پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

حلوا، مقوی و پرکالری


حلوا، مقوی و پرکالری
توصیه پزشکان همواره بر این است که برای داشتن بدنی سالم و پر انرژی باید صبحانه‌ای کامل و مقوی خورد.
هرچند بسیاری از کودکان و حتی بزرگ‌تر‌ها از خوردن صبحانه طفره می‌روند، اما با ایجاد تنوع در منوی صبحانه می‌توان افراد را به خوردن آن تشویق کرد.
یکی از مواد غذایی که می توان علاوه بر کره و پنیر و خامه در وعده صبحانه مصرف کرد، حلوا شکری است که با طعم‌های مختلف در بازار عرضه می‌شود.
البته این غذای مقوی می‌تواند به عنوان عصرانه نیز مورد استفاده قرار گیرد و از آنجایی که کم حجم و مقوی است، یکی از خوراکی‌های خوشمزه برای زنگ تفریح دانش‌آموزان به شمار می‌آید.
حلوا از کنجد تهیه می‌شود و از همین رو غذایی مقوی و پرخاصیت و البته پرکالری به شمار می‌آید. شاید جالب باشد که بدانید بیشترین تولید حلوا شکری در دلیجان صورت می‌گیرد.
تاریخچه تولید حلوا شکری هم به زمانی بازمی‌گردد که شاه‌عباس از شیخ بهایی خواست فرمول غذایی مقوی برای سربازان را به او بدهد و فرمول ابداعی وی ترکیبی بود از عصاره کشمش و کنجد آسیاب شده. از آن روز به بعد بود که این غذا نزد ایرانیان مرسوم شد و چنان شهرتش زیاد شد که دیگر کمتر کسی پیدا می‌شد که آن را نخورده باشد.
البته در آن روزگار حلوا شکری وجود نداشت، چون اصولا شکر به این فرمول اضافه نشده بود. اما وقتی که پای حلوا ارده به تهران رسید، شکر به بازار آمد و جای شیره کشمش را گرفت.
گفتنی است،حلوا شکری تنها در ایران و چند کشور دیگر تولید می‌شود و از همین رو می‌تواند محصول خوبی برای صادرات باشد.
توجه داشته باشید که باید حلوا را درمحیطی خشک و خنک نگهداری کرد و هرچند این محصول به سرعت فاسد نمی‌شود اما باید در هنگام خرید، تاریخ مصرف آن را مد نظر قرار داد.
از سوی دیگر از آنجایی که حلوا شکری از شکر تهیه می‌شود، مصرف آن برای افراد دیابتی توصیه نمی‌شود. این روزها حلوا در اندازه‌ها و بسته‌بندی‌های متنوعی در بازار عرضه می‌شود.
منبع : همشهری آنلاین