سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

انتخاب بهترین رمز عبور


انتخاب بهترین رمز عبور
آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده اید که تمام اطلاعات دیجیتالی شما در دو کلمه جمع می شود وبا داشتن این دو کلمه هر کسی می تواند همه اطلاعات دیجیتالی شما را به دست آورد و آیا پیش خود فکر کرده اید که همه موجودی حساب های بانکی شما با داشتن یک کلمه حداکثر ۱۵ حرفی قابل برداشت است و در صورت از دست دادن این کلمه آن وقت با قرض های خود چه کار خواهید کرد
همانطور که منازل مسکونی و یا دفاتر کاری شما در و پنجره هایی دارد که هنگام خروج آنها را قفل کرده و در شرایطی که به مسافرت می روید آنها را دو قبضه قفل می کنید و برای هیچ دو قفلی کلید یکسانی نیز ندارید و به علاوه کلیدها را همواره در جاهای امنی نگهداری می کنید و آنها را به افراد معتمد می سپارید پس باید از کلیدهای ورود به دنیای دیجیتال خود نیز مراقبت به عمل آورده و آنها را به هر کسی نگوید به علاوه همانطور که وسایل قیمتی در صندوق نگهداری می شود، اطلاعات شما نیز در صندوقچه رایانه شما قرار دارد پس همانگونه که از صندوقچه خود محافظت می کنید، مواظب صندوقچه رایانه های خود نیز باشید.
سارقان اینترنتی و یا همان دزدان دنیای دیجیتال اکثراً افراد حرفه ای هستند خصوصاً اگر اطلاعات فردی شما را در اختیار داشته باشند، آنها پس از حدس زدن کلمات عبور و نام کاربری شما وارد دنیای دیجیتال شما شده و اطلاعات شما را به سرقت خواهند برد و به گونه ای این کار را انجام می دهند که هیچ گونه ردپایی نیز از خود برجای نخواهند گذاشت. پس همواره این شما هستید که باید مراقب باشید!
شاید این موضوع که دوکلمه ساده و شاید هم طولانی تحت عنوان نام کاربری و کلمه عبور همه کلیدی است که برای دست یافتن به دارایی تان در بانک ها و یا سند ورود شما در دنیای دیجیتال تلقی شود دور از ذهن به نظر برسد.
اما شما باید این واقعیت را بپذیرید که در دنیای امروز دیگر با دردست داشتن کد کاربری و کلمه عبور فرد می توان در حساب بانکی، مالکیت سایت و وبلاگ، دسترسی به ایمیل های شخصی و ... نفوذ پیدا کرد و آنها را بنا بر سلیقه نفوذ کننده تغییر داد، از این رو داشتن نام کاربری و کلمه عبوری خوب و مطمئن احتمال دستیابی غیر مجاز به آنها را تا حد زیادی کاهش می دهد. در بسیاری از مواقع مشاهده شده است که دوستان نزدیک افراد صرفاً به دلیل سرگرمی پس از به دست آوردن نام کاربری و کلمه عبور، خود را به جای فرد اصلی جا زده و از سوی او ایمیل هایی نیز برای دوستانش ارسال کرده اند. با توجه به مطالب گفته شده در بالا و نیز اهمیت کلمه عبور خصوصاً برای افرادی که اطلاعات بسیار مهمی در Mail Box خود دارند و نیز مدیران سایت های اینترنتی، برای انتخاب کلمه عبور مناسب توجه شما را به نکات زیر جلب کنم:
۱) کلمه عبور ساده را فراموش کنید
هیچ گاه از کلمات عبور ساده و قابل حدس زدن استفاده نکنید زیرا این قبیل از کلمات عبور کار هکر را راحت تر کرده و بسیار ساده می تواند به اطلاعات شما نفوذ پیدا کند. کلمات عبوری مانند ۱۲۳۴۵۶ و یا ABCDE و ... بسیار ساده بوده و به راحتی قابل حدس زدن است.
۲) از کلمات عبور متعدد استفاده کنید
اگر شما دارای چند کلمه عبور یکسان برای استفاده از حساب های بانکی و یا اطلاعات سایت و وبلاگ و Mail Box خود هستید حتماً آنها را یکسان انتخاب نکنید و همواره سعی کنید که آنها را متفاوت و غیر مرتبط در نظر بگیرید.
۳) مشخصات فردی را بی خیال شوید
از مشخصات فردی خود مانند نام، نام خانوادگی، سال تولد، شماره شناسنامه و... جهت کلمات عبور استفاده نکنید. زیرا این کلمات به راحتی قابل حدس زدن هستند خصوصاً دوستان نزدیک شما که به راحتی به این اطلاعات دسترسی دارند، ممکن است صرفاً از روی سرگرمی قصد هک کردن اطلاعات شما را داشته باشند.
۴) رمز های طولانی را برگزینید
کلمات عبور را طولانی انتخاب کنید و از انتخاب کلمات ۳ و یا ۴ حرفی بپرهیزید، اگر شما دارای حافظه ای قوی هستید و یا مکانی امن برای نوشتن رمز خود سراغ دارید از اسم های رمز بالای ۱۴ رقم استفاده کنید تا احتمال لو رفتن آن کاهش پیدا کند.
۵) قابل به خاطر سپاری باشد
از انتخاب اسم های رمزی که خود شما هم نمی توانید آن را به خاطر بسپارید اجتناب کنید.
۶) طول عمر رمز را کوتاه کنید
همواره سعی کنید در فواصل زمانی کوتاه اسم رمز خود را تغییر دهید. این بازه های زمانی به نوع کار شما و اهمیت اسم رمز در سیستم شما بستگی دارد اگر کار شما به گونه ای است که اطلاعات مهم و فراوانی در سیستم شما قرار دارد که با لو رفتن اسم رمز این اطلاعات قابل دست یابی است اکیداً به شما توصیه می شود که به صورت روزانه و یا هفتگی اسم رمز را عوض کنید.
۷) از اسامی مشهور بپرهیزید
از انتخاب نام بازیکنان فوتبال، بازیگران سینما و... برای اسم رمز خود اجتناب کنید.
۸) ترکیبی کار کنید
شما می توانید جهت انتخاب اسم رمز خود از ترکیب اعداد و حروف استفاده کنید و حتی می توانید بخشی از حروف را به زبان لاتین و بخش دیگری را به زبان فارسی در نظر بگیرید. تا احتمال حدس زدن کاهش یابد و به علاوه شما می توانید هنگام تایپ کردن اسم رمز خود از کلیدهای ترکیبی مانند Shift، Alt استفاده کنید و یا حتی بعضی از کدهای اسکی را برای خود در نظر بگیرید.
۹) حروف بزرگ و کوچک
در انتخاب کلمه عبور خود می توانید از ترکیب حروف بزرگ و کوچک استفاده کنید به این صورت که بعضی از حروف را با شکل بزرگ خود و برخی دیگر را به شکل کوچک تایپ کنید، لازم به ذکر است که سیستم های دیجیتالی به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس هستند و کاراکترهای ورودی را تنها در صورتی می پذیرند که کاملاً با شکل اولیه ورودی تطابق کامل داشته باشد.
۱۰) به بیراهه بزنید
شما می توانید پس از در نظر گرفتن یک کلمه به عنوان کلمه عبور خود حروف کنار آن را به جای آن تایپ کنید، مثلاً اگر اسم رمزی که مد نظر دارید ۱۳۶۸ است، به جای آن کلید های کنار آن را بفشارید در این صورت ۱۳۶۸ تبدیل به ۲۴۷۹ خواهد شد.
وحید نقشینه
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید