پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


بررسی گفتگوی شبکه ۳ با سردار رادان


بررسی گفتگوی شبکه ۳ با سردار رادان
سردار رادان، فرماندهی محترم پلیس امنیت، (۳۰/۴/۸۶) میهمان شبكه سوم سیما و برنامه كوله پشتی بود تا در خصوص طرح ارتقای امنیت اجتماعی و دور جدید این طرح كه از اول مرداد ماه جاری اجرا خواهد شد پاسخگوی سوالات مطرح شده پیرامون این طرح باشد.
برنامه كوله پشتی كه چهارمین دوره خود را طی می كند در مناسبت های گوناگون بویژه در ایام تابستان با دعوت از چهره های شناخته شده یا ناشناخته عرصه علم و فرهنگ و سیاست و ... مسایل مد نظر تهیه كنندگان برنامه را مورد بررسی قرار می دهد. از جمله دلایل موفقیت نسبی این برنامه مجری جوان و جویای نام این برنامه است كه با چهره، لحن و رفتاری متفاوت با دیگر برنامه هایی در این سطح توانسته است طیف گسترده ای از مخاطبین را علاقه مند به پیگیری این برنامه كند.
چندی است كه رسانه ملی در برنامه هایی كه با دعوت از مسوولین عالی رتبه كشوری و لشكری تهیه می شود رویكرد گفتگوی چالشی، صریح و بدون ملاحظه را در پیش گرفته است كه در حتی بعضی موارد (نظیر برنامه نگاه یك) سوالاتی با لحن توهین آمیز طرح می شود! نفس پخش چنین برنامه هایی نیك است و نشان از تحول در مدیران سیما دارد هر چند این سوال همچنان در اذهان بدون پاسخ مانده است كه چرا رسانه ملی به تازگی و در دولت نهم به یاد تهیه برنامه هایی از این دست افتاده است و چرا در گفتگو با شخصیت های نظیر حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی به این صراحت و با این لحن پرسش های خود را مطرح نمی كنند؟!
گفتگوی فرزاد حسنی با سردار رادان نیز نكات بسیاری در خود داشت كه در ادامه این نوشتار به برخی از این نكات اشاره می شود. بارزترین نكته در این گفتگو موضع گیری مجری علیه طرح ارتقای امنیت اجتماعی است كه با مطرح كردن سوالات سطحی پی در پی و تعریف خاطرات شخصی و شنیده های مجری همراه بود در حالی كه سردار رادان بارها به این مطلب اشاره نمود كه در طرح ارتقای امنیت اجتماعی آورده شخص سردار رادان نیست و وظیفه ذاتی نیروی انتظامی برخورد با مظاهر علنی فساد و ساختار شكنان و ناهنجاری های اجتماعی است و درباره «چرایی» طرح هیچ بحثی نیست بلكه بحث درباره «چگونگی» اجرای طرح است.
مجری برنامه كه سوالات احساسی خود را «خوب بیان كردن» تلقی می كرد بر موضع مخالف خود تأكید فراوان داشت و در عین اینكه جواب سوالات خود را بارها دریافت نموده بود باز هم در تكرار این سوالات اصرار می ورزید و این سوال را در ذهن بوجود می آورد كه هدف از این همه تاكید بر سوالات چیست؟! اصرار بر مخالفت با طرح و نظرات پلیس امنیت تهران حاكی از چیست؟! آیا این نحوه اجرای برنامه موید این مطلب بود كه نظر مجموعه سیما و مدایران آن با اجرای این طرح موافق نمی باشد؟!
طرح این سوال از سردار رادان كه شما در مقابل ۲۰% از افرادی كه مخالف اجرای این طرح می باشند چه خواهید كرد چه معنایی دارد؟! هدف از این سوال كه اگر اجرای طرح متوقف شود آیا چهره شهر به همین صورت باقی خواهد ماند چیست؟!
و یا در حالی كه سردار رادان بر استاندارد سازی برخود ماموران و تعیین مصادیق برای جلوگیری از برخورد سلیقه ای تاكید داشت چرا مجری برنامه ابتدا از تعیین مصادیق ایراد می گیرد و در ادامه برای اثبات مدعای خود در برخورد سلیقه ای خاطرات و شنیده های خود را طرح می كند؟! آیا برخورد ناصحیح یك مامور می تواند دلیلی بر ناكارآمد بودن اصل طرح باشد كه مجری برنامه با طرح سوالات جهت دار اینگونه وانمود می كند؟! آیا جیغ و فریاد یك زن یا دختر هنجار شكن و مقاومت وی در برابر ماموران، دلیل بر درستی كار ماموران است یا آن شخص خطاكار؟! پس چرا مجری برنامه از سردار رادان می پرسد كه تا كنون چنین صحنه هایی دیده است یا خیر؟! و چرا زمان كافی به سردار رادان داده نمی شود تا به سوالات پی در پی مجری پاسخ دهد و ادامه برنامه به شبی دیگر موكول می شود؟!
بنظر می رسد كه شبكه سوم سیما خواسته یا ناخواسته با شبكه های تلویزیونی غربی در این موضوع رویه ای یكسان در پیش گرفته است و شاید بتوان این اشتراك در دیدگاه را ناشی از تبلیغات گسترده ی رسانه های بیگانه علیه این طرح دانست به طوری كه بر سازندگان و مجری احساساتی برنامه نیز تاثیر گذاشته است و یا شاید باید علت را در دیگر برنامه های نمایشی ساخته شده توسط سیما دانست؛ برنامه هایی كه در غالب آنها خانم ها و آقایانی با چهره های آرایش كرده و پوشش های غیر متعارف (از همان نوع كه در مصادیق تعیین شده از سوی پلیس امنیت تهران وجود دارد) ظاهر می شوند!
مساله ای كه بارها مورد اعتراض آحاد جامعه قرار گرفته است و پاسخی بهتر از اینكه: «سیما باید نیازهای همه اقشار را برآورده سازد تا سراغ شبكه های ماهواره نروند!» دریافت نكرده است!
شاید رسانه ملی با خود اندیشیده است كه این خطر وجود دارد كه پلیس امنیت پس از اجرای موفقیت آمیز طرح ارتقای امنیت اجتماعی (كه با استقبال گسترده مردم و مسوولین مواجه شد)، قصد دارد تا با مظاهر فساد در برنامه های سیما و نحوه پوشش غیر اسلامی بانوان و آقایان در سریال های سیما مقابله كند!
و در پایان، تاكید مجری برنامه بر این اینكه «با سردار رادان هیچ ساخت و پاختی نكرده ایم» و یا اینكه « همه از سردار رادان می ترسند» و بیان اینكه « مجری عاقل فكر پس از پایان برنامه را نیز می كند» هدفی جز تخریب وجهه نیروی انتظامی ندارد در حالی كه تنها متخلفین از مواجهه با پلیس می هراسند!
البته شاید مجری برنامه این طور فكر كرده است كه چون ریش های خود را به صورت كامل تراشیده بود و مدل موهای وی نیز (كه یادآور روزهای پیش از پیروزی انقلاب است) اكنون در جامعه رواج ندارد شاید مورد ارشاد سردار رادان قرار گیرد و یا بدتر از آن ممكن است بخاطر اینكه این نوع ظاهر را آن هم از طریق رسانه ملی در جامعه و بویژه در بین جوانانی كه متاسفانه به دنبال چنین الگوهایی می گردند رواج می دهد از سوی سردار رادان به مراجع قضایی معرفی گردد!
محمد مهدی پوینده
منبع : رجا نیوز