چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


کلیات بسحق اطعمه شیرازی


کلیات بسحق اطعمه شیرازی
نویسنده : بسحاق‌اطعمه - احمدبن‌حلاج
مصحح : رستگارفسایی - منصور
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۲/۱۰/۱۷
رده دیویی : ۸fa۱.۳۳
قطع : وزیری
جلد : گالینگر
تعداد صفحه : ۳۴۰
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : PIR۵۶۸۵/ک۸
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۶۷۸۱-۷۸-۰

آغاز کتاب شامل احوال و آثار 'شیخ ابو اسحاق اطعمه شیرازی (قرن 9 ق ) است. در بخش اول, آثار منظوم و در بخش دوم آثار منثور وی به طبع رسیده است. شیخ جمال الدین ابو اسحاق حلاج اطعمه شیرازی, از شاعران و نویسندگان عرصه طنز پردازی و نقیضه سرایی, سده نهم هجری است. اثر حاضر کلیات اطعمه را شامل می شود که عبارت اند از: کنزالاشتهائ, قصاید, مثنویات, نقیضه ها, مقطعات, رباعیات, و آثار منثور وی (بغداد نامه, رساله خواب نامه از رویای صادقه, در وصف عمامه پهلوان عبدالله عراقی, فرهنگ دیوان اطعمه, قول جدید, خاتمه دیوان اطعمه). مجموعه این اثر گرچه درباره توصیف گونه های غذا و نوشیدنی است که در عین حال اطلاعاتی ادبی, تاریخی, اجتماعی و علمی گوناگون نیز به دست می دهد. در کتاب خاطر نشان می شود: 'او (اطعمه شیرازی ) نه تنها در طنز گویی و نقیضه سرایی توانمند بود, در تحلیل آثار هنری شاعران نام آور ادب فارسی, چون : حافظ, سعدی, مولوی, انوری, سلمان ساوجی, امیر حسن دهلوی و شاه نعمت الله ولی دیدی روشن و خردمندانه داشت'.