پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ضوابط بهداشتی حمل و نقل جوجه یکروزه


۱ – حداقل ماندگاری جوجه یكروزه در كارخانه جوجه كشی پس از خروج از تخم و تخلیه از هچر و تفكیك از نظر درجه بندی و انتقال به كارتن ۴ ساعت و در درجه حرارت محیطی ۲۴ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۰ – ۷۵ درصد در نظر گرفته شده است .
۲ – اتاق نگهداری جوجه ها باید كاملا تاریك باشد .
۳ – تعداد جوجه های داخل كارتن از ۱۰۰ قطعه تجاوز ننماید .
۴ – باید روی كارتن های حاوی جوجه آدرس و مشخصات كامل تولید كننده جوجه (مرغ مادر) نوشته شود .
۵ – قبل از بارگیری باید داخل و خارج اتاق حمل چرخها و كابین راننده كاملا شستشو و ضدعفونی شود.
۶ – كلیه سطوح اتاق حمل جوجه دو جداره و كاملا عایق و قابل شستشو ضدعفونی كردن باشد .
۷ – كامیون حمل باید دارای سیستم ایركاندیشن باشد .
۸ – درجه حرارت در اتاق حمل در طول مسیر حمل ۲۰ – ۲۲ درجه سانتی گراد باشد و رطوبت آن ۷۰ – ۷۵ درصد الزامیست .
۹ – حداقل گردش هوا در اتاق حمل ۸/۰ متر بر ثانیه بر قرار باشد .
۱۰ – كابین راننده باید مجهز به وسایل نشان دهنده حرارت و رطوبت اتاق حمل باشد .
۱۱ – جعبه های جوجه ها باید به درستی در داخل كامیون چیده شود به طوری كه فضای كافی جهت برقراری هوا مورد نیاز جعبه ها موجود باشد همچنین جعبه ها باید بخوبی مهار شوند .
۱۲ – كامیون را می توان با پرده پلاستیكی كه در پشت آن نصب می شود مجهز كرد تا در مواقعی كه هنوز جوجه ها بارگیری نشده اند گرمای داخل حفظ شود .
۱۳ – رانندگان كامیون حمل جوجه باید تعلیم دیده باشند ، لباس و كفش تمیز و بهداشتی و مخصوص بر تن داشته باشند .
۱۴ – رانندگان هنگام تخلیه جوجه نباید وارد سالن ها شوند .
۱۵ – در زمان بارگیری و یا تخلیه جوجه الزامیست موتور كامیون خاموش شده زیرا تجمع گازهای خروجی اگزوز می تواند باعث عوارض تنفسی و حتی خفگی جوجه ها شود .
۱۶ – در زمان بارگیری و یا تخلیه جوجه ها كارتن های جوجه یكروزه را نباید بیش از چهار ردیف روی هم چید.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران