سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای ایمنی غذا برای مواد غذایی کباب شده


راهنمای ایمنی غذا برای مواد غذایی کباب شده
بسیاری از افراد غذاهای كباب شده را دوست دارند. راهنمایی ذیل برای تهیه و آماده سازی , پخت و سرو نگهداری صحیح مواد غذایی كباب شده تهیه شده است .
قبل از كباب كردن
كلیه لوازم ظروف پخت و سطوح كار را با محلول رقیق كننده تمیز و ضد عفونی كنید. (طبق دستورالعمل موجود برچسب ها) ضد عفونی و تمیز كردن را قبل از شروع كار و پس از اتمام تهیه غذا انجام دهید سپس كلیه سطوح و لوازم را با آب تمیز بشوئید و در صورت امكان از دستمال های آشپزخانه یا دستمالهای كاغذی برای خشك كردن استفاده كنید. دستهای خود را حداقل برای مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون قبل از تهیه مواد غذایی به خوبی بشوئید. در صورتی كه پس از تهیه یك غذا , مواد غذایی دیگری را آماده طبخ می كنید باید مجددا دست های خود را بشوئید. دستهایتان بعد از تماس با مواد غذایی خام مانند : گوشت , مرغ و غذاهای دریایی شستشو دهید. مواد غذایی خام را جدا از غذاهای پخته شده نگهداری كنید. هرگز مواد غذایی خام را به همراه مواد پخته شده را در یك ظرف یا سینی قرار ندهید. برای هر كدام از آنها از ظروف متفاوت استفاده كنید. گوشت ها , انواع سالاد و مواد غذایی فاسد شدنی را تا قبل از آماده سازی در یخچال نگهداری كنید. در مسافرت ها و پیكنیك ها از كلمن استفاده نمایید. كلمن را در مكان های سایه و به دور از پرندگان و حیوانات قرار دهید. مواد غذایی را قبل از پخت بطور ملایم حرارت دهید. اگر شما از
ذغال باربیكیو استفاده می كنید از مقدار كافی زغال برای پخت كامل استفاده كرده و مطمئن شوید كه ذغال قبل از شروع پخت بخوبی قرمز و آتشین شده باشد.
در هنگام پخت
در صورت امكان مرغ را قبلا نیمه پز كنید. سپس آنرا به سرعت كباب كنید. همواره مراقب باشید مواد غذایی را خارج از محدوده حرارتی خطرناك (۴ درجه سانتی گراد تا ۶۰ درجه سانتی گراد) نگهداری نمایید.
در صورتی كه غذا در حین كباب كردن شروع به سوختن نماید سیخ های كباب را بالا برده و یا حرارت را كاهش دهید.
پس از پخت
غذای پخته شده را در یك ظرف یا سینی تمیز قرار دهید. مراقب باشید آب خارج شده از ماده غذایی خام بر روی غذاهای پخته شده نریزد. كلیه غذاها را برای جلوگیری از آلودگی ثانویه پوشیده نگهدارید. غذاهای آماده شده را فورا مصرف كنید. اگر باید غذا را گرم نگهدارید باید اطمینان حاصل كنید درجه حرارت آن ۶۰ درجه سانتیگراد یا بیش از آن باشد. باقی مانده غذا را در یخچال نگهداری كنید و هنگامی كه سرد هستند روی آنها را بپوشانید. و قبل از مصرف مجددا حرارت دهید .
منبع : ایران مانیا