جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

وحدت در اختلاف پراکندگی در نامزدها


وحدت در اختلاف پراکندگی در نامزدها
مخالفان دولت «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه برای به وجود آوردن اصلاحات مورد نظر خود در این کشور تلاش های زیادی انجام داده اند ولی آنچه آنها را تهدید می کند این است که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نتوانسته اند در خصوص انتخاب نامزد مشترکی به توافق برسند. در حالی که کمتر از یک سال به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور باقی مانده و دو کاندیدای طرفدار کرملین به طور غیررسمی تبلیغات خود را آغاز کرده اند، گروه مخالفان مثل همیشه درباره اینکه باید از چه کسی حمایت کند دچار اختلاف است.
در همین خصوص روزنامه «مسکو تایمز» درباره اختلافات موجود در گروه مخالفان می نویسد؛ تا این اواخر چهره های شاخص در ائتلاف «روسیه دیگر» در حال تامل بر روی این ایده بودند که جلساتی غیررسمی برای انتخاب قدرتمند ترین نامزد خود برگزار کنند تا بتوانند از طریق او کاندیدای مورد نظر ولادیمیر پوتین برای جانشینی خود را به چالش بکشانند.
اما حامیان «میخائیل کاسیانوف» نخست وزیر سابق قصد دارند نامزدی او را در حضور همه مخالفان رسماً اعلام کنند و با این کار می خواهند دیگر رهبران مخالفان نتوانند منفرداً اقدامی انجام دهند. بنابر این گزارش این کار به علت مخالفت هایی که ایجاد کرده احتمال ضعیف پیروزی مخالفان در انتخابات آینده را مخدوش کرده است. کاسیانوف شانس انتخاب خود را به عنوان رئیس جمهوری بعدی خیلی بالا ارزیابی می کند. او می گوید؛ اگر من به دور دوم انتخابات برسم به احتمال صد درصد برنده خواهم شد.
اما او تنها نامزد امیدوار گروه مخالفان نیست. «ویکتور جرشنکو» رئیس سابق بانک مرکزی و مدیر فعلی شرکت «یوکوس» نیز با اشاره به اینکه امیدوار به پیروزی در انتخابات است ، می گوید؛ اگر به پیروزی امیدوار نبودم نامزد نمی شدم، نامزد سوم مخالفان که کمتر از دو نامزد دیگر به برنده شدن خود در انتخابات امیدوار است ولی قصد شرکت در انتخابات را دارد «ولادیمیر بوکوفسکی» از ناراضیان دوران حکومت اتحاد شوروی است که سال ها است در کمبریج زندگی می کند. طبق قوانین روسیه نامزد انتخابات ریاست جمهوری روسیه باید حداقل ۱۰ سال در این کشور زندگی کرده باشد. اما چهارمین نامزد «ولادیمیر ژیرونوفسکی» رئیس حزب لیبرال دموکرات است که متمایل به پیروی از خط مشی کرملین است. مسکوتایمز در ادامه گزارش با اشاره به اینکه رهبر مخالف برای بیشتر شدن شانسش در انتخابات نباید در میان همتایان خود رقیبی داشته باشد می نویسد؛ محبوبیت رهبران مخالفان در حال سقوط است.
«دیمیتری مدودف» معاون اول رئیس جمهور و «سرگئی ایوانف» وزیر دفاع روسیه که برای جانشینی پوتین تلاش می کنند هر کدام به محبوبیت ۳۰ درصدی دست یافته اند، بر اساس نظر سنجی که مرکز «لوادا» انجام داده محبوبیت رهبران مخالفان از ۱۱ درصد در ژانویه گذشته به ۶ درصد در ماه مه رسیده است. «دیمیتری اورشکین» از کارشناسان اتاق فکر «مرکاتور» می گوید؛ اگر هدف گروه مخالفان نبرد سیاسی واقعی است آنها باید تنها یک نامزد برای خود انتخاب کنند.
در حالی که رهبران مخالفان در اظهارات رسمی خود دم از حمایت از یک کاندیدا می زنند ولی به نظر می رسد که درباره شخص مورد نظر و چگونگی انتخاب او دچار اختلافاتی هستند. «ولادیمیر ریژکوف» رهبر حزب جمهوری خواه نیز که دادگاه عالی روسیه دستور انحلال آن را صادر کرد در خصوص اختلافات موجود در میان مخالفان می گوید؛ علاقه یی به انتخاب به عنوان نامزد مشترک ندارم ولی آنچه در حال حاضر اتفاق می افتد غلط است؛ به جای معرفی یک نامزد مشترک، هر کسی در پی نامزدی خود است.
وی می گوید؛ نتیجه این است که هر کسی علیه دیگری مبارزه می کند. وی همچنین در خصوص اینکه گروه «روسیه دیگر» باید از چه کسی به عنوان نامزد مشترک حمایت کند، گفت؛ نظری ندارم. این در حالی است که وی معتقد است گروه روسیه دیگر هیچ وقت نمی تواند یک نامزد مشترک معرفی کند. در این احوال رهبر حزب منحل جمهوری خواه هیچ پیشنهادی برای معرفی نامزد مشترک مخالفان ندارد ولی «گری کاسپاروف» قهرمان سابق شطرنج جهان و از مخالفان سرسخت ولادیمیر پوتین در مصاحبه یی تلفنی با روزنامه مسکو تایمز پیشنهاد داده که ائتلاف مخالفان از کاسیانوف یا گراشچنکو حمایت کند. وی همچنین پیشنهاد کرده که مخالفان همانند امریکا انتخاباتی را در سرتاسر روسیه برای انتخاب نامزد مشترک برگزار کنند ولی با توجه به منابع محدودی که مخالفان در اختیار دارند انجام این امر تقریباً غیرممکن است.
گراشچنکو نیز در مصاحبه یی تلفنی گفته که شرکت مخالفان در انتخابات بدون معرفی یک نامزد مشترک بی فایده است. وی که تهدید به خروج از ائتلاف در صورت عدم حمایت مخالفان از خود به عنوان نامزد مشترک کرده همچنین می گوید؛ حضور در انتخابات با چند نامزد به نفع کاخ کرملین است. کرملین از تمام توان خود برای جلوگیری از معرفی یک نامزد مشترک توسط مخالفان استفاده خواهد کرد.
او معتقد است که کرملین برای رسیدن به این هدف به تمام احزاب مخالف وعده حضور در دومای روسیه را خواهد داد مشروط به اینکه هر کدام آنها نامزد مستقلی برای خود معرفی کنند. بوکوفسکی نیز که در سال ۱۹۷۶ از اتحاد جماهیر شوروی تبعید شده قصد شرکت در انتخابات را دارد ولی قبل از هر چیز باید برای شرکت در انتخابات از دولت برای بازگشت به روسیه اجازه بگیرد. با این حال تعدادی از تحلیلگران مسائل سیاسی در اظهارات خود در خصوص موفقیت بوکوفسکی در انتخابات ابراز تردید کرده اند.
منبع؛مسکو تایمز
محمد صادق امینی
منبع : روزنامه اعتماد