پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

لازانیای سبزیجات


لازانیای سبزیجات
● مواد لازم :
▪ بادمجان یک عدد متوسط
▪ پیاز(درشت خرد شده) یک عدد
▪ سیرخرد شده ۲ حبه
▪ آب سبزیجات ۱۵۰ میلی لیتر یا دو سوم لیوان
▪ قارچ ورقه شده ۲۰۰ گرم
▪ گوجه فرنگی بدون پوست (خردشود) ۴۰۰ گرم
▪ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
▪ پودر زنجبیل یک چهارم قاشق مرباخوری
▪ سبزیجات خشک معطر(اورگانو و رزماری) یک قاشق مرباخوری
▪ لازانیا حدود ۱۲ برگ
▪ کره ۲۵ گرم
▪ آرد ۲۵گرم یا ۲ قاشق غذاخوری سر پر
▪ شیر ۵/۱ لیوان
▪ رنده جوزهندی کمی
▪ پنیر گودا و پنیر موتزارلا ۲۰۰ گرم
▪ نمک و فلفل به اندازه لازم
● طرز تهیه:
بادمجان ها را شسته و با پوست به صورت مکعب های ۵/۲ سانتی متری می بریم. در قابلمه پیاز و سیر را با کمی روغن تفت داده، سپس بادمجان ها و قارچ را اضافه کرده، باز کمی تفت می دهیم. پس از آن رب گوجه، پوره گوجه فرنگی، آب سبزیجات، زنجبیل، نمک، فلفل و سبزی معطر را به آن اضافه می کنیم می گذاریم آهسته بپزد و آبش تبخیر شود.
برای درست کردن سس، کره را در قابلمه ریخته، سپس آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. پس از آن شیر و جوز را اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا غلیظ شود. در آخر نمک را به آن می افزاییم.
لازانیاها را در آب جوش پخته و روی دستمال تمیز آشپزخانه می گذاریم. آن گاه فر را در حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کرده و ته قالب مخصوص( اندازه حدود ۲۰×۳۰ سانتی متر) را چرب کرده، یک مقداری از سبزیجات می ریزیم، سپس یک ورق لازانیا را روی آن گذاشته و مقداری از سس سفید می ریزیم و این کار را تکرار می کنیم. در آخرین لایه، ابتدا سس سفید و بعد مخلوط پنیرها را می پاشیم و در فر می گذاریم تا سه ربع بماند و روی آن طلایی شود.
● طرز تهیه سس سفید برای لازانیا:
● مواد لازم:
▪ کره ۵۰ گرم
▪ آرد سفید ۲ قاشق سوپخوری
▪ شیر ۲ فنجان
▪ نمک و فلفل به مقدار دلخواه
● طرز تهیه:
کره را آب کرده و آرد را با آن کمی تفت می دهیم. شیر ار به تدریج اضافه می کنیم تا سس صاف و یکنواخت و غلیظ شود. سپس نمک و فلفل را اضافه می کنیم. حالا سس آماده مصرف است.
● نکات تغذیه ای :
در تهیه این لازانیا از گوشت استفاده نشده است و غذای مناسبی برای افرادی است که رژیم گیاهخواری دارند.