چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
نشاسته تکامل انسان را تسریع کرد
یک مطالعه تازه ژنتیکی حاکی از آن است که توانایی انسان در هضم مواد غذایی پر از نشاسته مانند سیب زمینی ممکن است موفقیت آن در میان موجودات دیگر زمین را توضیح دهد.
به گزارش نشریه "نیچر ژنتیکس" انسان در مقایسه با دیگر پستانداران عالی دارای تعداد بسیار بیشتری از نسخه های یک ژن ضروری برای تجزیه مواد نشاسته ای پرکالری است
و به گمان نویسندگان این مقاله از دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز این کالری های اضافه احتمالا برای تغذیه مغز بزرگتر انسان جنبه حیاتی داشته است.
تا پیش از این دانشمندان فکر می کردند شاید خوردن گوشت علت این وضع بوده است.
با این حال دکتر ناتانیل دومینی و همکارانش استدلال می کنند که بعید است چنین باشد.
وی می گوید: "حتی وقتی به شکارچیان-گردآوران مدرن می نگرید، گوشت کسر نسبتا کوچکی از غذای آنها را تشکیل می داده است."
"این فرض که دو تا چهار میلیون سال قبل، موجودی با مغزی کوچک که به سختی روی دو پا راه می رفته، می توانست به شکلی موثر حتی از طریق مرده خواری گوشت به دست آورد، خیلی محتمل به نظر نمی رسد."
تیم محققان دریافت که انسان حامل نسخه های اضافی از ژنی به نام AMY۱ است که برای تولید یک آنزیم بزاقی (امیلس) جهت تجزیه نشاسته جنبه ضروری دارد.
● به نفع بقا
این تیم سپس گروه هایی از انسان ها با عادات تغذیه ای متفاوت را مطالعه کرد و دریافت کسانی که نشاسته زیادی در غذایشان هست دارای نسخه های بیشتری از ژن AMY۱ در مقایسه با گروه هایی هستند که رژیم غذایی آنها حاوی نشاسته کمتری است.
ظرفیت مغز انسان بیش از سایر پستانداران عالی است
برای مثال اعضای قوم یاکوت از قطب شمال که رژیم غذایی آنها به طور سنتی حاوی مقدار زیادی ماهی است، در مقایسه با ژاپنی ها، که در غذای آنها نشاسته زیادی مثل برنج وجود دارد، دارای نسخه های کمتری از این ژن بودند.
محققان معتقدند قدیمی ترین اجداد ما انسان ها علاوه بر مصرف میوه های رسیده که پستانداران عالی می خورند، شروع به جستجوی منابع تازه غذایی کردند.
این منابع تازه همان نشاسته ها بودند که به صورت ریشه گیاه در دل زمین پرورش می یافتند؛ یعنی نمونه های وحشی گیاهانی مانند هویج، سیب زمینی و پیاز.
دکتر دومینی گفت زمانی که انسان های اولیه در درست کردن آتش استاد شدند، پختن سبزیجات پر از نشاسته، خوردن آن را آسانتر می کرد.
به گفته وی ما این ریشه ها را می پزیم، و سیب زمینی سرخ کرده و پخته می خوریم. وقتی غذا پخته است، می توان در مجموع کمتر خورد چون هضم آن راحت تر است و در نتیجه انرژی بیشتری به بدن می رساند.
و به این ترتیب منابع غذایی فرعی به تدریج بخشی از رژیم اصلی غذایی شد.
دکتر دومینی گفت: "به این ترتیب امکان رشد جمعیت فراهم آمد و این جمعیت ها به سرزمین های تازه راه یافتند."
با این حال جان دوپره، استاد فلسفه علمی در دانشگاه اکستر در بریتانیا، خواستار احتیاط در تعبیر این یافته ها شد.
وی گفت نمی توان نتیجه گرفت که ورود نشاسته به رژیم غذایی انسان عامل ظهور مغز بزرگتر در انسان بوده است.
منبع : ایرانیا انگلستان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران بابک زنجانی مجلس شورای اسلامی مجلس چین دولت سیزدهم خلیج فارس لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان دولت حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران معلم سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی پلیس دستگیری شورای شهر تهران سلامت
خودرو بانک مرکزی دلار قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو ایران خودرو سایپا بازار خودرو مالیات تورم ارز
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ رسانه موسیقی تئاتر فیلم دفاع مقدس کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور رئال مادرید باشگاه استقلال لیگ برتر بایرن مونیخ فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام ناسا تسلا تبلیغات اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت کاهش وزن طول عمر بارداری خواب سلامت روان آلزایمر