چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

عفونت آرکوباکتر در طیور


جنس آركوباكتر ( Arcobacter ) شامل میكروارگانیسم هایی است كه سابقاً بعنوان كامپیلوباكتر كرای ائروفیلا ( Compylobacter cryerophila ) مطرح می شدند. این باكتریها برای اولین بار در سالهای ۱۹۷۰ از جنین سقط شده گاو و خوك جدا گردیدند. براساس مطالعات جدید و استفاده از روشهای پیشرفته در سال ۱۹۹۲ جنس اركوباكتر شامل چهارگونه مجزا پیشنهاد گردید. در این میان اركوباكتر باتزلری A.butzleri بكرات از عفونتهای روده ایی انسان و همچنین از آب ، گوشت خوك و گاوهای شیری سالم جدا شده است. میزان ایزولاسیون این باكتری از گوشت مرغ بسیار متفاوت و بین ۰ - ۹۷% نمونه ها در تغییر بوده است. در كانادا از ۱۲۵ نمونه مورد آزمایش ۱۲۱ موردآركوباكتر باتزلری ( معادل ۹۷% ) جدا شده است. در فرانسه طی آزمایش این باكتری از ۸۱% لاشه ها جدا گردید. نزدیك به نیمی از این جداسازی ها مربوط به گروه سرمی ۱ بوده است ، گروه سرمی ۱ و ۵ در ارتباط با عفونتهای انسانی هستند. در هلند ۲۴% و در آمریكا از گوشت مرغ ۱/۱۹% و از بوقلمون ۵۷% جدا سازی انجام گرفته است و در ایتالیا در یك بررسی محدود از هیچ یك از موارد نمونه برداری شده آركوباكتر جدا نگردید. علت این اختلاف مربوط به عواملی از قبیل شرایط بهداشتی مزرعه پرورشی ، اماكن انتخاب شده جهت نمونه برداری و همچنین حساسیت روشهای مورد استفاده جهت جداسازی باكتری بوده است.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید