چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

میراث گرانبها


میراث گرانبها
این روزها هنرهای رزمی و سبک‌های متعددی از آنها در دنیا وجود دارد. این رشته‌ها به مردمی معرفی می‌شوند که عموماً تنها اطلاعاتشان از هنرهای رزمی محدود به فیلم‌های سینمائی است که دیده‌اند، نوشته‌ها و تبلیغاتی است که خوانده‌اند و یا مطالبی است که از دوستان و آشنایانشان شنیده‌اند.
این اطلاعات نیز که گاهاً آمیخته با داستان‌ها و افسانه‌ها است و گاهاً بعضی از اساتید سودجود نیز به آنها دامن می‌زنند باعث شده تا خیلی از مردم تصویری غیرواقعی از هنرهای رزمی در ذهن خود داشته باشند.
خیلی از آنها پس از دیدن یک فیلم رزمی سریعاً جوگیر شده، به اولین مدرسه رزمی محلشان رفته و ثبت‌نام می‌کنند.
پس از هجده ماه کمربند مشکی می‌گیرند (!) و آن‌گاه که احساس می‌کنند به آن چیزهائی که می‌خواسته‌اند نرسیده‌اند اعتماد به نفسشان را از دست داده و فکر می‌کنند مشکل آن‌جا است که آنها به اندازه کافی خوب نبوده‌اند. یادگیری چند ضربه مشت و لگد همه آن‌چیزی است که تازه اگر خوش‌شانس باشید در خیلی از این مدارس رزمی یاد می‌گیرید.
بنابراین کسی که می‌خواهد یادبگیرد هنرهای رزمی را شروع کند، نیاز به تحقیقاتی گسترده دارد، که شناسائی سبک‌های مختلف و بررسی مدارس رزمی گوناگون بخشی از آن است. این‌ها توصیه‌های یکی از مربیان هنر رزمی ”تکوک موسول“ به علاقمندان هنرهای رزمی است.
● میراثی گرانبها
استاد بزرگ کیم (Suk kuk kim)، مردی میانسال با قامتی نسبتاً کوتاه و چهره‌ای آرام، وارث میراث گران‌بهائی است که پس از هزاران سال به او رسیده است. میراثی که امروز توسط او به‌عنوان یک هنر رزمی به دنیا معرفی شده است: تکوک موسول (Taekuk musul).
تاریخچه این هنر رزمی با تاریخ مهیج و رنگارنگ کره در هم آمیخته است. در زمان‌های دور کره کشور پهناوری بود که قسمت‌های زیادی از منچوری و چین امروزی را دربر می‌گرفت. که البته سال‌‌ها بعد به سه پادشاهی جداگانه تقسیم شد. کوگوریو، پکچا و شیلا. رهبر پادشاهی کوچک شیلا Kim war ge wang نام داشت.
میان این سه پادشاهی همواره نزاع و درگیری وجود داشت تا این‌که پس از جنگ‌های متوالی پادشاهی شیلا پیروز و کشور بزرگی را تأسیس و نامش را هم شیلا گذاشت. او و خانواده او، برای مدت بیش از هزار سال بر این کشور فرمانروائی کردند.
استاد بزرگ کیم منتسب به نسل شصت و دوم همین پادشاه است.
ریشه‌های هنر رزمی taekuk musul نیز بخشی از میراث خانوادگی است که به او رسیده است. هرچند در آن زمان به این نام خانواده نمی‌شد. تکنیک‌های رزمی این هنر همین‌طور دست ‌به‌دست و نسل به نسل در بین اعضاء خانواده دکتر کیم گشته و در این بین، تکنیک‌ها و روش‌های مبارزه‌ای دیگر هنرهای رزمی کره‌ای نیز به آن اضافه شده است. اگرچه این هنر رزمی به‌عنوان یک ورزش مطرح شده اما هنوز به جنبه‌های تاریخی و فرهنگی کره وابسته است.
استاد کیم به شکلی این هنر را ترکیب و ارائه کرده تا همه افراد با هر سن و سال و جثه‌ای بتوانند از آن بهره ببرند. هنر رزمی او این روزها علاوه‌بر کره و ایالات متحده در بیشتر نقاط دنیا آموزش و تمرین داده می‌شود. او آرزو دارد در کنار هنرهای رزمی، تواضع، صداقت، پشتکار را نیز در جهان گسترش داده و شاهد ایجاد صلح بین تمام ملت‌ها با عقاید گوناگون باشد.
تکنیک‌های رایج در هنرهای رزمی، ضربات دست و پا، درو کردن‌ها، تکنیک‌های قفل مفاصل، نقاط فشاری و ... همه در این هنر رزمی گردآوری شده‌اند. شاید به همین خاطر است که برعکس خیلی از هنرهای رزمی رایج، شما با مشاهده دو مبارز ”تکوک موسول“ به سخت می‌توانید رشته رزمی آنان را حدس بزنید.
در ادامه دو تن از مربیان این هنر رزمی، تکنیکی از تکوک موسول را نمایش می‌دهند:
۱) دو مبارز روبه‌روی هم گارد گرفته‌اند.
۲) مهاجم (حریف سمت راست) با دست راست به حریف مقابلش حمله می‌کند. مدافع، با دست راست خود به نحوی سر مهاجم را هدف قرار می‌دهد که هم‌زمان آرنج دست ضربه‌ زننده‌اش (به کمک دست آزادش)، ضربه حریف را بلوکه کند.
۳) سپس در حالی‌که دست راستش، پشت سر مهاجم، با دست چپش نیز، دست راست مهاجم را در اختیار دارد، او را به سمت داخل می‌چرخاند.
۴) در ادامه یک ضربه با زانو را نیز چاشنی این چرخش می‌کند.
۵) مسیر چرخاندن مهاجم را ادامه داده و وقتی این مسیر کامل شد (در این حالت مهاجم در وضعیت متعادلی قرار ندارد) و در حالی‌که هم‌چنان دست راست مهاجم را در اختیار دارد، خود را برای زدن یک ضربه آرنج با دست دیگرش آماده می‌کند.
۶) با اصابت این ضربه و هم‌زمان کشیدن مهاجم به طرف پائین، وی نقش بر زمین می‌شود. در ادامه می‌توان ضربه تکمیلی دیگری را هم (در این‌جا مدافع مجدداً و این‌بار با آرنج دو دست خود ضربه‌ای را به دو طرف سینه مهاجم وارد می‌کند) چاشنی کار کرد.
منبع : مجله‌رزم‌آور