پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

منابع عطر سازی


منابع عطر سازی
گیاهان بعنوان منابع روغنهای اساسی و تركیبات معطر عمده بشمار می آیند. گیاهان ایـن تـركیـبـات را بـخـاطر مـحـافـظت از حیوانات گیاه خوار و همچنین جذب حشرات گرده افشان تولید می كنند.
۱- گلها: بزرگترین منبع مواد معطر می بــاشند كه شامل گل های سرخ، مریم، میخك، یاس و ابریشم هستند.
۲- برگها: برگهای نعناع هندی، بنفشه، رزماری، مركبات، گوجه فرنگی و علف خشك.
۳- ریشه و ساقه های زیرزمینی: ریشه درخت جوز و زنجبیل.
۴- دانه ها: دانه های گشنیز، زیره، كاكائو، هل و بادیان.
۵- میوه ها: میوه های تمشك، توت فرنگی، سیب، مركبات، وانیل، فلفل شیرین.
۶- روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، كاج و صنوبر.
۷- پوست درختان: درخت نعناع.
۸- رزین(صمغ): رزین بوته كندر، بلسان(درخت گل حنا)، كاج و صنوبر.
● منابع حیوانی
۱- مشك: از كیسه آهوی آسیایی گرفته میشود كه مشك سنتزی(مصنوعی) به علت اقتصادی بودن جایگزین مشك طبیعی شده است.
۲- كاستوریوم: كه از كیسه سگ آبی آمریكای شمالی بدست می آید.
۳- عنبر سائل: ماده چربی مانندی كه از نهنگ عنبر بدست می آید.
۴- عسل: كه از كندو عسل زنبور بدست می آید.
● منابع مصنوعی
مواد معطر ساختگی تركیبات ارگانیكی می بـاشد كـه از فـراورده هـای نـفـتـی و یا رزین درخت كاج حاصل میگردد مانند كومالین و لینالول.
منبع : مطالب ارسال شده