یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تاریخچه‏ی ویندوز


تاریخچه‏ی ویندوز
● تاریخچه‏ی مرورگر اینترنت
در اوایل دهه‏ی ۹۰ میلادی- كه از منظر اینترنت، شروع این تاریخچه است- افراد نسبتاً معدودی در طولِ این شبكه‏ی جهانی با یك دیگر مراوده داشتند. آن‏ها در حالی‏كه تحت سیستم عامل ویندوز میكروسافت بودند، برای این داد و ستد‏های اطلاعاتی خود از نرم‏افزار‏های متفرقه‏ای استفاده می‏كردند.
در سال ۱۹۹۵، میكروسافت در مراسمی به نام«روز استراتژی اینترنت» اعلام نمود كه تصمیم دارد قابلیت‏های اینترنتی را به تمام محصولات خود اضافه كند. در جهت تحقق این وعده، میكروسافت اقدام به انتشار مرورگر اینترنت ویندوز نمود كه یك مرورگر گرافیكی محسوب می‏شد و به رایگان در اختیار كلیه‏ی كاربران ویندوز قرار گرفت.
▪ ۱۹۹۵: مرورگر اینترنت ۱.۰
در جولای ۱۹۹۵، سیستم عاملِ ویندوز ۹۵ منتشر گردیدكه با قابلیتِ شبكه‏ی تلفنی و پروتكل اینترنتی؛ یعنی فن‏آ‎وری‏های كلیدی اتصال به اینترنت عجین شده بود. در پاسخ به علاقه‏‏ی روز‏افزون عمومی به اینترنت، میكروسافت یك مؤلفه‏ی جدید به نام مرورگر اینترنت ۱.۰ را به سیستم عامل خود اضافه كرد. هنگامی كه ویندوز ۹۵ با مرورگر اینترنت وارد بازار گردید، افراد بسیار بیش‏تری توانستند به اینترنت دست‏رسی پیدا كنند.
▪ ۱۹۹۵: مرورگر اینترنت ۲.۰
در نوامبر ۱۹۹۵، میكروسافت اولین مرورگر دو رگه‏ی خود به نام مرورگر اینترنت ۲.۰ را منتشر نمود؛ مرورگری كه هم در سیستم عامل مكینتاش جواب می‏داد و هم در ویندوز ۳۲ بیتی.
با وجود مرورگر اینترنت ۲.۰، یك رشته فن‏آوری‏های جدید اینترنتی نیز پدید آمدند كه به طراحان و سازندگان وِب‏سایت این قدرت را بخشیدند كه سایت‏های غنی چند رسانه‏ای با قابلیت ردگیری طراحی نمایند. فن‏آوری مرورگر اینترنت ۲.۰ پروتكل لایه‏ی محافظ (SSL) را به همراه پشتیبانی از كوكی‏ها ، زبان مدل سازی واقعیت مجازی (VRML)، و گروه‏های خبری اینترنت را به ارمغان آورد.
▪ ۱۹۹۶: مرورگر اینترنت ۳.۰
در اوت ۱۹۹۶، میكروسافت فن‏آوری مرورگر اینترنت را كاملاً از نو طراحی نمود و ویژگی‏های جدیدی كه در آن زمان انقلابی در نوع خود محسوب می‏شدند، به آن اضافه كرد. مرورگر اینترنت ۳.۰ كه برای ویندوز ۹۵ طراحی گردیده بود، شامل مؤلفه‏های مفیدی شده بود كه بلافاصله نظر كاربران را جلب كرد؛ از جمله نامه و اخبار اینترنتی و دفترچه‏ی آدرسِ ویندوز. بعدها، Media player و
NetMeeting نیز به آن اضافه شدند. اینك، مرورگر اینترنت می‏توانست فایل‏های gif و jpg. را نمایش دهد، فایل‏های صوتی mid. را پخش كند، و بدون نیاز به برنامه‏های متفرقه، فایل‏های صوتی در حال انتشار را پخش نماید.
برای طراحان وِب، فن‏آوری مرورگر اینترنت ۳.۰ یك مدل برنامه‏نویسی قابل انعطاف را عرضه نمود كه یك زبان سناریونویسی داشت. طراحان وب، هم‏چنین به نتایج قابل انتظاری دست یافتند، كه آن را باید مرهون "اوراق‏ِ تزیین پله‏كانی" یا CSS بود. به علاوه، مرورگر اینترنت ۳.۰ طوری طراحی شده بود كه طراحان وب می‏توانستند به سادگی، آن را تعمیم داده و دایره‏ی امكانات آن را افزایش دهند.
▪ ۱۹۹۷: مرورگر اینترنت ۴.۰
مرورگر اینترنت ۴.۰ كه برای ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، و ویندوز اِن‏تی طراحی شده بود، یك گام برجسته به جلو به شمار می‏رفت. برای طراحان وِب، اضافه شدنِ صفحات متغیر (DHTML) گام بعدی در طراحی وب را برداشت. این قابلیت انقلابی به طراحانِ وب كنترلِ بیش‏تری بر محتوا و اسلوب داد و موفقیت‏هایی را پدید آورد كه پیش از آن فقط با نرم‏افزارهای ثالث امكان پذیر بود. به ناگهان، صفحات وب از تعاملِ بسیار بیش‏تری برخوردار شدند- كاربران می‏توانستند با كلیك منوها را باز كنند، یا تصاویر و شیئ‏ها را به این طرف و آن طرف بكشانند. مقوله‏ی وب به برنامه‏ها و بازی‏هایی كه مردم به آن‏ها عادت كرده بودند، شباهت بیش‏تری پیدا كرد و از حالت سكون و انفعال خارج شد.
با مرورگر اینترنت ۴.۰، آوت لوك اكسپرس ۴.۰ نیز به عنوان ارتقای «نامه و اخبار اینترنتی» برای اولین بار نصب گردید. این مؤلفه‏ی یك پارچه، روش ارسال، دریافت و دسته‏بندی ای‏میل‏های كاربران را دگرگون ساخت.
▪ ۱۹۹۸: مرورگر اینترنت ۵.۰
در سپتامبر ۱۹۹۸، مرورگر اینترنت ۵.۰ منتشر گردید و به طراحان وِب این قابلیت را اعطا نمود تا كاربردهای غنی‏تر وِب طراحی نمایند. توانایی‏های صفحات متغیر گسترده‏تر گردید، و طراحان وِب با انعطاف و قدرت بیش‏تر می‏توانستند سایت‏های تعاملی بهتری تولید نمایند. اینك، شخصی‏سازی به یك عنصر كانونی در طراحی‏های وب مبتنی بر صفحات متغیر در آمد. كاربران با برنامه‏های غنی‏تری در وب مواجه شدند- برای مثال، یك گزارش هزینه می‏توانست به طور خودكار، خود را براساس تنظیماتِ شخصی پیكربندی نماید. با افزایش قابلیت‏های برنامه‏نویسی مانند این‏ها، فن‏آوری‏های مرورگر اینترنت ۵.۰ به پیدایش عصر جدیدی در تجارت اینترنتی انجامید.
▪ ۲۰۰۱: مرورگر اینترنت ۶.۰
فن‏آوری مرورگر اینترنت ۶.۰ در سال ۲۰۰۱ همراه با ویندوز ایكس‏پی منتشر گردید تا یك فن‏آوری خصوصی‏تر، استوارتر، و منعطف‏تر از روایت‏های سابق خود را معرفی نماید. از آن جا كه حریم خصوصی و امنیت به اولویت‏های كاربران تبدیل شده بودند، مایكروسافت نیز تمام هَمّ خود را روی لحاظ كردن آن‏ها در مرورگر اینترنت گذاشت. مرورگر اینترنت ۶.۰ این فرصت را برای همه فراهم آورد تا بهترین جنبه‏های اینترنت را از نزدیك تجربه نمایند.
▪ ۲۰۰۵: مرورگر اینترنت ۷.۰
آخرین روایت مرورگر اینترنت كه مراحل آزمایشی خود را پشت سر می‏گذارد، در تابستان ۲۰۰۵ منتشر گردید تا نقطه‏ضعف‏های آن در عمل بهتر شناخته شوند.
مرورگر اینترنت ۷.۰ یك گام بلند دیگر در توسعه‌ی مرورگر‌های مایكروسافت محسوب می‌شود، درست همانند مرورگر اینترنت ۴.۰ در سال ۱۹۹۷. این مرورگر كه شكل و شمایل آن به طور كامل از نو طراحی گردیده است دارای پنجره‌های زبانه دار بوده و پشتیبانی از دكه‌های آر‌اس‌اس، محافظت در برابر كلاه‌برداری‌های اینترنتی، و تغییرات دیگری است تا این مرورگر را به منتها درجه‌ی خود برسانند.
مرورگر اینترنت ۷.۰ قرار است همراه با ویندوز جدید ویسِتا كه رسماً در سال ۲۰۰۶ به بازار خواهد آمد، منتشر شود.
منبع : ماهنامه کامپیوتر


همچنین مشاهده کنید