پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

شادی ها و حسرت‌های ورزش اسپانیا


شادی ها و حسرت‌های ورزش اسپانیا
سال ۲۰۰۶ میلادی برای مردم اسپانیا و دوستداران ورزش، سال جشن و شادی در عرصه های تازه و حسرت های تلخ برای امیدهای از دست رفته رشته های پرطرفدار بود. اسپانیایی ها امسال برای اولین بار در تاریخ ورزش بسكتبال موفق شدند جام قهرمانی جهان را در رقابت های ژاپن به دست آورند تا این موفقیت به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی سال ۲۰۰۶میلادی برای آنان ثبت شود.
تیم ملی بسكتبال اسپانیا در این مسابقات در بازی فینال با اختلاف ۲۳ امتیاز بر حریف خود، یونان پیروز شد و مدال طلای قهرمانی جهان را از آن خود كرد.قهرمانی بسكتبال برای اسپانیایی ها از آن جهت بیشتر حائز اهمیت است كه ورزشكاران این كشور از حریفان نامدار بسكتبال جهان همچون آمریكا به صورتی برجسته پیشی گرفتند. در مقابل، تیم ملی فوتبال اسپانیا نتوانست هوادارانش را راضی كند.
این تیم علاوه بر اینكه برای ورود به جام جهانی با مشكلات فراوانی مواجه شد و جزو آخرین تیم هایی بود كه رفتنش به آلمان قطعی گشت، در طول مسابقات نیز نتوانست انتظاراتی را كه مردم از تیم فوتبال كشورشان داشتند برآورده سازد. اسپانیا كه در مسابقات آلمان ۲۰۰۶با عربستان، تونس و اوكراین همگروه بود، اگرچه آنان را پشت سر گذاشت و به عنوان تیم برتر به مرحله یك هشتم صعود كرد، اما با پذیرش شكست از فرانسه در این مرحله، از دور رقابت های جام جهانی فوتبال كنار رفت.
این تیم پس از آن شاهد مجموعه ای از اختلاف نظرها و درگیری های داخلی ازجمله بر سر كنار گذاشتن «رائول گونزالز» كاپیتان تیم از فهرست بازیكنان بود، تا آنجا كه «لوییز آراگونز» سرمربی تیم دست كم ۲ باراستعفای خود را پس از جام جهانی تسلیم كرد اما فدراسیون فوتبال اسپانیا آن را نپذیرفت.
از سوی دیگر، اسپانیا كه در رشته های ورزشی انفرادی و موتوری جایگاه والایی دارد، امسال بار دیگر قهرمانی خویش را در رشته اتومبیلرانی فرمول یك در جهان جشن گرفت. فرناندو آلونسو موفق شد برای دومین بار پیاپی از مایكل شوماخر آلمانی پیشی بگیرد و نام خود را به عنوان قهرمان جهان در سال ۲۰۰۶ هم به ثبت برساند. آلونسو ۲۵ساله اكنون جوانترین قهرمان اتومبیلرانی فرمول یك در جهان است.
رشته موتورسواری نیز بری از موفقیت برای اسپانیا نبود و اگرچه «دنی پدروسا» كه سال گذشته در ۲۵۰سی سی به مقام قهرمانی جهان دست یافت، امسال نایب قهرمان شد اما آلواره بائوتیستای ۲۲ساله موفق شد در رشته ۱۵۰ سی سی موتورها، مقام قهرمانی جهان را به دست آورد. رشته ورزشی تنیس هم در طول سال برای اسپانیا خبرساز بود و رافائل نادال پس از دریافت جایزه لائوروس، اواخر بهار موفق شد برای دومین بار عنوان پیروز گراند اسلم را به دست آورد وحریفانی چون راجر فدرر سوئیسی و رونالد گاروس فرانسوی را پشت سر بگذارد.
او كمتر از یك ماه بعد، بار دیگر در مسابقات ویمبلدون لندن مقابل فدرر قرار گرفت و این بار، تن به تسلیم داد. ورزش های دیگری مانند اسكی نیز برای اسپانیا امسال افتخارآفرین بود و این كشور برای اولین بار توانست مقام قهرمانی زنان را در بازی های المپیك زمستان ایتالیا در این رشته به دست آورد.
قهرمانی فوتسال جهان، موفقیت های والیبال و به دست آوردن جام هایی در دیگر رشته های ورزشی از دیگر رویدادهای اسپانیا در سال ۲۰۰۶ میلادی بود تا بتواند همچنان جایگاه خود را به عنوان یك كشور ورزشی تحكیم بخشد.
در این مدت، افشای دوپینگ ورزشكاران، باعث بازپس گیری مقام قهرمانی دوچرخه سواری دور اسپانیا از ورزشكاران این كشور شد اما در مقابل، دولت قانونی را به تصویب رساند كه كنترل ها و مجازات های دوپینگ را بسیار تشدید می كند.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی