یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بهترین دانشگاه‌های تکنولوژی در جهان


بهترین دانشگاه‌های تکنولوژی در جهان
این مقاله به معرفی و بررسی برترین دانشگاه‌های فنی جهان می‌پردازد. علاقمندان به کسب اطلاعات و ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور را به خواندن این مقاله دعوت می‌کنیم.
رابطه میان دانشگاه و صنعت امروزه از مهم‌ترین و با پشتوانه‌ترین ارتباطات حوزه تکنولوژی به حساب می‌آید؛ به طوری که دانشگاه‌ها از حمایت‌های مالی و تحقیقاتی شرکت‌های بزرگ بهره می‌گیرند و در مقابل با تربیت نیروی انسانی متبحر و حرکت در مسیر آینده تکنولوژی، عملا به رشد بازار و وسعت علمی آن کمک می‌کنند. دانشگاه‌های بزرگ تکنولوژی امروزه بهترین راه ورود به بزرگ‌ترین شرکت‌های کامپیوتری و اینترنتی است و اعتبار آنها و درجه آنها در جذب نیرو بسیار مهم است.
● کارخانه‌های انسانی
فناوری اطلاعات و ارتباطات امروز به شکل ویژه‌ای وابسته به دانش و مراکز علمی و پژوهشی است. بی‌سبب نیست که امروزه بزرگ‌ترین شرکت‌های بزرگ در حوزه ICT رابطه نزدیکی با مراکز دانشگاهی برقرار کرده‌اند. رابطه میان دانشگاه و صنعت امروزه از مهم‌ترین و با پشتوانه‌ترین ارتباطات حوزه تکنولوژی به حساب می‌آید؛ به طوری که دانشگاه‌ها از حمایت‌های مالی و تحقیقاتی شرکت‌های بزرگ بهره می‌گیرند و در مقابل با تربیت نیروی انسانی متبحر و حرکت در مسیر آینده تکنولوژی، عملا به رشد بازار و وسعت علمی آن کمک می‌کنند. دانشگاه‌های بزرگ تکنولوژی امروزه بهترین راه ورود به بزرگ‌ترین شرکت‌های کامپیوتری و اینترنتی است و اعتبار آنها و درجه آنها در جذب نیرو بسیار مهم است.
میزان نفوذ برخی از دانشگاه‌ها در شرکت‌های فعال در عرصه فناوری اطلاعات به حدی است که دانشجو بودن در آنها یک شاخص مهم برای جذب در این شرکت‌ها به شمار می‌آید. برای آشنایی با بهترین دانشگاه‌های تکنولوژی جهان که بخش عمده آنان در زمره برترین دانشگاه‌های جهان هستند، لیستی از ده دانشگاه برتر به همراه جدول پنجاه دانشگاه برتر این حوزه را در نظر گرفته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
▪ موسسه تکنولوژی ماساچوست: بزرگ‌ترین و برترین دانشگاه دنیا در زمینه تکنولوژی و علوم مربوط به آن در حقیقت یک دانشگاه کاملا خصوصی است. این دانشگاه برپایه فرآیند تحقیقاتی- آموزشی و در شهر کمبریج بنا گذاشته شده است. MIT شامل پنج مدرسه و یک دانشکده با ۳۲ دپارتمان است که بیشتر در زمینه دانش و تحقیقات تکنولوژی فعالیت می‌کنند. این دانشگاه به دنبال رشد فرآیند صنعتی شدن در آمریکا و در سال ۱۸۶۱ توسط ویلیام بارتن راجرز (William Barton Rogers) تاسیس شد.
MIT اما بالاخره در سال ۱۸۶۵ و با شعار «یادگیری به وسیله انجام دادن» افتتاح شد. در حال حاضر اما این دانشگاه با مدیریت سوزان هاکفیلد (Susan Hackfield) و با شعار «ذهن و دست» اداره می‌شود. بودجه سالانه MIT که بخشی از آن از طریق موسسات خیریه تامین می‌شود، تا پایان سال ۲۰۰۶ به حدود ۹۸/۹ میلیارد دلار رسید. در حال حاضر تعداد فارغ‌التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه به ترتیب برابر ۶۱۲۶ و ۴۱۲۷نفر است. بوز آلدرین (Buzz Aldrin) یکی از اولین فضانوردان سفینه Apollo ۱۱، کوفی عنان (Kofi Annan)، رییس سابق سازمان ملل متحد و بن برنانک (Ben Bernanke)، رییس بانک مرکزی آمریکا از مشهورترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه MIT به حساب می‌آیند.
▪ دانشگاه کالیفرنیا در برکلی: این دانشگاه بزرگ‌ترین دانشگاه تحقیقاتی در کالیفرنیا به حساب می‌آید. این دانشگاه معمولا با نام برکلی شناخته می‌شود و در واقع قدیمی‌ترین قسمت از مجموعه بزرگ دانشگاه کالیفرنیا محسوب می‌شود. این دانشگاه در ماه مارس سال ۱۸۶۸ افتتاح شد تا در رشته‌های کشاورزی، معدن، مکانیک و تکنولوژی دانشجو بپذیرد. دانشگاه برکلی دارای دو آزمایشگاه مجهز برای اسلحه‌های هسته‌ای است. شهرت این دانشگاه در زمینه تکنولوژی به تحقیقات گسترده آن درباره کاربرد لیزر در محصولات مختلف مربوط می‌شود. درآمد سالانه این دانشگاه تا پایان ماه آگوست سال ۲۰۰۷ برابر ۵/۳میلیارد دلار بوده و تعداد فارغ‌التحصیلان و دانشجویان آن به ترتیب به ۱۰۰۷۶ و ۲۳۴۸۲ نفر می‌رسد. شعار این دانشگاه در‌حال‌ حاضر «بگذارید آنجا روشن باشیم» است.
▪ موسسه تکنولوژی هند: این موسسه که با نام IIT شناخته می‌شود، در حقیقت یکی از هفت موسسه برتر هندوستان در زمینه تکنولوژی و مهندسی است. این موسسات با هدف گسترش مهارت‌های تکنولوژیکی برای حمایت از فرآیند توسعه اقتصادی و اجتماعی این کشور تاسیس شده و فعالیت می‌کنند. این هفت موسسه درست بعد از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ تاسیس و راه‌اندازی شدند. موفقیت IIT به ایجاد موسسات مختلف در زمینه تکنولوژی، فن‌آوری اطلاعات و مدیریت مربوط می‌شود. موسسه تکنولوژی هند در حال حاضر دارای ۱۵۵۰۰نفر فارغ‌التحصیل و ۱۲۰۰۰نفر دانشجو است.
▪ دانشگاه استنفورد: این دانشگاه با نام کامل Leland Stanford Junior University، در حقیقت یک دانشگاه خصوصی است. دانشگاه استنفورد در ۳۷مایلی جنوب شرقی شهر سان‌فرانسیسکو واقع شده و نزدیک به دره معروف به تکنولوژی یا Silicon Valley است. این دانشگاه در سال ۱۸۹۱ افتتاح شده و در حال حاضر دارای ۶۶۸۹نفر دانشجو و ۸۲۰۱نفر فارغ‌التحصیل است. درآمد سالانه این دانشگاه تا پایان سال ۲۰۰۶ به ۲/۱۷میلیارد دلار رسیده است. دانشگاه استنفورد این روزها با شعار «نسیم آزادی می‌وزد» و با مدیریت جان‌ال‌هنسی (John L.Hennessy) اداره می‌شود.
▪ دانشکده امپریال لندن: این دانشکده در ماه جولای سال ۱۹۰۷ با تمرکز بر رشته‌های علوم، مهندسی و پزشکی تاسیس شد و در سال‌های بعد رشته‌های علوم انسانی و تجارت هم به آنها اضافه شد. این دانشگاه در ماه جولای گذشته و در یکصدمین سال تاسیس خود از دانشگاه بزرگ لندن جدا و مستقل شد. این دانشکده که در لندن واقع شده دارای ۸۰۹۵ دانشجو و ۴۵۷۰ فارغ‌التحصیل است. دانشکده امپریال با شعار «دانش مجلل بوده و محافظ امپراطوری است»، درآمد سالانه‌ای برابر ۴۷میلیون یورو تا پایان سال ۲۰۰۶ دارد.
▪ دانشگاه کمبریج: ششمین دانشگاه برتر تکنولوژی دنیا در واقع دومین دانشگاه قدیمی انگلیسی زبان دنیا بعد از آکسفورد است. این دانشگاه که یکی از بهترین و مهم‌ترین دانشگاه‌های جهان به حساب می‌آید، در سال ۱۲۰۹ تاسیس و افتتاح شد. دانشگاه کمبریج یک دانشگاه عمومی است که معمولا با دانشگاه آکسفورد مقایسه می‌شود. تعداد دانشجویان این دانشگاه ۱۶۲۹۵ نفر بوده و تعداد فارغ‌التحصیلان آن به ۹۱۷۰نفر می‌رسد. این دانشگاه درآمدی برابر ۱/۴میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۰۶ دارد. شعار این دانشگاه «ما از این مکان روشن فکری و دانشی ارزشمند به دست می‌آوریم.» است.
▪ موسسه تکنولوژی کالیفرنیا: این موسسه در حقیقت دانشگاه خصوصی آموزشی- تحقیقاتی است که در منطقه Pasadena واقع شده است. این دانشگاه که با نام Caltech شناخته می‌شود، در زمینه علوم طبیعی و مهندسی فعالیت می‌کند تا آنجا که به یکی از بزرگ‌‌ترین آزمایشگاه‌های NASA تبدیل شده است. این دانشگاه در واقع یک مدرسه کوچک است که در حال حاضر ۸۶۴دانشجو و ۱۲۲۲ فارغ‌التحصیل دارد. این دانشگاه در سال ۱۸۹۱ توسط آموس جی‌تروپ (Amos G.Troop) یک تاجر و سیاستمدار آمریکایی تاسیس و راه‌اندازی شد. درآمد سالانه این دانشگاه تا پایان سال ۲۰۰۶ برابر ۶/۱میلیارد دلار بوده است. شعار این دانشگاه «حقیقت باید تو را آزاد کند» است.
▪ دانشگاه توکیو: هشتمین دانشگاه بزرگ تکنولوژی دنیا در واقع بزرگ‌ترین دانشگاه تحقیقاتی ژاپن است. این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه عمومی در سال ۱۸۷۷ تاسیس شد. این دانشگاه که در حال حاضر توسط «هیروشی کومیاما» مدیریت می‌شود، دارای ۳هزار دانشجو است که حدود ۲۱۰۰نفر آنها خارجی هستند. تعداد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در حال حاضر برابر ۱۳۶۰۰ نفر است. این دانشگاه که در روزهای اول تاسیس فعالیت خود را روی رشته‌های پزشکی و آموزه‌های غربی متمرکز کرده بود، این روزها در زمینه دانش و تکنولوژی به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده است.
▪ دانشگاه ملی سنگاپور: این دانشگاه قدیمی‌ترین دانشگاه سنگاپور است که در جنوب شرقی این کشور واقع شده است. دانشگاه ملی سنگاپور در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده و در حال حاضر تعداد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان آن به ترتیب به ۲۳۴۶۹ نفر و ۹۰۷۵ نفر می‌رسد. درآمد سالانه این دانشگاه که بخشی از آن توسط مراکز خیریه تامین می‌شود، تا پایان سال ۲۰۰۶ برابر ۹۷۸میلیون دلار بوده است «به سمت یک دانش بزرگ جهانی»، شعار این دانشگاه است.
▪ دانشگاه پکن: این دانشگاه یکی از بزرگترین دانشگاه‌های پکن است که در سال ۱۹۶۰ تاسیس و راه‌اندازی شده و فعالیت‌های این دانشگاه به طور عمده در زمینه تکنولوژی متمرکز شده است. با این حال دانشگاه پکن تحقیقات گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف علوم، مهندسی، اقتصاد، مدیریت، هند و حقوق دارد. این دانشگاه در جنوب شرقی شهر پکن واقع شده و بیش از ۱۶۰۰۰ دانشجو دارد که حدود ۱۲۰۰۰ نفر آنها خارجی هستند.
ندا لهردی
منبع : کلاس کنکور


همچنین مشاهده کنید