دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

گوشت قرمز سرطان‌زاست


گوشت قرمز سرطان‌زاست
از چه گوشتی بیشتر استفاده می‌كنید؟ سفید یا قرمز؟ كدام برای سلامتی مفیدتر است؟ همه‌ ما می‌دانیم كه گوشت قرمز سرشار از آهن است اما مصرف بی‌اندازه آن خطرناك است. بهتر است عاشقان گوشت قرمز بدانند كه گوشت قرمز به طور قابل توجهی خطر سرطان سینه را در زنان یائسه افزایش می‌دهد. ۷ سال تحقیقات دانشمندان دانشگاه لیدز روی ۳۵ هزار زن نشان می‌دهد، زنان سالمندی كه ۵۷ گرم در روز گوشت قرمز مصرف می‌كنند، در مقایسه با آنهایی كه كمتر مصرف می‌كنند ، ۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. به نوشته مجله سرطان، زنانی كه مقدار بیشتری از گوشت‌های فرایند شده نظیر سوسیس، ژامبون و همبرگر مصرف می‌كنند، ۶۴ درصد بیشتر از افرادی است كه از این مواد غذایی استفاده نمی‌كنند، در معرض خطر سرطان پستان قرار دارند. دكتر جانت كید سرپرست این مركز می‌گوید، گوشت قرمز سرشار از چربی‌های اشباع‌شده است و چربی‌های اشباع در مقدار كلسترول بدن تاثیر می‌گذارد و از آنجایی كه كلسترول ماده اولیه ساخت استروژن است ممكن است خطر سرطان پستان در آنها افزایش یابد.
علاوه براین پختن گوشت در دمای زیاد می‌تواند باعث‌شكل‌گیری ذرات سرطان زا یا كارسینوژنیك شود. محققان به زنان توصیه می‌كنند، از مصرف مقدار زیاد گوشت قرمز اجتناب كنند. یافته محققان حاكی از آنست كه مصرف مقادیر فراوان گوشت، خطر ابتلای‌ ‌زنان به سرطان سینه را در همه مقاطع سنی افزایش می‌دهد.در راستای این تحقیقات مشخص شد كه خطر ابتلا به سرطان سینه در‌ ‌زنان قبل از یائسگی كه مقادیر فراوانی الیاف (فیبر) استفاده می‌كنند، به نصف كاهش می‌یابد. تحقیقات دانشگاه لیدز همچنین نشان می‌دهددر ابتلا به سرطان سینه، عوامل دیگری‌ ‌مانند سن، وزن و میزان تحرك بین افرادی كه گوشت قرمز مصرف می‌كنند و افرادی كه از‌ ‌این نوع گوشت استفاده نمی‌كنند موثر بوده و ممكن است در افزایش خطر ابتلا به این‌ ‌سرطان نقش داشته باشد. بر اساس تحقیقات پژوهشگران آمریكایی در نوامبر گذشته، مصرف مقادیر فراوان گوشت‌ ‌قرمز می‌تواند خطر ابتلای زنان جوان به سرطان سینه را دو برابر كند.
منبع : روزنامه سلامت