلف تیمی آرژانتین، طراحی حملات خلاقانه و هدایت بازیکنان میانی به رار گرفتن در موقعیت‌های متمایز هجومی و دفاعی است.
در کنار ریکلمه، باید از خاویرساویولا نیز نام برد که به‌عنوان یک مهاجم، حرکات منحصربه‌فردی انجام می‌دهند که از یک سو موجب به‌هم ریختن سازمان دفاعی حریف می‌شود و از سوی دیگر موقعیت‌هائی را ایجاد می‌کند که در بیشتر مواقع به گل تبدیل می‌شود. نیمه دوم این دیدار ضلع سوم مثلث ویرانگر آرژانتین را نیز به ما نشان داد. لیونل مسی همان‌طور که انتظار می‌رفت، از اولین دقایق حضورش در بازی به قدری مؤثر ظاهر شد که ۳ گل پیاپی، حاصل تأثیر شگفت‌انگیز او در دقایق پایانی بازی محسوب می‌شود. نیمه دوم اگرچه با فشار همه‌جانبه صربستان و مونته‌نگرو و بی‌میلی آرژانینی‌ها برای گلزنی بیشتر آغاز شد، اما در ادامه اخراج کژمان و حضور مسی، قاعده را به سود آرژانتین تغییر داد. حضور مسی، آرژانتین را به همان تیم ابتدای بازی تبدیل کرد که مشتاقانه برای زدن گل‌های بیشتر حمله می‌کرد.
بدون شک نقش پکرمن و تعویض‌هایش در رضایت میلیون‌ها نفر آرژانتینی و از جمله مارادونا که در ورزشگاه حاضر بود، از این دیدار آنقدر آشکار است که نیازی به‌شرح بیشتر ندارد. مطمئناً این آرژانتین یکی از مدعیان جدی کسب عنوان قهرمانی خواهد بود. تیمی که علاوه بر اراده قهرمانی بازی‌های زیبائی را نیز به نمایش می‌گذارد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید