یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

۶ غذای مورد نیاز هر خانم


۶ غذای مورد نیاز هر خانم
این روزها همه مردم گوششان از توصیه‌های بهداشتی و نصایح کارشناسی «این را بخور، آن را نخور» پُر است! اما هنوز هم کمتر خانمی است که بتواند از بین انواع تبلیغات رنگارنگ مواد غذایی، خوراکی سالم و لازم را تشخیص بدهد.
الیزابت سامر، کارشناس تغذیه و نویسنده کتاب «خودتان را ضد پیری کنید» می‌گوید: «گاهی به ما القا می‌کنند که بعضی غذاها را سالم‌تر از آنچه واقعا هستند، فرض کنیم یا تصور کنیم برای سالم ماندن باید خوراکی‌های گران قیمت و خارجی مصرف کنیم. این تصورات در اغلب موارد اشتباهند.»
خانم سامر همچنین می‌گوید:«برخی تبلیغات با متمرکز کردن ذهن ما روی نکته خاصی، باعث می‌شوند تا ما از پرداختن به دیگر جنبه‌های زیانبار خوراکی‌ها غافل شویم؛ مثلا وقتی عبارت بدون کلسترول را روی یک ماده غذایی می‌بینیم، دیگر به این فکر نمی‌کنیم که این محصول ممکن است دارای مقدار زیادی چربی بد باشد یا کالری بسیار بالا داشته باشد.»
تارا میلر، کارشناس تغذیه هم می‌گوید:«برای اینکه بفهمید یک غذا سالم است یا نه باید همه اطلاعات تغذیه‌ای آن را بخوانید و به همه مواد تشکیل دهنده و مقداری که از آن می‌خورید، دقت کنید.»
سالم‌ترین غذاهایی را که هر خانمی باید مصرف کند، کدامند؟ چند کارشناس برجسته ۶ خوراکی حیات بخش را به شما معرفی می‌کنند. اگرچه این ۶ خوراکی همه نیازهای تغذیه‌ای شما را برطرف نمی‌کنند، اما وارد کردن آن‌ها به رژیم غذایی‌تان می‌تواند از شما در برابر بسیاری از مشکلات محافظت کند.
● ماست کم چرب
ماست کم چرب را باید دست کم ۳ تا ۵ وعده در هفته مصرف کنید. شاید از وقتی بشر مفهوم سلامت را فهمید، ماست را نیز به‌عنوان یک غذای سالم شناخت! اما جالب است بدانید که هنوز هم با پیشرفت روزافزون پژوهش، فواید جدیدی برای ماست کشف می‌شود.
البته نه تنها ماست، بلکه هر ماده تخمیر شده لبنیاتی، دارای پروبیوتیک است. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی هستند که از راه‌های بی‌شماری به سلامت بدن کمک می‌کنند.
خانم سامر می‌گوید: «برخی پژوهشگران حدس می‌زنند ماست قادر است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. همچنین شواهد نشان می‌دهند که ماست به رفع مشکلات ناشی از سندرم روده تحریک پذیر و التهابات دستگاه گوارش کمک می‌کند.
هر دوی این مشکلات در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است.» سندرم روده تحریک پذیر، وضعیتی است که در آن عملکرد روده بزرگ با اختلال همراه بوده و فرد دچار علایمی مانند اسهال، یبوست، نفخ، دفع گاز یا درد شکم می‌شود. خانم سامر اضافه می‌کند: «ماست موجب کاهش خطر ابتلا به زخم معده و عفونت‌های تناسلی خانم‌ها نیز می‌شود.»
راهنمای رژیم سالم آمریکا از شما می‌خواهد روزانه ۳ وعده لبنیات کم چرب مصرف کنید. شما می‌توانید از یک فنجان ماست برای هر وعده استفاده کنید. ماست سرشار از کلسیم است که همه خانم‌ها در هر سنی برای داشتن استخوان‌های سالم به آن نیاز دارند. یک لیوان ماست، چیزی حدود ۴۴۸ میلی گرم کلسیم دارد، در حالی که یک لیوان شیر تنها ۳۰۰ میلی گرم کلسیم دارد.
● ماهی‌های چرب: آزاد، ساردین و خال مخالی
شما باید هر هفته ۲ تا ۳ بار ماهی چرب مصرف کنید. این ماهی‌ها دارای اسیدهای چرب امگا-۳ و به‌ویژه دو نوع خاص امگا-۳ به نام DHA و EPA هستند. لاری تنسمن، یک کارشناس تغذیه از مرکز پزشکی مونت سینای نیویورک می‌گوید: «مواد موجود در ماهی‌های چرب نقشی حیاتی در سالم نگه داشتن دیواره سلول‌های بدن ایفا می‌کنند.
این مواد همچنین در برابر بیماری‌هایی چون بیماری قلبی ، سکته مغزی ، پرفشاری خون ، افسردگی، درد مفاصل و بیماری‌های التهابی مثل لوپوس و آرتریت روماتوئید از ما محافظت می‌کنند.» تحقیقات زیادی نیز حاکی از آن است که مصرف ماهی خطر ابتلا به آلزایمر را کم می‌کند.
البته امگا-۳ در خوردنی‌هایی چون گردو، روغن بزرک و بعضی از سس‌های مایونز هم وجود دارد، اما الیزابت سامر هشدار می‌دهد: «بدن ما تنها دو فرم خاص از امگا-۳ را می‌تواند به‌طور مستقیم مورد مصرف قرار دهد. این دو فرم همان DHA و EPA هستند که در ماهی موجودند.
با وجود آنکه مصرف خوردنی‌های دیگر دارای امگا۳ هم مفید است، اما برای سود بردن از امگا۳ موجود در منابع دیگر مثل گردو، بدن باید یک سری فعل و انفعال خاص انجام دهد. این فعل و انفعالات نیز در بدن تک تک افراد متفاوت است، بنابراین مشخص نیست که هر فرد از خوردن یک گردو چقدر سود می‌برد.»


همچنین مشاهده کنید