چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


راسخم، پس هستم


راسخم، پس هستم
چند وقت است تصمیم به شروع كاری بزرگ و كمی سخت را گرفته‌اید و هنوز جرات اجرا كردن این تصمیم را ندارید؟.
شاید فكر می‌كنید با امروز و فردا كردن و تاخیر در انجامش شرایط عوض می‌شود یا شما قدرت بیشتری برای انجام آن به دست خواهید آورد.
خب، بس است دیگر، هرچه می‌خواسته عوض شود تا حالا عوض شده و هر قدر می‌خواستید انرژی و قدرت كسب كنید تا حالا كسب كردید. وقتش رسیده كه قدم اول را برای اجرای كار بردارید.
كمی به خودتان اعتماد كنید و از یاری‌گرفتن از دیگران هم نترسید. برای شروع و اطمینان از اینكه اولین گام‌هایتان را محكم برمی‌دارید، می‌توانید روح و ذهن خود را برای اجرای تصمیم‌‌تان آماده كنید.
در نگاه اول شاید این شعارها ساده به نظر برسد، اما همین حرف‌های ساده برای شكل گرفتن نزدیك به پنج سال وقت یك تیم تحقیقاتی در دانشكده علوم رفتاری كالیفرنیا را گرفته است، پس ساده از آنها نگذرید.
● شعارهای هر روزه
۱) می‌دانم اندیشه‌هایم مرا به تدریج به واقعیت زندگی نزدیك خواهند كرد، پس هر روز به واقعیات زندگی فكر خواهم كرد.
۲) از خود انتظار دارم با تكیه بر توانایی‌هایم به هدف خود برسم.
۳ ) هر میلی در من هنگامی‌ كه با عمل همراه می‌شود مرا به سوی هدفم رهنمون می‌سازد، پس هر روز به چیزهایی عمل می‌كنم كه میل دارم.
۴) اهدافم را باید بنویسم و تا رسیدن به آن هر روز آن را بخوانم.
۵ ) واقعیات را آنطوری كه هست بپذیرم، نه آنطوری كه می‌خواهم.
۶ ) دوستی و تلاش برای بهتر بودن را هرگز به احساساتی مثل تنفر، كینه و خودخواهی نمی‌دهم.
● یك فرمول
بهترین راه برای انجام كارهایی كه از انجام آنها ترس دارید به‌كار بردن این فرمول است. فرقی هم نمی‌كند كه ترس از یك كار بزرگ باشد یا یك كار كوچك.
فقط كافی است جای كلمه ترس را با آرزو عوض كنید. به عنوان مثال اگر تا امروز می‌گفتید كه «از سوار شدن در هواپیما می‌ترسم» از این به بعد بگویید «آرزوی سوار شدن در هواپیما را دارم»، و یا اگر تا امروز می‌گفتید «از شركت در فلان امتحان می‌ترسم» از این به بعد بگویید «آرزوی شركت در فلان امتحان را دارم» و این كلمات را مرتب تكرار كنید.
به گفته یكی از صاحب‌‌نظران رشته‌های علوم رفتاری برای داشتن شخصیتی راسخ باید مثل انسان‌های راسخ رفتار كرد.
● مراحل زیر را برای دستیابی به این هدف به كار بگیرید.
ـ شخصیت راسخ
ـ ادای احترام را جدی بگیرید، مانند دست دادن، جواب سلام دادن، خداحافظی كردن و...
ـ در مجامع سعی كنید در جایی بنشینید كه در معرض دید باشید. مثلا در كلاس در ردیف‌های جلو، در میهمانی نزدیك به محل ورود و خروج
ـ به خندان بودن عادت كنید. چون قطعا خود شما هرگز علاقه‌ای به برقراری ارتباط با اشخاص عبوس و یا شكست‌خورده ندارید.
ـ چشم در چشم دیگران با آنها صحبت كنید تا شما را جدی بگیرند.
ـ در مورد مسائل مطرح‌شده در جمع اولین نفری باشید كه نظر می‌دهید، حتی اگر نمی‌دانید به عنوان اولین نفر بگویید «نمی‌دانم».
ـ بلند صحبت كنید و از هیچ چیز نترسید. با این كار طرف مقابل ناخواسته تحت‌تاثیر انرژی شما قرار خواهد گرفت. البته این كار در اوایل سخت است.
ـ ورزش كنید و مثل ورزشكاران راه بروید. «طبق تحقیق كارشناسان علوم و رفتاری، منظم و راحت راه‌رفتن سرعت تصمیم‌گیری را بالا می‌برد. »
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید