پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

عدس و عدسی


عدس و عدسی
● عدس
معروف است كه با وجود ۵/۲۲ درصد پروتئین در عدس، این حبوب با ارزش می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد. عدس همچنین سرشار از كلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است. سرزمین مادری عدس، یونان و ایتالیاست.
درصد گرم دانه خشك عدس ۷۹ میلی گرم كلسیم، ۳۷۷ میلی گرم فسفر، ۸/۶ میلی گرم آهن و ۷۹۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد.
عدس را می توان در سوپ ریخت و بنا به توصیه اطبا به بیمار در دوران نقاهت داد. اگر خوردن حبوبات شما را می آزارد، سركه را چاشنی آن نمایید.
● عدسی
احتمالاً همه ما پختن عدسی را بلدیم، اما با دانستن و كاربرد چند نكته ظریف، بی تردید عدسی خوشمزه تری خواهید پخت. دست به كار شوید و عدس را چهار ساعت پیش از پختن خیس كنید. به هنگام پخت عدس كمی بلغور به آن بیفزایید. چاشنی عدسی، روغن مایع است و فلفل قرمز و آبلیمو و صدالبته پیاز. رمز عدسی خوشمزه پختن آن با حرارت ملایم و طولانی است. در صورت آماده شدن می توان آن را به عنوان صبحانه و عصرانه و یا شامی سبك میل نمود.

خدیجه گنجعلی
منبع : روزنامه جوان