جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۲۷ آذر ماه ۱۳۵۸ ـ روزی که دکتر محمد مفتح همدانی در تهران به قتل رسید


۲۷ آذر ماه ۱۳۵۸ ـ روزی که دکتر محمد مفتح همدانی در تهران به قتل رسید
پیش از ظهر ۱۸ دسامبر ۱۹۷۹ (۲۷ آذر ماه ۱۳۵۸) دکتر محمد مفتح همدانی (حجت الاسلام) مدرس الهیات که در جریان انقلاب ۱۳۵۷ رهبری گروهی از انقلابیون را به دست داشت و در سقوط نظام سلطنتی ایران با ترتیب دادن تظاهرات، نقشی موثر ایفاءکرد هنگام ورورد به دانشکده الهیات در خیابان مطهری (تخت طاووس) هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
ضاربین دکتر مفتح، سه جوان مسلح به کلت و اوزی بودند که با یک موتوسیکلت حرکت می کردند و پس از قتل دکتر مفتح و دو پاسدار محافظ او از صحنه فرار کردند. بعدا معلوم شد که این سه تن از گروه فرقان هستند - همان گروهی که دکتر مطهری (آیت الله) و سرلشکر قره نی را کشته بود. ضاربان که دکتر مفتح را تا داخل دانشکده دنبال کرده بودند کیف دستی او را ربودند که گفته شده است حاوی اسنادی بود و مفتح آن را از خود دور نمی ساخت.
پس از پیروزی انقلاب، دکتر مفتح مسئولیت های متعدد بر عهده گرفته بود و ازجمله در زمینه مطبوعات اختیارات داشت. وی بود که غلامحسین صالحیار را در سمت سردبیری روزنامه اطلاعات تثبیت کرده بود. صالحیار این سمت را از قبل از انقلاب برعهده داشت و تا زمان مصادره شدن این روزنامه آن را حفظ کرد و پس از اعلام مصادره، خود کنار رفت. گفته شده است که دکتر مفتح در تصمیم مربوط به مصادره روزنامه های مهم ازجمله اطلاعات و کیهان نقش داشت. این دو روزنامه، پس از مصادره شدن، نخست در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفتند و پس از اخراج بیشتر (حدود۹۰ درصد) اعضای تحریریه آنها، سپس به دفتر رهبری انقلاب منتقل شدند.
در میان اعلامیه های تاسف از قتل دکتر مفتح که ۲۸ آذر در روزنامه های تهران به چاپ رسیده بود اعلامیه مجاهدین خلق نیز به چشم می خورد که ترور او را محکوم کرده بود.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز