پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ویتامین A


ویتامین A
ویتامین آ یک ویتامین قابل حل در چربی است که در میوه هایی همچون پرتقال و دیگر میوه‌های زرد و سبزیجاتی مانند اسفناج و چربیهای حیوانی یافت می‌شود. ویتامین های محلول در چربی می توانند در بدن به صورت ذخیره باقی بمانند.
این ویتامین در سبزیجات یه شکل بتا کاروتن است که قابل حل در آب می باشد و این بدین معناست که اگر استفاده از این ویتامین بیش از میزان مورد نیاز بدن باشد، بطور طبیعی از بدن دفع می شود.
زمانیکه این ویتامین بوسیله چربیهای حیوانی از قبیل زرده تخم مرغ در بدن جذب شود به فرم ویتامین محلول در چربی خواهد بود و مقدار زیاد آن می تواند سموم بدن را بالا برد.
مصرف مقدار مناسب از این ویتامین سبب سلامت و شادابی پوست و تقویت قدرت بینائی می شود. همه ما بارها شنیده ایم که مصرف هویچ از شب کوری جلوگیری می کند، مصریهای باستان نیز معتقد بودند که خوردن جگر به دلیل داشتن ویتامین آ مانع شب کوری می شود.
این ویتامین برای رشد کودکان بسیار مناسب است. علاوه بر این بعلت داشتن آنتی اکسیدان برای جلوگیری از سرطان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن مفید بوده و مانع از پیری زودرس نیز می شود.
برای جذب مقدار مناسب از این ویتامین باید چربی مصرف شود بنابراین کسانی که تحت رژیم های غذایی کم چربی هستند به میزان کافی این ویتامین را دریافت نخواهند کرد البته باید بدانیم که برای جذب آن پروتئین باید به میزان کافی در بدن موجود باشد.
مقدار مناسب این ویتامین بر اساس استانداردهای بین المللی با توجه به سن مصرف کننده در حدود یک تا سه گرم است. البته باید بدانیم که بتا کاروتن (موجود در هویج) مبنع غنی تر این ویتامین است که مقدار مصرف یک تا پنج گرم آن در روز بی خطر است.
کمبود این ویتامین در بدن موجب عوارضی از قبیل مشکلات پوستی، افزایش عفونت، شب کوری و توقف رشد کودکان می شود. البته باید توجه داشت که مصرف بیش از نیاز آن نیزعوارضی نظیر درد استخواتها، مفاصل و شکم در پی دارد. سردرد، حالت تهوع، خارش ، بیماریهای روده و در مواردی نیز سقط جنین از جمله عارضه های مصرف زیادی این ویتامین است.

ezinearticles.com
منبع : سایت فریا