شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
کته ساده
برنج : ۱۰۰۰ گرم
روغن : ۱۵۰ گرم
نمک : قدری
در این کته به ماست و تخم مرغ احتیاجی نداریم و برنج را مطابق دستور کته قالبی تهیه و آماده کرده و در فر یا روی آتش طبخ میکنیم و بعد از تمام شدن آب آن در ظرف را میبندیم و میگذاریم کته دم بکشد و ته دیگ ببندد. برای کته ساده ۱۵۰ گرم روغن کافی است.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
● طرز تهیه کته قالبی:
برای تهیه کته خوب باید از برنج درجه یک استفاده نمود برنج را پیمانه میکنیم برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر میگیریم و بعد برنج را بهدقت تمیز مینمائیم و با آب نیم گرم چندین دفعه و به آهستگی بهطوری که برنج خرد نشود میشوئیم تا آب برنج کاملاً زلال شود، بعد مقدار آبی را که ابتدا در نظر گرفتهایم (و بهتر است آب نیم گرم باشد) روی برنج میریزیم و یک قاشق نمک داخل آب میریزیم و بههم میزنیم تا نمک حل شود آب برنج را میچشیم و باید نه زیاد شور و نه زیاد بینمک باشد نصف از روغن را داخل آب و برنج میریزیم و برنج را روی آتش یا کف فر قرار میدهیم درب ظرف برنج را کمی باز میگذاریم در صورتیکه داخل فر گذاشته باشیم حرارت را ۴۰۰ درجه کرده میگذاریم آب برنج تبخیر شود ماست و زرده تخم مرغ و بقیه روغن و کمی نمک را مخلوط میکنیم و ته ظرف نسوز مناسبی میریزیم یکی دو کفگیر از برنج آماده شده را با این مایه مخلوط مینمائیم و این مایه را با پشت قاشق ته ظرف صاف میکنیم و بقیه برنج را روی آن میریزیم و کمی روی برنج را فشار میدهیم و در آن را میبندیم ظرف را کف فر قرار میدهیم حرارت را ۳۵۰ درجه میکنیم یکساعت و نیم و یا دو ساعت میگذاریم کته در فر بماند تا ته و اطراف کته کاملاً طلائی شود، بعد ظرف را از فر خارج میکنیم بعد از کمی سرد شدن دیس را روی دهانه ظرف میگذاریم و کته را در دیس برمیگردانیم در قابلمههای فلزی یا لعابی و روی آتش نیز میتوان کته قالبی تهیه نمود در این صورت ظرف را باید روی حرارت ملایم قرار داد و روی در آن را کمی آتش ریخت و یک ساعت تا یک ساعت و نیم برای دم کشیدن و ته دیگ بستن آن کافی است و برای اینکه کته قالبی از ظرف فلزی بهراحتی جدا شود بهتر است ظرف کته را در ظرف آب سردی قرار بدهیم. تا ظرف کته کمی سرد شود بعد با کارد اطراف کته را کمی جدا میکنیم و در دیس بر میگردانیم. در صورت داشتن فرصت ممکن است برنج را نیم ساعت قبل از طبخ بشوئیم و آب و نمک آن را اندازه کنیم و بعد طبخ نمائیم. بدون آتش هم ممکن است کته را دم کرد.
امروزه که ظرفهای تفلون فراوان است با این نوع ظرفها به آسانی میتوان کته قالبی تهیه کنیم.
روغن : ۱۵۰ گرم
نمک : قدری
در این کته به ماست و تخم مرغ احتیاجی نداریم و برنج را مطابق دستور کته قالبی تهیه و آماده کرده و در فر یا روی آتش طبخ میکنیم و بعد از تمام شدن آب آن در ظرف را میبندیم و میگذاریم کته دم بکشد و ته دیگ ببندد. برای کته ساده ۱۵۰ گرم روغن کافی است.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
● طرز تهیه کته قالبی:
برای تهیه کته خوب باید از برنج درجه یک استفاده نمود برنج را پیمانه میکنیم برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر میگیریم و بعد برنج را بهدقت تمیز مینمائیم و با آب نیم گرم چندین دفعه و به آهستگی بهطوری که برنج خرد نشود میشوئیم تا آب برنج کاملاً زلال شود، بعد مقدار آبی را که ابتدا در نظر گرفتهایم (و بهتر است آب نیم گرم باشد) روی برنج میریزیم و یک قاشق نمک داخل آب میریزیم و بههم میزنیم تا نمک حل شود آب برنج را میچشیم و باید نه زیاد شور و نه زیاد بینمک باشد نصف از روغن را داخل آب و برنج میریزیم و برنج را روی آتش یا کف فر قرار میدهیم درب ظرف برنج را کمی باز میگذاریم در صورتیکه داخل فر گذاشته باشیم حرارت را ۴۰۰ درجه کرده میگذاریم آب برنج تبخیر شود ماست و زرده تخم مرغ و بقیه روغن و کمی نمک را مخلوط میکنیم و ته ظرف نسوز مناسبی میریزیم یکی دو کفگیر از برنج آماده شده را با این مایه مخلوط مینمائیم و این مایه را با پشت قاشق ته ظرف صاف میکنیم و بقیه برنج را روی آن میریزیم و کمی روی برنج را فشار میدهیم و در آن را میبندیم ظرف را کف فر قرار میدهیم حرارت را ۳۵۰ درجه میکنیم یکساعت و نیم و یا دو ساعت میگذاریم کته در فر بماند تا ته و اطراف کته کاملاً طلائی شود، بعد ظرف را از فر خارج میکنیم بعد از کمی سرد شدن دیس را روی دهانه ظرف میگذاریم و کته را در دیس برمیگردانیم در قابلمههای فلزی یا لعابی و روی آتش نیز میتوان کته قالبی تهیه نمود در این صورت ظرف را باید روی حرارت ملایم قرار داد و روی در آن را کمی آتش ریخت و یک ساعت تا یک ساعت و نیم برای دم کشیدن و ته دیگ بستن آن کافی است و برای اینکه کته قالبی از ظرف فلزی بهراحتی جدا شود بهتر است ظرف کته را در ظرف آب سردی قرار بدهیم. تا ظرف کته کمی سرد شود بعد با کارد اطراف کته را کمی جدا میکنیم و در دیس بر میگردانیم. در صورت داشتن فرصت ممکن است برنج را نیم ساعت قبل از طبخ بشوئیم و آب و نمک آن را اندازه کنیم و بعد طبخ نمائیم. بدون آتش هم ممکن است کته را دم کرد.
امروزه که ظرفهای تفلون فراوان است با این نوع ظرفها به آسانی میتوان کته قالبی تهیه کنیم.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس جمهوری اسلامی ایران حجاب دولت رئیسی رئیس جمهور گشت ارشاد سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم پاکستان
تهران سیل قتل کنکور هواشناسی شهرداری تهران سلامت سازمان سنجش سازمان هواشناسی زنان پلیس اصفهان
قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو خودرو دلار قیمت خودرو بانک مرکزی ارز سایپا مسکن ایران خودرو تورم
فضای مجازی کیومرث پوراحمد سینمای ایران تلویزیون سریال پایتخت سریال ترانه علیدوستی فیلم موسیقی سینما مهران مدیری کتاب
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ اپل فناوری ناسا ربات فیلترینگ بنیاد ملی نخبگان رونمایی
سازمان غذا و دارو کاهش وزن مالاریا آلزایمر زوال عقل